Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka245

thermocooker

Polecane posty

Gość angelloo
rób roladki są pyszne polecam z termusia soczyste a co najważniejsze nie kurczą się, co wazne bo nie tracisz kasy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość stefaniazebrzycka
dobre udka z kurczaczka, super chrupka skórka i soczyste w środku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Edzia59
Ja Wam polecam Pieczarki Panierowane. Potrzeba: pieczarki , jajko, bułka tarta, sól, pieprz, olej do posmarowania płyt grzewczych. Dajesz podkładkę prętową, temp. 200°C (poz. 4) Pieczarki oczyścić, przyprawiasz do smaku, panierowujesz w jajku i bułce tartej. Na płytach układasz pieczarki. ok. 2-3 min. Szybko i smacznie masz super przystawkę na impreze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 774adelek
fantastyczne żeberka w kapuście kiszonej pychotka, A sam termokuker rewelacja szkoda, że nie każdego stać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Wal de Mar
Super ten sprzet. Od kad go kupiła moja żona to ja teraz gotuje. Troche drogi, byłem przeciwny i zrobiłem żonie awanture. Ale teraz widze ze to był dobry zakup. Gołąbki palce lizać .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dobrażona
Haha na mnie też mąż był obrażony bo się uparłam na termocookera ale zdanie zmienił jak mu podczas mundialu serwuję to goloneczki, to grilowane kiełbaski, szaszłyczki i inne cuda nadające się do piwka :-) Koledzy chwalą umiejętności kulinarne żony , jemu brzuch rośnie ( od piwa zapewne haha) a ja mam z głowy jego marudzenie :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
świetny sprzęt, szczególnie dla tych, u których zawsze mało czasu,a chcą zdrowo jadać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mam od dwóch lat i cały czas korzystamy w domu i na wakacjach bo mały to łatwo się przenosi. Dzieciaki najczęściej jedzą tosty,a mąż golonkę. Najlepsze jednak jest to, że on sam to robi haha :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a ja nie lubie gotować, i jadamy na mieście

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja też kupiłam thermocooker i okazało się że przepłaciłam. Koleżanka znalazła takie samo urządzenie pod nazwą mulex za 750 zł. na ebay.pl .Kupiła je i okazało się że różni się tylko naklejką z nazwą.........

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
robił ktoś bigos na dziczyźnie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dobrze mieć kukerka :-) Własnie zrobiłam obiad dla 4 osób w 10 minut. ZIEMNIAKI SMAŻONE „BRAT KARTOFLE” SKŁADNIKI: • ziemniaki • margaryna lub olej • sól • przyprawa do ziemniaków • olej do posmarowania płyt grzewczych SPRZĘT: bezpośrednio na płycie grzewczej TEMPERATURA: 200°C (poz. 4) CZAS: ok. 5 minut PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki obrać, pokroić w grube plastry i odsączyć. Rozgrzać urządzenie do 200◦C (poz.4). Płyty grzewcze posmarować olejem. Dodać ziemniaki z przyprawami. Smażyć ok. 5 minut. Do tego jajeczka sadzone JAJKA SADZONE NA BOCZKU z przepisu Artura SKŁADNIKI: • paski boczku (bekon) • jajka • olej do posmarowania płyt grzewczych SPRZĘT: bezpośrednio na płytach grzewczych; podkładka prętowa TEMPERATURA: 200°C (poz. 4) CZAS: ok. 2-3 min. PRZYGOTOWANIE: Rozgrzać urządzenie do 200◦C (poz.4). Płyty grzewcze posmarować olejem. Paseczki boczku lub bekonu smażyć około 1 minuty. Założyć podkładkę prętową, dodać jajka i smażyć około 2 minut. I do tego maślanka ...... Smaki dzieciństwa :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mirek12
wszystkim polecam faszerowane cukinie pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość redkasik
Na razie jestem początkującą panią domu , więc wielkie dzięki za przepisy. Tosty , omlety były na początku , teraz czas na prawdziwe gotowanie:) Piszcie jak najwięcej przepisów , proszę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość redkasik
Moja duma , pierwszy mój sernik z Thermocookera :) POLECAM NAJPROSTSZY I PYSZNY SERNICZEK :) 3 kostki sera 1 szklanka cukru 4 żółtka cukier waniliowy pół kostki masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej na koniec 4 białka Żółtka, cukier , cukier waniliowy utrzeć mikserem, dodawać ser, potem dodać miękkie masło, mąkę a na koniec pianę ubitą z białek - delikatnie wymieszać. Piec w w ok. 180 st. ok. 40 minut . DODAŁAM do sernika wcześniej namoczone bakalie ok 1,5 szklanki / suszone przekrojone morele i rodzynki - zalałam wrzątkiem i po 20 minutach odcedziłam, chłodne posypałam mąką pszenną - pychota :) Sernik można posypałam cukrem pudrem ale można i polewą czekoladową . Następnym razem zrobię z podwójnej ilości składników bo forma TC jest duża a sernik za szybko znikał :) SMACZNEGO

