Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka245

thermocooker

Polecane posty

Gość majka245

witam, potrzebuje pilnie sprawdzonego przepisu na dobrą roladę za dwa tygodnie przyjeżdza teściowa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość daga34567
rolady wolowe SKŁADNIKI: polędwica wolowa, ogórki kiszone lub konserwowe jak wolisz, cebula ja wolę czerwoną, musztarda djion do posmarowania miesa, boczek po jednym plasterku na rolade, koniecznie wedzony, sol pieprz, troche vegety w brytfannie thermocookera ustawiam na 5 W brytfannie rozgrzej olej i obsmażyć na nim rolady (około 5 minut z potem zmniejsz na 4 i dusić około 20 minut, aż do miękkości, podlewając od czasu do czasu wodą, a jeszcze lepiej - bulionem wołowym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zupka rybna z thermocooker
polecam pychotka • 1 kg ryb morskich (najlepiej 2-3 rodzaje) • 200 g owoców morza (np. krewetek) • 500 g ziemniaków • cebula • 3 ząbki czosnku • 2 marchewki • 1 puszka pomidorów • 200 ml białego wina • 500 ml wywaru rybnego lub bulionu • 1 cytryna • 3 liście laurowe • ziarna kolendry • sól, pieprz • oliwa Czosnek i cebulę pokroić drobno i podsmażyć w brytfannie w Thermocooker na oliwie. Kiedy się zeszklą, dorzucić do brytfanny pokrojoną w kostkę marchewkę i ziemniaki, dodać pomidory, bulion i białe wino, a także przyprawy i sok z cytryny. thermocooker ustawić na temperaturę 100 °C (pozycja nr 1) gotować ok. 15-20 minut. Ryby pokroić na nieduże kawałki i dodać do zupy. Gotować jeszcze przez ok. 10 minut. Pod koniec gotowania dodać owoce morza i gdy zmiękną, zupa jest gotowa do podania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość łazanki
1 kg Makaron łazanki 1 kg Kapusta kiszona 1 kg Pieczarki 23 szt Cebula Masło Ziele, liść laurowy, pieprz, sól Kapustę drobno posiekać, włożyć do brytfanny z thermocooker wraz z listkami laurowymi. Całość zalać niewielką ilością wody. Ugotować do miękkości. Makaron ugotować w brytfannie w osolonej wodzie z dodatkiem kilku kropli oleju. Cebulę oraz pieczarki pokroić w kostkę. Podsmażyć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość olgamsarenka
same pychotki, polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość magdalenka1975
ja najbardziej lubię ciasta z termka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zigisia
masz jakiś przepis na dobre ciacho?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość smacze i tanie
PARÓWECZKI NADZIEWANE SEREM SKŁADNIKI: • 6 parówek cielęcych (cienkie) • 100 g łagodnego żółtego sera • 150 g chudego boczku • Przyprawy do smaku: mielona papryka, pieprz • olej do posmarowania płyt grzewczych SPRZĘT: ramka z uchwytami TEMPERATURA: 200°C (poz. 4) Parówki naciąć tak, by można było je rozłożyć. Ser pokroić najpierw w plastry, a następnie w długie paseczki. Włożyć je do parówek i posypać papryką i pieprzem. Parówki złożyć i każdą zawinąć w plaster boczku. Rozgrzać urządzenie do 200◦C (poz.4). Płyty grzewcze posmarować olejem. Założyć ramkę z uchwytami. Ułożyć parówki, serem do góry. Smażyć 2-4 minuty. W trakcie smażenia przewrócić parówki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kominzmagadaskaru
fajny ten termokuker, że tak szybko wszystko robi, szkoda tylko, że kosztuje tyle

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MonikaChorzów
dla mnie rewelacja najpyszniejszy pstrag oto przepis PSTRĄG FASZEROWANY SKŁADNIKI: • 3 średnie pstrągi • 2 cytryny • 1 cebula • 1 papryka czerwona • 2 pęczki natki pietruszki • przyprawy do smaku: sól, pieprz, przyprawa do ryb • olej SPRZĘT: ramka z uchwytami TEMPERATURA: 200°C (poz. 4) CZAS: ok. 10 minut PRZYGOTOWANIE: Pstrągi wypatroszyć, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pstrągi lekko posolić. Cytryny pokroić w plastry, obraną cebulę na cząstki. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w paseczki. Tak przygotowane składniki farszu wymieszać i podzielić na trzy porcje. Pstrągi nafaszerować, posypać przyprawą skropić olejem. Do każdej włożyć po kilka gałązek natki pietruszki. W razie potrzeby pstrągi zamknąć szpikulcem. Rozgrzać urządzenie do 200◦C (poz.4). Wstawić ramkę z uchwytami. Piec ok. 10 minut. W połowie pieczenia ostrożnie obrócić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
sernik • mąka pszenna typu 450 1,25 szklanki • masło 10 dag • żółtka 2 szt. • cukier puder 6 łyżek • sól 1/2 łyżeczki - Ser na masę, bakalie Zagnieść ciasto kruche z podanych składników. Rozwałkować ciasto i przełożyć do brytfanny. Piec na złoty kolor w temp. 180 C, czas ok. 15 min. Ser zmielić dwukrotnie i połączyć z masłem uprzednio utartym. Żółtka utrzeć z cukrem, białka ubić na sztywną pianę i wszystko razem delikatnie wymieszać. Dodać bakalie i owoce kandyzowane. Masę serową ułożyć na zapieczonym cieście kruchym. Piec w temp. 170 C, czas ok. 20-25 min.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dominika_W
my kupilismy termokukera dopiero trzy tygodnie temu. Jak na razie wszystko nam wychodzi i fajnie, że jest to forum z przepisami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Mirekkozina
dobre goloneczki, a macie przepis na ryby ryby i raz jeszcze ryby

