Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pilnieptorzebujepomocy

Właśnie wybieram meble kuchenne i nie wiem jaki kolor POMOCY

Polecane posty

Muszę dziś wybrać meble kuchenne, jeszcze nie mam na nic pomysłu!! masakra. Podobają mi się nowoczesne style, ale te meble nie są tej jakości co bym chciala , niestety nie stac nas na razie na inne. http://www.schwab.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/Schwab-SchwabDe-Site/de_DE/-/EUR/DisplayProductInformation-CMSShopID?ArticleNo=738146&;Recommendation=DetailView Waham sie miedzy polyskujaca biela, a czernia, ewentualnie ten fiolet. Jak myslcie kobietki? prosze o porade

Gość gość
Kupilabym kremowe lub czarne, latwiej później dopasujesz inny kolor ścian jakby ci sie obecny znudzil

kremowe mi sie nie podobaja za bardzo, tzn. sa takie mdle i akurat kremowe sa bez polysku, a chcialabym z. Tylko nie wiem czy w tych meblach akurat ten polysk nie bedzie wygladal tandetnie...

Gość gość
na połyksujacej czerni i każdym innym intensywnym kolorze, na przykład czerwonym, będziesz miała widoczną kazdą plamkę i ciągle będzisz je tylko czyścić.....ładnei to się prezentuje, ale polecam matowe....

Gość gość
To moze czarne,klasycznie potem tylko dodatek w jakims limonkowym czy innym kolorze i jasne sciany

Maz chce polozyc biale plytki, takie wieksze... Kurcze, mam straszny dylemat, jestem teraz w Polsce, maz tam w niemczech i po prostu to dogadywanie przez telefony to tylko nerwy i zamieszanie ;/

Gość gość
mi się podobają szare, taka jak ta: http://www.schwab.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/Schwab-SchwabDe-Site/de_DE/-/EUR/DisplayProductInformation-CMSShopID?ArticleNo=733612&Recommendation=DetailView Białe kuchnie robi sobie teraz 99% osób, to jest jakaś masakra, nie wiem dlaczego tak wielu ludzi kieruje się tą modą?? Przecież to nawet ładnie nie wygląda. Zrób może dolne szafki szare, góra jakaś inna, albo już od biedy dolne białe, góra np. fiolet (bakłażan jest ładny) Ja będę miała fronty lakierowane- heban makassar (bardzo ciemne :P ) do tego jakiś blat z czarnego granitu (marzy mi się fusion black, ale jest strasznie drogi, nawet galaxy star przy nim to tanizna... )

Gość gość
poza tym taki mały ps. Nie pytaj się na forum jaki kolor zamówić, tylko zamów taki, który Tobie się podoba. To ty będziesz widywała tą kuchnie kilka razy dziennie, a nie ludzie z forum.

A co sadzicie o bieli? Do tego wlasnie jakies limonkowe , oczywiscie nie cale, i kilka limonkowych dodatkow ? boje sie tych czarnych, ze bedzie zbyt ciemna kuchnia i do tego stol z krzeslami tez bedzie musial byc czarny albo jakis taki w odcieniu metalu... Biel jest uniwersalna i ozywic bym mogla jakimis kolorem scian, i dodatkami. Ale naprawde nie wiem jeszcze, bo ten fiolet tez ladny , a zreszta ta czern tez mnie kusi :p

Gość gość
Koloru ci nie polece ale odradze polysk. Mam kremowe i ciemno brazowe i strasznie znac na nich palce, brud, plamki. No po prostu k***ica mnie bierze jak na nie patrze, pomimo czestego przecierania non stop sa brudne. Juz sie nie moge doczekac jak je wymienie... a mam je dopiero rok.

No wiem, wiem, ze teraz ta biel kroluje :P Podobaja mi sie te z linku co dalas , kolejny dylemat teraz :P Kurde, ja jakbym miala pole do popisu na tle finansowym to bym sobie kuchnie marzen zrobila, ale po prostu przeprowadzamy sie i musimy teraz wszystko kupic, bo nie mamy praktycznie nic... i czeka nas mnostwo wydatkow, a w mieszkanie duzo ladowac nie chce bo to wynajem i tak .

Kurde, serio tak odradzacie ten polysk ? Ja kompletnie nie mam pomyslu na ta kuchnie, a nie chce zeby to wszystko wygladalo jak z d**y wyjete za przeproszeniem ;/

Gość gość
Z tych co pokazujesz to mi sie podobaja te co maja biale fronty a boki drewniane. Chociaz ostatnio Dowborowa komus kuchnie remontowala i byly cale takie drewniane pasiaste i bardzo mi sie podobaly.

