Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Postanowiłam zerwać z wizerunkiem grzecznej dziewczynki

Polecane posty

Gość gość

Bycie dobrym i uprzejmym nie przynosi w tych czasach żadnych korzyści, co najwyżej przyczepiają się do ciebie tobie podobni słabeusze. Dlatego też zrywam z dotychczasowym wizerunkiem i zabijam to, jaka kiedyś byłam.

Gość gość
Nalezy byc grzecznym tyle tylko,ale prostaków olewac i unikać z nimi spotkan.

Gość gość
Czy mam rozumieć, że wg ciebie grzeczność jest równa słabości ??? Konia z rzędem temu kto wymysli większy absurd :p

Gość gość
Nie chcę być od razu jakimś prostakiem, ale stać się przebojowa, wygadana i nauczyć się walczyć o swoje. Przebywanie z ludźmi mojego pokroju mi w tym nie pomoże, wręcz przeciwnie. Tak, dla mnie bycie dobrym równa się bycie słabym. Niestety.

Własnie. Nie tędy droga. Ale to często taki błąd myślę, że ludzie robią. Przeginają w drugą stronę.

Gość gość
Czyli ze jak postanawiasz sobie, ze jutro rano obudzisz sie z nowa swiadomoscia, nowymi wzorcami, odmieniona osobowoscia? Daj ci boze ale to nie jest cos co mozemy ot tak przywolac na wlasne zyczenie i stwierdzic: "od jutra / od teraz jestem silna i stanowcza i przebojowa" bo zmiany nachodza stopniowo, poprzez obserwacje, wyciaganie wnioskow itd. Wierzysz ze ot tak radykalnie jestes w stanie sie zmienic w blyskawicznym tempie?

Gość gość
Łatwiej kogoś krzywdzić niż pomoc i dodać otuchy . Właśnie stając się złą okazujesz swoją słabość.

Gość gość
To powodzenia... Tylko żebyś przez swoja gupote nie cierpiała ... Wiesz w gimnazjum aniołek dobre stopnie i opinia ..a w szkole średniej z dobrej dziewczyny wyszedł szatan - cało tygodniowe imprezy , picie w czasie lekcji , szlajanie się z "elitą" imprezy , ćpanie , zmienianie facetów jak rękawiczki ... Ten wizerunek "nie podskakuj bo porzalijesz " ...i cała reszta fajnego kolorowego życia pełnego wrażeń ...po latach nie jest juz tak fajna jak mi się wydawało ...a czy żałuje hmmm pewnych rzeczy tak - w******* mnie ze szkoły a w sumie szkół mam zła opinię ie najgorszej i czy było warto - nie ... Wiec lepiej sięzzastanowić bo zmiana wizerunku może ci się wymknąć z rąk jak i mi

Gość KrwawyNos
masz racje, pora zobayczyc co jest po drugiej stronie lustra i stać się kimś złym pod wpływem presji i obserwacji. nic dobrego nie czeka ludzi, którzy są uprzejmi, ale nie wiedzą nawet po co, ty niestety musisz sie tego jeszcze nauczyć

W życiu trzeba umieć posługiwać się sztuką asertywności co jest nie łatwe ! W pracy nie możesz podskakiwać bo Cię wyrzucą, rodzina bo bedzie Ci żal że ich zraniłaś lub zawiodłaś, to samo z przyjaciółmi! A do obcych też jakoś trzeba umieć się zachować bo będę odbierać Cię jako pyskata i zarozumiałą czyli można ująć że nie taktowna, nie kulturalna! Chamem trzeba się urodzić !

Gość cham z rodowodem
Jw. Chamem trzeba sie urodzic. Trzeba miec chamskie geny, chamska twarz i chamski swiatopoglad. Nie wysilaj sie autorko, zawsze bedziesz mila i grzeczna, wyrzuty sumienia, ze kogos zranilas nie dalyby ci zyc