Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myslicie o takiej kobiecie

Polecane posty

Gość gość

Jw. Jest 5lat po slubie, i od 5lat jej maz pracuje w delegacji tzw. wraca tylko na weekendy. Po roku malzenstwa zaszla w ciaze, pracowala do 7m w pobliskim sklepie, po macierzynskim wrocila do pracy i podrzucala dziecko na przemian babka i ciotka(ktore byly chetne, nigdy na przymus), jej dziecko w wieku 3l przyjeli do przeczkola wtedy ona zaszla w kolejna ciaze, pracowala rowniez do 7m potem poszla na l4 pomimo tego ze czula sie ok, gdy urodzila 2dziecko jej maz mogl wziasc sobie tylko tydzien wolnego by byc z zona pozniej musial wraca do praca a ona zostala sama z dwojka dzieci. Rano wstawala i szykowala 4ldo przedszkola i razem z noworodkiem dziecko zaprowadzala. Teraz jej drudie dziecko ma 2m i wszedzie je zabiera. Zakupy sporzywcze, sukienke na chrzciny, ubrania dla starszego dziecka wszystko kupuje z tym niemowlakiem. Szczepionki, bilansy wszedzie chodzi sama z dziecmi. Maz na weekendach chetnie jej pomaga ale ona jest typem kobiety ktorej nie da sie pomoc, jest bardzo samodzielna i nie potrzebuje pomocy innych. Jej dom zawsze jest czysty, dzieci zasze najedzone. Co myslicie o takiej kobiecie czy jej wspolczujecie, podziwiacie a moze nia gardzicie. Po macierzynski rocznym chce wrocic do pracy jak znajdzie wiecej niz 1 osobe ktora zajmie sie jej dzieciem (twierdzi ze dla samej tesciowej to za duze obciazenie). Pytam bo sama nie mam o niej zdania.

Gość gość
Myślę, że jest samodzielna i odpowiedzialna. Ale, na Boga "przeczkole" i "sporzywcze zakupy"???????????? A dlaczego tak zależy Ci na naszym zdaniu? Nie umiesz sobie sama go wyrobić, czy o co chodzi?

Gość gość
właściwie to trudno powiedzieć...rozumiem że dzieci to nie wpadki, wiec zachowuje się dojrzale i nie liczy na pomoc wszystkich do okoła, bo ma dzieci...

Gość gość
to że nie liczy na pomoc innych jeszcze nie świadczy o tym, że jest dobrą matką...

Gość gość
Sorki przedszkole o blad klawiatury, spozywcze to moj blad potrafie sobie wyrobic zdania xzy ona

Gość gość
No wlanie nie potrafie wyrobic sobie zdania o niej, na jedno ja podziwiam bo ja chyba bym sobie rady nie dala a na drugie to chyba szkoda mi jej ze sie wpakowala w taki zwiazek. Mloda, fajna dziewczyna a codziennie musi sie tak meczyc:/

Podziwiam, ze ma tyle siły prawie bez pomocy męża, ale należy jej sie jakiś odpoczynek.

Gość dbam o zdrowie i jedzenie
normalna, zaradna kobieta!

Gość gość
To, że się wpakowała, to może i fakt, ale tym bardziej jest godnym podziwu, że daje radę i nie obarcza wszystkich dokoła swoimi obowiązkami. Być może ma po prostu właściwe podejście do tematu i wie, że taka sytuacja jest przejściowa, dlatego nie użala się nad sobą, tylko działa?

Gość gość
Jej maz na pewno szybko nie zrezygnuje z tej pracy bo ja lubi, jest dobrze platna i zona tez nie chce zeby z niej zrezygnowal. O kase jej raczej nie chodzi bo ona coprawda niewiele zarobi ale jest oszczedna i zyje skromnie.

Gość gość
nie wiesz co o niej sądzić i potrzebujesz porady, żeby sobie wyrazić opinię......? trochę żenujące ale jak dla mnie to bardzo fajna, zaradna i samodzielna babka.

Gość gość
Szacun

Gość gość
powiem tak, to że nie chce w dzień pomocy, to też taki typ charakteru pewnie...ja mam obok bliską rodzinę, teraz 5 dorosłych ludzi, moje dziecko ma 1,5 roku i nikt z nim nie siedział nawet godziny, nie było potrzeby, bo albo idę z nim, albo mąż zostaje, dla mnie zupełnie normalne...ale bycie 5 dni sama z dziećmi i wieczory też, gdzie nie można nawet na 2 h gdzieś samej wyjść, to już inna bajka, mi by było ciężko, bez rozmów z mężem wieczorami...

Gość gość
normalna

Gość gość
Heheh mam podobnie :P Meza teraz mam w delegacji.Niemowle i 6cio latke z ta roznica,ze do pomocy nie mam nikogo.Mieszkamy za granica ,wiec nie mamy tu rodziny.Tylko u nas delegacja nie byla planowana ,ale tak wypadlo akurat jak urodzilam :)No coz wiecznie tak nie bedzie jeszcze tylko troche.

Gość gość
a co ma robić? ja też wszędzie zabieram dziecko, jedno. aha i pracuję w domu od początku ciąży aż do teraz a dziecko ma rok. nie narzekam bo niby czemu. jest dobrze.