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość soniasupernova
PASZTET Z KURCZAKA SKŁADNIKI: • 1 kurczak ok. 1,80 kg • 1 margaryna • 2 cebule • 2 bułki kajzerki • 4 jajka • 200 g podgardla • przyprawy do smaku: sól, pieprz, Vegeta, ziele angielskie, liść laurowy • olej do posmarowania brytfanny SPRZĘT: brytfanna TEMPERATURA: 200°C (poz. 4) CZAS: ok. 50 minut PRZYGOTOWANIE: Kurczaka podzielić i ułożyć w brytfannie, dodać cebulę, bułki, przyprawić, na wierzch ułożyć pokrojoną margarynę. Rozgrzać urządzenie do 200◦C (poz.4). Wstawić brytfannę. Smażyć około 30 minut. Ostudzić mięso, usunąć kości. Wszystkie upieczone składniki przemielić dwa razy w maszynce do mielenia mięsa. Dodać jajka, wszystko wyrobić, włożyć do brytfanny. Rozgrzać urządzenie do 200◦C (poz.4). Zapiekać około 20 minut.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość soniasupernova
ZAPIEKANKA RYBNO-ZIEMNIACZANA SKŁADNIKI: • 1 kg ziemniaków gotowane mielone • 1 kg filetu z mintaja smażonego • 200 g pieczarki pokrojonych w plasterki • 3 jaja • przyprawy do smaku: przyprawa typu Vegeta, sól, pieprz, • ziele angielskie, liść laurowy • olej do posmarowania brytfanny • bułka tarta do posmarowania brytfanny • 200 g cebula podsmażona w kostkę • ½ pęczka świeżego koperku • ½ pęczka świeżego zielonej pietruszki SPRZĘT: brytfanna TEMPERATURA: 180°C (poz. 3,5) CZAS: ok. 25-30 minut PRZYGOTOWANIE: Brytfannę posmarować olejem i wysypać bułką tartą. Ziemniaki wymieszać z jajami i podzielić na 2 części. Na spód brytfanny nałożyć jedną warstwę ziemniaków. Następnie ułożyć usmażone filety z mintaja i posypać cebulką. Całość przykryć drugą warstwą ziemniaków i na wierzchu posmarować olejem. Rozgrzać urządzenie do 180◦C (poz.3,5). Wstawić brytfannę do urządzenia. Zapiekać 25-30 min.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość soniasupernova
BIAŁE BAWARSKIE KIEŁBASKI W OSTRYM SOSIE • 6 białych kiełbasek • 6 łyżek oliwy • 6 zielonych oliwek • olej do posmarowania płyt grzewczych SKŁADNIKI NA SOS: • ¾ szklanki gęstego pikantnego sosu pomidorowego (lub pikantnego ketchupu) • 2 ząbki czosnku • pieprz cayenne • przyprawy do smaku: sól, mielona papryka, łyżka oregano, łyżka tymianku, biały i czarny pieprz SPRZĘT: ramka z uchwytami TEMPERATURA: 250°C (poz. 5) CZAS: ok. 3-5 min. PRZYGOTOWANIE: Czosnek obrać, rozetrzeć ze szczyptą soli. W miseczce wymieszać sos pomidorowy, z czosnkiem, dodać zioła, przyprawić do smaku pieprzami i papryką. Rozgrzać urządzenie do 250◦C (poz.5). Płyty grzewcze posmarować olejem. Założyć ramkę z uchwytami. Ułożyć kiełbaski. Smażyć 3-5 minuty. W trakcie smażenia przewrócić i wtedy dodać ½ sosu. Podawać z pozostałym sosem do którego dodać pokrojone na pół oliwki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość soniasupernova
polecam na weekend KIEŁBASKI W PIWNEJ MARYNACIE SKŁADNIKI: • 1 ½ kg kiełbasy podwawelskiej • olej do posmarowania płyt grzewczych SKŁADNIKI NA MARYNATĘ: • 1 ½ szklanki piwa jasnego • 2 ząbki czosnku • pieprz cayenne • ½ łyżki jałowca • otarta skórka z połowy pomarańczy SPRZĘT: ramka z uchwytami TEMPERATURA: 250°C (poz. 5) CZAS: ok. 5-7 min. PRZYGOTOWANIE: Z podanych składników przyrządzić marynatę. Kiełbasę podzielić na porcję, ponacinać w kratkę, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 3 godziny. Rozgrzać urządzenie do 250◦C (poz.5). Płyty grzewcze posmarować olejem. Założyć ramkę z uchwytami. Ułożyć kiełbaski. Smażyć 5-7 minut. W trakcie smażenia przewrócić i polać resztą marynaty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość redkasik
Dzisiejsza obiadokolacja z młodych ziemniaczków PROSTE I SMACZNE :) Ziemniaczki ze skórką wyszorować, osuszyć papierem ,następnie przekroić wzdłuż na 4 części / łódeczki/ , Odrobiną oleju wysmarować wszystkie cząstki posypać suszonymi ziołami i posolić lub użyć gotowej przyprawy do ziemniaczków. Do nagrzanej brytfanny 220 st. wsypujemy równomiernie / mieści się sporo / zamykamy na 15 -18 minut. W tym czasie robimy pastę do ziemniaczków - serek jogurtowy mieszamy z 2 przeciśniętymi ząbkami czosnku dodajemy suszone oregano . GOTOWE . Zdejmujemy ostrożnie brytfannę odstawiamy na bok a na płycie smażymy jajeczka sadzone z obranym ze skórki pomidorkiem ., solimy. Wykładamy ziemniaczki i jajka na talerze , dodajemy pastę do ziemniaczków. Nie jest to wyszukana potrawa ale szybka i sycąca. :) SMACZNEGO

