Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierzecie pampersy

Polecane posty

Gość gość

Sama sie dziwie ze zadaje takie pytanie ale dzisiaj jezdzilismy(z mezem) troche po okolicy(budujemy dom i szukamy takiego co nam sie podoba) i zobaczylismy ze na jednym podworzu wisza rozwieszone na sznurku pampersy;/ Pampersy orginalne, nie jakies pieluchy tetrowe tylko te "jednorazowe".

Gość gość
Kiedys czytalam na kafe ze niektórzy susza jak malo zasikana i zakladaja jescze raz :-)

Gość gość
Szczerze to raz mi sie zdarzylo"wysuszyc" pampersa jak podczas zakladania nowego syn troszke posikal go, a nie chiala mu zakladac wilgotnego wiec odlozylam na bok i zalozylam czystego a tamtego obsikanego zalozylam troszke pozniej jak przesechl. Ale on nie byl normalnie zasikany tylko z wiezrchu lekko wilgony

Gość gość
mogło Ci się pomylić z pieluchami wielorazowymi które wyglądają jak pampersy

Gość gość
Moze komus zamokly i probowal je wysuszyc? Przeciez ich sie nie da wyprac bo ta wilgoc zamienia sie w zel i to jest raczej proces nieodwracalny.

Gość gość
Gdy przeczytałam post to moja reakcja to 'CO'? WYDAJE MI SIĘ ŻE TO JEST NIEMOŻLIWE.

Gość gość
Mam dwoje dzieci "chowanych" na pampersach i wiem jak one wygladaja. Na 100%to byly pampersy. Sama bylam w szoku..

Gość gość
bieda zmusza do wszelkiej glupoty sama widaialam cos takiego u kolezanki,jej babcia suszyla pampersy zima na kaloryferze i nie widziala w tym nic zlego czy dziwnego chyba robila to z niewiedzy,za jej czasow takich cudow nie bylo

Gość gość
A moze ktos wietrzy bo mu smierdzialy chemia

Gość gość
Gość z 20.47 ma chyba najlepszy pomysł; "Moze komus zamokly i probowal je wysuszyc?

Gość gość
No to ja dodam, że znałam taką starszą samotną Panią - notabene bardzo elegancką osóbkę i na umyśle zdrową - która pewnie z powodu nietrzymania moczu z racji wieku nosiła pampersy które potem wietrzyła (suszyła) na suszarce za oknem.

Gość gość
pampersow nie da sie wyprac.Kiedys moja mala w pampersie wlazla do baseniku .Po chwili zauwazylam,ze jakos dziwnie siedzi.A to przez pampers ktory sie zrobil ogromny,nie wiedzialam ,ze tak potrafi sie napompowac.

Gość gość
A ja myślę, że można wysuszyć pampersy, w sensie, że te żelowe kulki pod wpływem moczu pęcznieją, ale jakby je wysuszyć np. na kaloryferze, to wilgoć odparuje i kulki są z powrotem mniejsze (to tak jak z tymi kulkami dekoracyjnymi, jak woda z nich odparuje, robią się mniejsze), oczywiście mocz to mocz, więc jest to niehigieniczne, wiadomo, ale chyba do zrobienia.

Gość gość
chyba jednak stawiam na to, że to były te wielokrotnego użytku :D a tak na marginesie suszenie pampersów jest dla mnie nie do zaakceptowania - jak można do tego stopnia nie dbać o higienę swojego dziecka :O

Gość gość
Wiem jak wygladaja pieluszki wielokrotneho uzytku bo moja eko szwagierka takich tylko uzywa i na pewno nie byly to takie tylko zwykle pampery

Gość gość
albo może komuś dziecko posikało i musiał wysuszyc

Gość gość
Ja kiedys wypralam,ale przez przypadek bo nie wiem jakim cudem zaieruszyl mi sie w praniu :P Jak pranie wyjmowalam to byla jakas masakra wszystko w czyms nawet nie potrafie okreslic tego co to bylo,dobrze chociaz ze ten pampers byl z siuku a nie z kupy :P

Gość gość
Pracuje w domu starcow i czasem pacjenci z demencja chowaja przesikane pampersy, albo susza na grzejniku, powiem jedno, te z zelowymi granulkami jak wyschna sa sztywne i twarde jak beton, nie wiem jak mozna cos takiego ponownie zalozyc, zwlaszcza dziecku.