Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o tym imieniu

Polecane posty

Gość gość

Coraz bardziej staje się " popularne" imię Nina. nie Janina Antonina tylko samo Nina, daliśmy z mężem tak na imię naszej córce 23 lata temu a jej się to imię nie podoba. :)

Gość gość
miałam tak dac coreczce na imie urodzila sie w styczniu ale w koncu nie dalismy tak i teraz troche żaluje moze jak bede miala kiedys druga to tak ja nazwe

Gość gość
miałam koleżankę Ninę (fajna dziewczyna). Pamietam, że gdy mi się przedstawila po raz pierwszy to trochę zszokowana byłam. Mało popularne w Polsce

Gość gość
mnie się w ogole nie poodbają te słodkopierdzące imiona: Nina, Blanka, Bianka, Kaja Sraja, Lili - totalna wieś. POtwierdza się teza, że chłopcom nadaje się imiona klasyczne, a dziewczynkom tzw. ozdobniki. rodzice od małego robią z córek takie własnie mimozy. jeszcze im weźcie poczytajcie o królewiczach na białym koniu, to jej celem życiowym będzie wyjście za mąż i urodzenie temu księciu stada potomków. Od dziewczynek nic się nie wymaga a szkoda. Lepiej takiej poczytac cos o świecie, o zwierzętach, gdzies zabrac, cos pokazac.

Gość gość
A co imie ma wspolnego z czytaniem i pokazywaniem swiata? Czy takiej Blance czy Liliance nie mozna nic ciekawego pokazac i przeczytac? Co ty w ogole bredzisz kobieto

Gość gość
A od kiedy to wybór imienia świadczy o tym, czego rodzice uczą dzieci bądź od nich wymagają? Coraz to durniejsze ideologie dorabiacie do wyboru imienia:/

Gość iluzionn
B.ładnie ;)

Gość gość
ale tak jest ogolnie. rodzice od chłopca więcej wymagają, a dziewczynkę wychowują nieco inaczej

Gość gość
Zawsze sie dziewczynki inaczej wychowuje niz chlopcow,tak bylo jest i bedzie

Gość gość
jest w tym sporo racji: "Imiona oryginalne i rzadkie częściej otrzymują dziewczynki. Widocznie imię dla chłopca ma być wedle rodziców wyrazem trwałości rodziny i kontynuacją tradycji, a dla dziewczynki – pełni raczej funkcję ozdobnika, dekoracji uatrakcyjniającej małą kobietkę. Czyżby nawet tu dawały o sobie znać stereotypy dotyczące oczekiwań wobec obu płci?" cytat zaczerpniety ze strony ciaza

Gość gość
moja urodziła się 8 mieś temu, też miala być Nina, ale jest Aleksandra ostatecznie :)

Gość gość
Nina - ładne, ale chyba faktycznie coraz popularniejsze :(

Gość gość
gość ale tak jest ogolnie. rodzice od chłopca więcej wymagają, a dziewczynkę wychowują nieco inaczej ...... wlsnie,ze od dziewczynki wymaga sie wiecej bo bedzie kobieta, matka, zona dziewczynki w domu sprzataja, gotuja, dobrze sie ucza, pomagaja rodzicom a chlopiec to chlopiec, moze psocic, mniej sie od niego wymaga w domu itd btw wole imiona ladne jak Nina, julia dla dziewczynek niz np. stefania, Marianna,