Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

opiekunowie!

Polecane posty

Gość gość

Czy sa tu osobe ktore opiekuja sie osobami niepelnosprawnymi starsymi?czy uwazacie ze jest niesprawiedliwie aby opiekunowi dzieci dostali wieksza stawke od panstwa??

Gość gość
Przy starszych jest wiecej roboty

Gość gość
Masz racje nad starszymi osobami jest dużo więcej pracy.Doświadczyłam to na sprawując opiekę całodobową moją chorą mamą.Myślałam że nie wyrobię, płakałam ze zmęczenia.

Gość gość
Powinno byc po rowno

Gość gość
nie ma reguły. dziecko problem, starzec jeszcze większy problem:(

Gość gość
Uzasadnienie tego jest proste: starsza osoba najczęściej ma własne żródło utrzymania (rentę, emeryturę), dziecko tego nie ma. Stąd różnica w wysokości zasiłku.

Gość gość
Ale przy dziecku jest matka a ojciec pracuje.ja mam bacie ktora sie opiekuje i dostaje 750 emerytury.teraz wez sobie drzwigaj przenos pomoz wstawac pomoz wejsc do wanny osobie starszej wazacej 80 kg a porownaj z dzieckiem wazacym 40 kg

Gość gość
zlikwidować wannę, w to miejsce zamontować kabinę prysznicową i babcia na siedząco może brać prysznic bez zbędnego wysiłku ja nie rozumiem, jak ludzie nie potrafią ułatwiac sobie życia

Gość gość
To daj na to kase to se tak zrobie.to dla czego matki mie usowaja ciaza jesli wiedza ze chore dziecko urodza??

Gość gość
zapytaj matki, które rodzą te chore dzieci może kochają je mimo chorób? jest ci znane takie uczucie? [ pytanie retoryczne]

Gość gość
To niech nie placzą pod sejmem ze maja malo i chca minimalna place zarobkowa to nie jest praca do cholery

Gość gość
owszem to jest praca gdyby te dzieci znalazłyby się w ośrodkach społecznych, osoby zajmujące się nimi otrzymywałyby wynagrodzenie za opiekę nad nimi i to większą niż ta o którą walczyli opiekunowie przed sejmem więcej humanitaryzmu w myśleniu jesteśmy ludźmi i nie pozbywamy się słabszych i chorych dlatego, że generują koszty

Gość marakena
To nie praca.nie ma takiej ustawy ze opieka nad starszym czy dzieckiem jest praca,poniewaz jest to zasilek opiekunczy.opieka spoleczna w wielu przypadkach kaze oddawac starszych do domow starcow.i dzieci i starsi wedlug mnie sa rowni a panstwo zamiast podzielic rowno bierze wszystko do siebie jak swinie przy korycie tylko czekaja zeby zeżrac jak najwiecej bo hun ich biedni obchodza byle oni maja fury i wille