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość łosos z kartofelkami pychotka
1 ½ kg łososia 1 pojemnik klarowanego masła Koperek świeży 1 kg ziemniaczków najlepiej młodych Kostka masła 1 cytryna Bazylia, zioła prowansalskie Łososia umyć, osuszyć, pokroić na równe prostokąty. Skropić dwiema połówkami cytryny. Oprószyć koprem, bazylią, ziołami. Masło klarowane rozpuścić, posmarować nim łososia. Ułożyć kawałki łososia jeden przy drugim w brytfannie.TC rozgrzać do temperatury 200˚ C . Piec ok. 25min. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, posmarować masłem, można oprószyć ziołami. Przełożyć do rozgrzanej brytfanny, piec ok.5min.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
fajna sprawa ten thermocooker, sprawdza się w kuchni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a ja kupiłam sobie multicooker za grosze w porównaniu z twoimi wydatkami,robi wszystko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
grochówka • 2 szklanki grochu • ½ kg ziemniaków • 1 cebula • 1 duża marchewka • 200 g łopatki • 400 g boczek wędzonego • 300 g kiełbas (podwawelska, śląska, zwyczajna) • 4 liście laurowe • ziele angielskie • 2 ząbki czosnku • przyprawy do smaku: pieprz, sól, Vegeta, majeranek SPRZĘT: brytfanna TEMPERATURA: 250°C (poz. 5), 200°C (poz. 4) 150°C (poz. 3) CZAS: ok. 35 minut Groch namoczyć na noc. Rozgrzać urządzenie wraz z brytfanną do 250◦C (poz.5). Łopatkę, boczek, pokroić w średnią kostkę. Kiełbasę pokroić w grube plastry. Wrzucić kiełbasę i boczek smażyć do zarumienienia około 2 minut. Dodać pokrojoną w cienkie plastry cebulę i zalać 2 litrami wrzącej wody. Zmniejszyć temperaturę do 200°C (poz. 4). Gotować 5 minut. Dodać groch, pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę oraz liść laurowy wraz z zielem angielskim. Zmniejszyć temperaturę do 150°C (poz. 3). Gotować około 15 minut, do miękkości grochu. Gdy groch będzie miękki, dodać obrane i pokrojone w średnią kostkę ziemniaki i ząbek czosnku. Gotować 10 minut gdy ziemniaki zmiękną, zupę przyprawić przyprawami i dodać majeranek. Zgłoś 16.05.14 pychotka zjadlbym taką wojskowa grochówkę, na taki chlodny dzien jak dzis Zgłoś 16.05.14 gość na taki dzień jak dziś to polecam wódeczkę i goloneczkę Zgłoś 17.05.14 na chłodną wiosnę FASOLKA PO BRETOŃSKU z przepisu Haliny SKŁADNIKI: • 1 kg ugotowanej fasoli. Najlepiej fasola Jaś • 300 g boczku wędzonego • 400 g kiełbasy podwawelskiej • 2 średnie cebule • 4 łyżki koncentratu pomidorowego • przyprawy do smaku: przyprawy do fasolki po bretońsku • ½ litra bulionu wołowego SPRZĘT: brytfanna TEMPERATURA: 250°C (poz. 5); 200°C (poz. 4) CZAS: ok. 20-25 minut PRZYGOTOWANIE: Boczek pokrojony w kostkę, kiełbasę, oraz cebulę umieścić wraz z niewielką ilością tłuszczu w brytfannie. Rozgrzać urządzenie do 250◦C (poz.5). Umieścić brytfannę na rozgrzanej płycie. Smażyć ok. 10 min. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, wlać bulion i dodać ugotowaną fasolę wraz z wywarem w którym się gotowała, całość gotować w temperaturze 200°C (poz. 4) jeszcze 5-7 min. Doprawić do smaku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Yolkaniezmalborka
ja jestem zadowolona i z termocokera i z termoimiksa polecam wszystkim tym co ich na to stać ZIEMNIAKI Z WARZYWNYM NADZIENIEM : • 5 podłużnych ziemniaków • 1 papryka czerwona • 1 papryka żółta • 1 mała cukinia • 4 łyżki oleju • 1 łyżka przyprawy do ziemniaków • 5 łyżek startego żółtego sera • olej do posmarowania płyt grzewczych Ziemniaki wyszorować szczoteczką, wrzucić na osolony wrzątek, gotować 15 minut. Wyjąć, ostudzone przekroić na pól, wydrążyć połowę miąższu, posiekać. Wydrążone polówki posypać żółtym serem. Papryki umyć, osuszyć, pozbawić gniazd nasiennych, miąższ pokroić na kawałki. Umytą i osuszoną cukinię rozdrobnić. Wymieszać paprykę, cukinię i miąższ z ziemniaka, posypać przyprawą, następnie napełnić ziemniaki. Skropić olejem. Rozgrzać urządzenie do 200◦C (poz.4). Płyty grzewcze posmarować olejem. Smażyć ok. 5 minut.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rosolnik
a gotował kto z was rosioł w thermocooker?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gotowałam ale co do rosołu to raczej termooker odpada. Żurek, gulaszowa, kartoflanka, grochówka to jak najbardziej ale rosół to w dużym garnku powolutku sobie musi pyrkać ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gołabki z TC
dziś zrobiłam pierwszy raz gołąbki w thermocooker. No wyszły pyszne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
polecam dobry sprzet uzywam juz cztery lata

