Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka245

thermocooker

Polecane posty

Gość kaszanka11
fajna sprawa polecam teraz na swieta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość witkacyka
Pysznie wychodzą placki ziemniaczane

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość władekczeko
Joasiu- super ! cieszę się, że Ci ten serniczek wyszedł i że teściowa taka zadowolona. A może zrób truskawkowy biszkopt ? Ja ostatnio postanowiłam zrobić, bo tyle tych truskaweczek dorodnych na straganikach, że aż żal nie kupić. A wiadomo, ileż można robić koktajli? nudzą się człowiekowi oczko.gif BISZKOPT Z TRUSKAWKOWY SKŁADNIKI: • 7 łyżek mąki pszennej • 5 łyżek cukru • 2 łyżki cukru waniliowego • 6 jaj • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • ½ kg truskawek • ½ litra śmietany kremówki 30% • 2 łyżki cukru pudru • ½ litra soku pomarańczowego • 3 szt. galaretki truskawkowej w proszku (rozpuścić w ¾ l wody, ostudzić) SPRZĘT: brytfanna TEMPERATURA: 175°C (poz. 3,5) CZAS: 10 minut PRZYGOTOWANIE: Białka jaj oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać żółtka oraz przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną. Delikatnie wymieszać. Brytfannę posmarować olejem i wyłożyć pergaminem. Rozgrzać urządzenie do 175◦C (poz.3,5) włożyć brytfannę. Piec ciasto biszkoptowe, w temperaturze 175°C (poz. 3,5) ok. 10 min. Po upieczeniu wyjąć ciasto, zdjąć pergamin i ponownie umieścić ciasto w brytfannie. Pędzelkiem nakropić upieczony biszkopt sokiem pomarańczowym. Śmietanę kremową ubić z cukrem pudrem i rozsmarować na biszkopcie. Następnie ułożyć mrożone truskawki na śmietanie i polać zimną galaretką.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zolkij
zupka rybna z thermocooker 2014.05.13 polecam pychotka • 1 kg ryb morskich (najlepiej 2-3 rodzaje) • 200 g owoców morza (np. krewetek) • 500 g ziemniaków • cebula • 3 ząbki czosnku • 2 marchewki • 1 puszka pomidorów • 200 ml białego wina • 500 ml wywaru rybnego lub bulionu • 1 cytryna • 3 liście laurowe • ziarna kolendry • sól, pieprz • oliwa Czosnek i cebulę pokroić drobno i podsmażyć w brytfannie w Thermocooker na oliwie. Kiedy się zeszklą, dorzucić do brytfanny pokrojoną w kostkę marchewkę i ziemniaki, dodać pomidory, bulion i białe wino, a także przyprawy i sok z cytryny. thermocooker ustawić na temperaturę 100 °C (pozycja nr 1) gotować ok. 15-20 minut. Ryby pokroić na nieduże kawałki i dodać do zupy. Gotować jeszcze przez ok. 10 minut. Pod koniec gotowania dodać owoce morza i gdy zmiękną, zupa jest gotowa do podania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość goloneczka
rewelacyjne urządzenie. Kupilismy na raty. Nawet przystepny kredyt. Dzis mamy gosci wiec robie goloneczki po bawarsku. Juz je robilam. 20 minut i gotowe. Przepis jak na tradycyjne golonki tylko ten czas i smak. W piekarniku musialam piec 2h i albo byly suche albo niedopieczone. Pewnie marna ze mnie kucharka. Ale moja mama ma maly bar i mowi,ze klienci sa zachwyceni smakiem i czasem. Ma w tym barze dwa thermocookery

