Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przypadkiem

Wrócić do Polski czy zostać w Norwegi?

Polecane posty

Gość przypadkiem

Cześć tak krótko Wam opisze swoja drogą.Zaraz po szkole wyjevhalam ze swoim chłopakiem do Norwegi teraz już jesteśmy po ślubie mamy swoją chatke .W Norwegi jesteśmy 4 lataa.Prace mamy ale ja na pol etati maz umowy smieciowe ja strasznie tesknie za rodzicami kuzynostem przyjaviolmi I wogule za domem ktory stoi jjak muzeum bo Nas wiecznie nie ma itd.Mamy po 25 lat.Niewiem co mam robic z jednej strony dobre jest tu zucie tak kakby bo migdy nie bedziemy tu u siebie a pozatym nigdy tu nie bedzie rodziny a kasa szczescia nie daje I nie będzie dawac.Dodam tylko mezaa rodziceieszkaja w norwegi I rodzenstwo.Prosze o opinie.

Gość gość
on nie wróci bo nie ma poco - a ty powinnaś - nie nadajesz się na eksport

Gość przypadkiem
Ale narobilam błędów pisze z tel.prosze o opinię

Gość gość
dostałaś już opinię - nie zauważyłaś?

Gość przypadkiem
Takie wypowiedzi sobie daruj baranie ja potrzebuje kogos kto byl w takiej sytuacji albo w podobnej.

Gość gość
nikt normalny nie wchodzi w takie sytuacje

Gość gość
Wiesz autorko to zalezy od ciebie.Ja nie jestem w twojej sytuacji ale moze troszke podobnej.Mieszkam za granica 6 lat razem z mezem i corka.Corka ma 9 lat.Ja tesknie bardzo,maz nie chce wracac do polski ja narazie tez nie bo chce zeby corka skonczyla tu szkole nie chce jej fundowac stresu.Oboje pracujemy,mamy tu tez rodzine ze strony meza i znajomych.ale ja wiem ze nie jestem u siebie i bardzo tesknie.Wiec pewnie w przyszlosci wroce ale kiedy nie mam pojecia.A ty musisz sama zdecydowac.Jezeli maz nie chce wracac musisz podjac decyzje czy warto.

Gość gość
A co woj maz na to?Sluchaj sama wiesz jak jest w polsce.O ile twoj maz tez chce wrocic do polski i bedziecie mieli prace to wracajcie.

Gość przypadkiem
Maz caly chcial wrocic I chce mimo ze ma rodzine w norwegi tez teskni za Polska chcemy podjac prace I zyc jak inni no I zawsxe jest opcja powrotu tu umiemy jezyk I mamy meza rodzine no I znajomosci tylko niemamy odwagi chyba

Gość gość
ja w przyszlosci tez planuje wrocic nie wytrzymuje na tej emigracji takie nijakie to zycie dla pracy i kasy

Gość gość
hm.. oto jest pytanie... masz do czego wracać? praca, ,mieszkanie? źle się czujesz na " obczyźnie" , Twoja rodzina źle się czyje w Norwegii? weź kartkę papieru zapisz wszystko za i przeciw - podlicz i wtedy się zastanawiaj. Ważne żeby zrobić to obiektywnie aż do bolu powodzenia

Gość gość
Hej. Ja z chlopakiem tez wracamy do polski bo nie czujemy sie jak u siebie na emigracji i dotarlo to do nas dopiero po 6 latach. W polsce mamy duze mieszkanie a tutaj wynajmujemy i pracujemy na rachunki. Rodzina przez Skype? Co to za zycie?? Nie dla lepszej wyplaty sie przeciez zyje ale dla bliskich. Ja wiem jedno, jak nie zaryzukuje to bede tak gdybac przez cale zycie i w koncu jak juz bede stara to bede sobie plula w twarz ze nie pojechalismy wiec jedziemy. Juz postanowione,