Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotełek

Nowy kradziony iphone

Polecane posty

Gość kotełek

Moja koleżanka opowiadała mi o kradzionych iphonach, fabrycznie nowe, zapakowane, nieużywane, jak myślicie czy kupno takiego telefonu jest bezpieczne ? Czytałam, że Iphony są bezużyteczne jeśli nie zna sie jakiegoś hasła poprzedniego użytkownika można je namierzyc czy cos w ten sęk, ale jestem ciekawa czy taki którego nikt wcześniej nie używał też wnosi jakieś ryzyko ? :) jak myślicie ?

Gość kotełek
No nwm :) może można to jakoś namierzyc czy jakoś tak po adresie IP ?

Gość gość
no jasne ze mozna. dlatego wiekszosc kradzionych iphonow jest rozkladana i sprzedawane czesci bo inaczej to kwestia czasu zeby Cie namierzyli. mojej kol policja znalazła iphona w 1,5tygodnia. a co nie stać Cię na kupno normalnego? Nie chcialabym nigdy kradzionego :/ na szczescie jestem posiadaczka slicznej zlotej 5s <3

Gość gość
Polecam wam sklep plebis.eu w tej kwestii.

Gość gość
Plebis.eu polecam wam ten sklep.

Gość gość
PLEBIS.eu-Złodzieje, naciągacze, oszuści i kłamcy. Trzymajcie się z dala od tej bandy wyzyskiwaczy i nie wierzcie w żadną pozytywną opinie, którą sami sobie wystawiają.

Gość gość
Omijajcie ten sklep z bardzo daleka.to jedna wielka banda złodziei naciągaczy i kłamców. Myślę,że nie tylko ja zauwazyłam,że na każdą negatywną opinię natychmiast jest odzew w postacji kilku pozytywnych,wysyłanych prawie w tym samym czasie.jestem pewna ,że te pozytywy wystawiaja sobie sami pracownicy sklepu. Nie dajcie sie na to nabrać. Ja jestem tysiąc złotych w plecy. Nie mam telefonu,poniewaz przysłali mi używany ,zepsuty i już naprawiany.nie da się go ponownie naprawić. Telefon jest mi konieczny do szybkiego kontaktu z najbliższymi i lekarzem. a te złodzieje pozbawili mnie tegow tej sytuacji pozostal mi stary,szwankujacy telefon. To nie są ludzie tylko hieny,żerujace na ludzkiej naiwności.bez sumienia i bez jakichkolwiek ludzkich uczuć. Bogacą się na zwykłych,biednych ludziach. Trzymajcie się z daleka od tych rabusiów.

Gość gość
Sklep PLEBIS.eu,to banda złodziei, oszustów i kłamców. Przysłali mi używany, naprawiany i zepsuty telefon .Nie mogłam się doprosić o adres zwrotny .Teraz jestem tysiąc złotych w plecy i nadal nie mam telefonu,ponieważ nie da się go już naprawić.Aparat był mi niezbęnie konieczny do szybkiego kontaktu z najbliższymi i lekarzem,ponieważ walczę z rakiem.Trzymajcie się od tego sklepu jak najdalej.To nie ludzie tylko hieny żerujące na naiwnych osobach,pozbawione sumienia i jakichkolwiek uczuć. Nie dajcie się zmamić pozytywnymi opiniami,bo nie tylko ja mam wrażenie,że sami sobie je wystwiają,szukając kolejnych swoich ofiar. Nie zamawiajcie nic,bo nie będziecie mieć pieniędzy,ani towaru lub tak jak ja dostaniecie zepsuty szajs.

Gość gość
Witam. Trzymajcie się jak najdalej od tego sklepu.Potrafia wziąć pieniądze i tyle ,ludzi mają za nic,zero szacunku do klienta.Banda naciągaczy. Po czterdziestu dniach roboczych czekania na telefon,zgodnie z przysługującym mi prawem z dnia 30 maja 2014 o prawie konsumenta odstąpiłam od umowy i poprosiłam o przelani pieniędzy na kontoSkoro odstąpiłam od umowy jest ona uważana za niezawartą..Nikt łaskawie nawet nie odpisał na wiadomośc...pieniędzy nie przelali.Wysłałm jeszcze cztery wiadomości-zero odpowiedzi i zainteresowania klientem. W realizacji zamówienia stronie Plebis.eu jest wyraźnie napisane: "17.W przypadku opóźnień, tak w realizacji, jak i w doręczeniu, Klient uprawniony jest do odstąpienia od zawartej umowy. Zwrot spełnionych świadczeń następuje niezwłocznie." Firma za nic ma regulamin i przestrzeganie prawa konsumenta.Piszą jedno,robią drugie. W związku z brakiem odpowiedzi na moje wiadomości zgłosze sprawę na policję i wystąpie na drogę sądową domagając się zwroty pieniędzy i ustawowych odsetek za zwłokę w nieterminowym dostarczeniu towaru. OMIJAJCIE TEN SKLEP SZEROKIM ŁUKIEM.

Gość gość
PLEBIS.EU-Banda zlodzieji,oszustów i naciągaczy.Zero kontaku,zero szacunku dla Klienta.WZIĄĆ PIENIĄDZE I MIEĆ W SZYSTKO W GŁĘBOKIM POWAŻANIU-TO ICH DEWIZA.Nie respektują prawa odstąpienia od umowy,mimo że NAM PRZYSŁUGUJE.W odpowiedzi jaką otrzymałm po wielu wysłanych wiadomościach usłyszałam,że mogę odesłać telefon w ciągu czternastu dni od jego otrzymania,na adres który od nich otrzymam.Po trzech miesiącach przesyłka w końcu dotarła.Okazałao się,że tel.ma zepsutą kieszonkę na kartę sim.Nie chciałam go reklamować tylko odesłać oczym informawałam już od kilku tygodni.Wysłałam wiadość z prośbą o adres zwrotny i dołączyłam stosowne zdjęcia.Cisza,minęły dwa tygodnie nadal cisza.Po półtora miesiąca telefon się zepsuł,w punkcie napraw dowiedziałam się,że już się go nie da naprawić ,bo jest zwarcie,ponieważ telefon był kiedyś zalany i już naprawiany.Napisałam do Plebis i jak zawsze zero odpowiedzi.Zgłosiłam sprawę na policję ,która stwierdziła,żeby wystąpiła na drogę sądową.Co też uczynię.Poinformowałam sklep co zamierzam.Odpisano mi ,żebym kontynuowała co zaczęto.Ludzie,oni czują się bezkarni,olewają prawo,nie szanują kupujących i pewnie śmieją się z każdego z nas osobno.Z każdej nowej osoby,ktora udało się naciągnąć.Straciłam ponad tysiąc złotych I nie mam nadal telefonu