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tak bubel za kilka tysięcy Nie polecamy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość witek54
dla mnie rewelka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Rewelka to jest cena Na olx jest to samo wiele tańsze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
BRUSCHETTA Z POMIDORAMI SKŁADNIKI: • 4 kromki bułki lub chleba (np. ciabatta lub inne pieczywo pszenne, może być czerstwe) • 3 dojrzałe pomidory • kilka listków bazylii • przyprawy do smaku: pieprz ziołowy, sól, oregano • 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy • 10 dag mozzarelli • olej do posmarowania płyt grzewczych SPRZĘT: podkładka prętowa TEMPERATURA: 200°C (poz. 4) CZAS: ok. 3 minuty PRZYGOTOWANIE: Rozgrzać urządzenie do 200◦C (poz.4). Płyty grzewcze posmarować olejem. Założyć podkładkę prętową Pieczywo opiec na płycie grzewczej tylko z jednej strony ok. 1 min. Uwaga! nie zamykać górnej płyty. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, oczyścić z nasion, miąższ pokroić w kostkę. Listki bazylii porwać na kawałki i dodać do pomidorów wraz z zmiażdżonym czosnkiem. Przyprawić solą, pieprzem i oregano, lekko wymieszać. Na opieczoną stronę kromek nałożyć pomidory z bazylią oraz pokrojoną na Male kawałki mozzarelę. Całość skropić oliwą, podpiec przy zamkniętej górnej płycie ok. 2 min

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jolka455
mi syn kupił w sferisie multicoocer z oravy jest to wyposażona podróbka Go Chef miał w komplecie wszystkie te rączki które do Go chefa trzeba dokupywać osobno i jest o połowe tańszy. Bardzo wygodnie robi się w nim pomysłowe obiady.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jadzkalk
ej, ja Tobie mogę polecić abyś zrobiła PAPRYKA GRILOWANA NA OSCYPKU SKŁADNIKI: ? 1 duży oscypek ? 3 łyżki czarnych oliwek ? 1 czerwona papryka ? 1 żółta papryka ? cebula ? 1 łyżeczka oregano ? olej ? olej do posmarowania płyt grzewczych SPRZĘT: bezpośrednio na płytach grzewczych TEMPERATURA: 200°C (poz. 4) CZAS: ok. 5 minut PRZYGOTOWANIE: Oscypek pokroić w grube plastry. Folię aluminiową posmarować olejem. Ułożyć plastry oscypka. Papryki pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w drobna kostkę, cebulę obrać, posiekać. Wyłożyć je na serowe plastry i przyprawić oregano. Rozgrzać urządzenie do 200?C (poz.4). Płyty grzewcze posmarować olejem. Luźno przykryć potrawę drugim płatem folii aluminiowej, ułożyć na rozgrzanych płytach grzewczych. Zapiekać ok. 5 minut. Podawać ozdobione plasterkami oliwek. pychotka ja termocooker mam od dwóch lat. Na forach jest mało przepisów, wiekszość pochodzi z ksiązki, którą dostałalm do urzadzenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Adrianolos
Niedawno mieliśmy pokaz super piekarnika firmy Scheffler scheffler-polska Pan, który go nam zachwalał opowiadał z jakich cudownych materiałów się składa tytan, srebro. Urządzenie super niezniszczalne tak go zachwalał. Pokaz fajny urządzenie nam się spodobało ale nie kupiliśmy, bo za drogie. Pogrzebaliśmy w internecie i się okazało, że opinie o Scheffler są bardzo negatywne. Znaleźliśmy tez firmę vulcanpolska oraz firmę thermocooker Zastanawiamy się czym się różnią te maszyny od siebie. Ceną to na pewno. Najwięcej negatywnych opinii ma Scheffler. Nie widzieliśmy pozostałych urządzeń. Jesteśmy z Bytomia doradźcie, który najlepszy. No i te ceny kosmos.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kamykowa6
ja używam swojego niezawodnego kohersena mycook i jestem zadowolona. gotuje, robi ciasto, piecze, rozdrabinia, wyrabia i co tylko chcę. nejlepszy robot

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość venilla88
A ja ze swojej strony mogę polecić robot kuchenny Thermomaster HA 800. To naprawdę jest bardzo przydatne urządzenie, dzięki któremu wszystko można zrobić znacznie szybciej, łącznie z gotowaniem na parze czy przygotowaniem ciasta. Także jakby ktoś poszukiwał dobrego urządzenia do kuchni to ja polecam http://thermomaster.pl/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Witam mieliśmy kilka tygodni temu prezentację, na której Pan zachwalał termocookera. Prezentacja ok. Pan bardzo miły, sympatyczny daliśmy się namówić. Niestety już po tym krótkim czasie wiemy że źle zrobiliśmy Nie dajcie się naciągać na sprzęty które są warte niewiele ponad 300 zł Nie polecam nie warte tych pieniędzy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×