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Polecam gulasz z karkówki. Pokrojoną w kostke karkówkę smażyć w brytfanie na 250 stopniach 4 minuty. Dodać drobno pokrojoną porę lub cebulę. Zmniejszyć temperaturę do 200 stopni. Po 4 minutach zalać bulionem. Dodać przyprawy do smaku i dusić na 175 stopniach ok. 20 minut. Zagęścic zasmażką lub śmietaną.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jolka500
Dla teściowej to najlepiej rolada z grzybkami halucynogenymi :-)ha,ha,ha A tak na poważnie to mam fajny przepis na rolady z mielonego mięsa z pieczarkami :) 80 dkg mielonego - użyłam z indyka kilka cieniutkich plastrów wędzonego boczku do ułożenia na wierzchu 2 jajka 2 czerstwe bułki - jedna do mięsa,druga do farszu mleko do namoczenia bułek 1-1,5 łyżki mąki 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku sól i pieprz farsz: 2 cebule ok.20 dkg pieczarek 2-3 ząbki czosnku świeża natka pietruszki 1 łyżeczka majeranku sól i pieprz tłuszcz do smażenia Pieczarki oczyszczam i kroję w drobną kostkę.Na patelni rozgrzewam masło i smażę pieczarki z pokrojonymi w kostkę cebulkami i czosnkiem.Podsmażone zdejmuję z patelni i przekładam do miski.Gdy ostygną dodaję odciśniętą z mleka bułkę,przyprawy,posiekaną natkę i mieszam do połączenia się składników w jednolitą masę.Do surowego mięsa dodaję drugą namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę oraz pozostałe składniki.Formę keksową smaruję masłem.Piekarnik nagrzewam do 200 stopni.Na stole kładę folię aluminiową,a na nią masę mięsną i rozsmarowuję ją na grubość ok.1cm.Na nią układam masę z pieczarek i podnosząc brzegi folii zwijam roladę i sklejam dokładnie brzegi.Roladę przekładam do formy,na wierzchu układam plastry boczku.Całość wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę 1 godz.15 min.W piekarniku z termoobiegiem powinno wystarczyć 40-50 min.Smacznego!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A co myslicie o kotlecikach drobiowych :)? Robiłam wczoraj w thermusiu i są pyszniutkie ;-) Co będziemy potrzebować ? 2 filety z kurczaka 2 żółtka 2 ubite białka 1 łyżka mąki pszennej 1 papryczka chilli 5 łyżek oleju do smażenia 1 cebula (czerwona) 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól pieprz, sól 1: Myjemy mięso i oczyszczamy z chrząstek. Jednocześnie obieramy cebulę i razem z mięsem kroimy w drobną kostkę. Siekamy również chili (uwaga na pestki, pozbywamy się ich). 2: Do mięsa i dodatków dodajemy sól i pieprz oraz oddzielone żółtko. Mieszamy dodatki, do których po chwili dodajemy mąkę. 3: Ubijamy białka na sztywno i dodajemy do masy mięsnej (z pianą z białek obchodzimy się delikatnie). Na patelni rozgrzewamy olej. Formujemy kotleciki drobiowe. 4: Smażymy , aż kotleciki się zarumienią. W termusiu to zaledwie 1,5 minutki ! :) Dajcie znać czy smakowały, bo mój mąż był zachwycony