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karinazornontowic
NADZIEWNE PAPRYCZKI • 4 papryki • 100 g wędliny lub pieczeni • 1 marynowana papryczka chili • 4-5 połówek suszonych pomidorów • 5-6 łyżek ugotowanego ryżu • 1 pomidor • 1 cebula • 1 słoiczek marynowanych oliwek nadziewanych papryką • 100 g startego żółtego sera • 4 trójkąciki ziołowego topionego serka • 4 łyżki posiekanych świeżych ziół (tymianku, bazylii, natki, szczypiorku) • przyprawy do smaku: sól, pieprz • olej do posmarowania brytfanny Papryki umyć, odciąć wierzchy, usunąć gniazda nasienne z pestkami. Marynowaną papryczkę chilli pomidory suszone oraz pomidor świeży drobno pokroić. Oliwki osączyć z zalewy, pokroić w plasterki. Obraną cebulę i wędlinę posiekać. Warzywa wymieszać z ryżem, wędliną i startym żółtym serem (trochę plasterków oliwek odłożyć do dekoracji). Doprawić posiekanymi ziołami, solą, pieprzem. Papryki napełnić farszem do 2/3 wysokości. Na wierzchu położyć trójkąciki topionego serka. Przykryć odkrojonymi wierzchami papryk. Brytfannę posmarować olejem. Wstawić brytfannę i rozgrzać urządzenie do 200◦C (poz.4). Grillować ok. 7 minut. Podawać ozdobione plasterkami oliwek i ewentualnie listkami ziół.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aniam66
termokukera kupilismy ponad rok temu fantastyczne urządzenie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość magalenka
polecam pyszne golabki, sprzet warty swojej ceny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość halina_orzesze
już za trzy tygodnie jedziemy z mężusiem na mazurki. jak co roku zabieramy z sobą thermocookera. polecam wszystkim smakoszom rybek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość smaczne i zdrowe
A znacie to? polecam pychotka KULKI Z DIPEM JOGURTOWYM SKŁADNIKI: • 400 g mieszanego mięsa mielonego • czerstwa kajzerka • ½ szklanki mleka, • jajko • 2 łyżki łagodnej musztardy • 5 łyżek oleju • 3 łyżki mąki • przyprawy do smaku: pieprz SKŁADNIKI NA DIP JOGURTOWY • szklanka jogurtu naturalnego • 2 łyżki serka homogenizowanego • ½ ogórka • ½ cytryny • pomidorowego • 20 listków mięty • 2 ząbki czosnku SPRZĘT: ramka z uchwytami TEMPERATURA: 200◦C (poz.4) CZAS: 5 min. PRZYGOTOWANIE: Wymieszać jogurt z serkiem. Dodać ogórek oraz pomidor obrane i pokrojone w kostkę. Doprawić sokiem z cytryny, posiekaną miętą, zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Kajzerkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Miętę posiekać. Do mięsa wbić jajko, dodać musztardę, bułkę i miętę. Doprawić pieprzem. Wyrobić i uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyć w mące i posmarować olejem. Rozgrzać urządzenie do 200◦C (poz.4). Płyty grzewcze posmarować olejem. Założyć ramkę z uchwytami. Piec około 5 min. Podawać z dipem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Malina A
Witam. Od niedawna posiadam Termocooka a , że z kreatywnością u mnie kiepsko puki co więc liczę na super przepisy bo podobno można w tym zrobić cuda :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Malina A
Dzisiaj próbuję z Tymi roladami :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ibisz66
polecam zróbcie placki ziemniaczane naprawdę pychotka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×