Gość gość
Ja ci oddam moje blyszczace za darmo:-) nie popelniaj tego bledu- polysk tylko do kolorowych czasopism a nie do domu gdzie sie naprawde gotuje

Gość gość
ale tak naprawdę ciężko jest coś znaleźć teraz ładnego i nie w połysku.

Dzieki za porade :) wezme to pod uwage na pewno. Juz kurde nie mam pojecia naprawde, co innego jak sie widzi na zywo, a w internecie to ja se moge ;/ Szlag mnie trafi, ten sam problem mam z pokojem corki, ma 2,5 latka. Nie podobaja mi sie oklepane róże i cukierkowe ścianki, biel u dziecka w pokoju tez sie nie podoba. Chyba wybiore jakiś taki kremowy i tyle. Pol chalupy bede miec w tym kremowym, bo ja jestem totalne bezguscie i bezpomyslowa :P

No dokladnie, teraz polysk kroluje niestety..

Gość gość
A takie bambusowe do kuchni??? Moja 3latka ma ladny pokoj ale kroluje w nim majtkowy roz i biel wiec nie pomoge:-)

Gość gość
my w pokoju corki mamy na scianach cieply szary biale meble i rozowe dodatki ktorych przy dziewczynce ciezko uniknac ;) prezentuje sie naprawde ok

Ja wiem, ze krolowac bedzie i tak roz, bo jak to u dziewczynek :) ale nie podobaja mi sie rozowe sciany po prostu, wole jakies kremowe a po prostu mebelki jakies ladne i dodatki, i wtedy bez problemu beda dodatki w rozu, bo nie bede sie bala, ze bedzie za mdlo.

Gość gość
Ale jesli nawet zrobisz sciany rozowe to i tak w pokoju bedzie kolorowo bo jak dojda zabawki, puzle to wszystko jest kolorowe i ciezko utrzymac jedna kolorystyke. Nie patrz jak jest w kolorowych gazetach albo w pokojach na pokaz bo w rzeczywistosci to i tak bedziesz miala kolorowo a nie obrazkowo. A w kuchni tez nie zrobisz jdnego kolory bo np nie kupisz tarki albo czajnika limonkowego:/ a nawet jesli znajdziesz to wydasz majatek na stylowe akcesoria ktore normalnie kosztuja grosze

Gość gość
moja córka ma sciany zielone, a mebelki kremowo/brązowe, dywan tez ma zielony, fajnie t wyglada. ------- a kuchnie mam w macie, dół mam brązowy, a górę mam kremowo/brązową.

Gość gośćcc
miałam białe meble w kuchni i wywaliłam fronty po 4 latach - już mnie do szału doprowadzało utrzymanie ich w czystości. Akurat słońce mi świeci na meble, to wszystko było widać. Blat w kolorze ciemnego orzecha- też porażka. Każdy okruszek było znać. W końcu mam fronty dębowe w nowoczesnym, prostym stylu i kremowy blat. Jest super.

Gość gość
Mam białe, na polysk i super mi sie sprawdzają :D do tego kontrastowe ciemno-czekoladowe plytki miedzy górnymi, a dolnymi szafkami, blat jak scheblowane deski, podobny wzor płytek na podlodze, a ściany z jednej strony jasne, z przeciwległej do czekoladowych plytek - tapeta z tym odcieniem plus taki jasny jak na reszcie. wszystko razem super gra!

Gość gość
Trawa morska. Jest super. Mam całą kuchnię w tym kolorze i jest piekna.

Gość gość
Mam białe połysk. Wbrew pozorom łatwo utrzymać je w czystości! O wiele łatwiej niż czarne na których widać każdy nawet odcisk palca. Mam niestety czarny blat :(

Gość gość
Na trawie morskiej nie widać żadnego brudu. Zawsze wyglądają świetnie.

Gość innnerllla
kolor mebli musisz dobrać do koloru ścian, płytek, podłogi... ja ostatecznie, pomimo sprzeciwów męża, postawiłam na białe meble do kuchni zamawiane na rozmiar (mamy małą kuchnię) przez stronę iform.com.pl do tego czarne dodatki - mikrofala, piekarnik, wyszło minimalistycznie i designersko :)

Gość gość
Ja osobiście wybrałabym białe. Póki co remontowałam łazienkę i zrobiłam na biało :) szafki zamawiałam na topeshop.pl - są bardzo ładne i solidne.

Gość gość
Potwierdzam! Również mam z topeshop.pl. Świetna jakość i wygląd. Ceny też są przystępne.