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kochane, oczywiście przy kotlecikach drobiowych termusia ustawiamy na 200 stopni, czyli przekręcamy pokrętełkiem na "4"- wychodzą najlepsze na świecie ;)!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Moja propozycja jest następująca: używajcie zamiast tłuczka do mięsa, SIEKACZA DO MIĘSA !!! Kotlety z jakiegokolwiek mięsa posypujcie ulubioną przyprawą i siekajcie. Wbijecie tym samym przyprawę w mięso i unikniecie miażdżenia włókien mięsa, co zapobiega wysuszaniu potraw mięsnych. Jeżeli ktoś lubi jeść suche trociny powyginane i bez wartości odżywczych to niech używa dalej tłuczek babci :) Pozdrawiam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość JaJoanna
A propo drobiu to polecam : PRZEKŁADANIEC DROBIOWY SKŁADNIKI: • filety z kurczaka • ser żółty • szynka • masło czosnkowe • przyprawa do drobiu • margaryna lub olej SPRZĘT: bezpośrednio na płycie grzewczej TEMPERATURA: 200°C (poz. 4) CZAS: ok. 2 minuty PRZYGOTOWANIE: Filety naciąć wzdłuż tworząc „kieszeń”. Do „kieszeni” włożyć plasterek żółtego sera oraz szynki i posmarować masłem czosnkowym. Rozgrzać urządzenie do 200◦C (poz.4). Płyty grzewcze posmarować olejem. Smażyć ok. 2 minuty. Filety można przygotować w panierce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kxsenia
Joanno - zdarzyło mi się jeść już jakiś czas temu przekładańca drobiowego tyle, że bez szynki- ale serka więcej dałam :) Dobrze, że dałaś ten przepisik, bo kompletnie zapomniałam o nim, a warto będzie zrobić coś w domku dla odmiany innego ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość JaJoanna
Jak mój syn robi te kotlety to ser z nich spływa. Podobnie jest z tostami. Ser stanowi 80 % tosta :-) Dobrze, ze termolka się łatwo czyści :-) aaa tak nawiązując do sera to te kotleciki są boskie : CHRUPIĄCE KOTLECIKI Z SERA ŻÓŁTEGO SKŁADNIKI: • 500 g dobrego żółtego sera • 1 jajko • 2 łyżki bułki tartej • 2 łyżki mąki pszennej • kilka listków świeżej bazylii • gałka muszkatołowa • przyprawy do smaku: sól, pieprz • olej do posmarowania płyt grzewczych SPRZĘT: bezpośrednio na płytach grzewczych TEMPERATURA: 200°C (poz. 4) CZAS: ok. 2 min. PRZYGOTOWANIE: Ser pokroić w plastry o grubości ok. 1½ cm. Jajko roztrzepać widelcem, z solą i pieprzem oraz z posiekaną bazylią i szczyptą gałki muszkatołowej. Rozgrzać urządzenie do 200◦C (poz.4). Płyty grzewcze posmarować olejem. Plastry sera obtoczyć w mące, jajku, bułce tartej. Smażyć 2 minuty. Polecam :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość JaJoanna
A tak jeszcze nawiązując do sera (bom se zapomniała zapytać) To czy ktoś robił sernik? Bo moje pieczenie dalekie jest od przyzwoitego no ale sernik lubimy a wiadomo jak to z kupnym. Nie dość , ze drogi to jeszcze nie zawsze dobry :-\ Więc może bym się przełamała i coś popróbowała :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×