Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia_k26

noworodek cały czas stęka

Polecane posty

Gość kasia_k26

Witam. Moja córka ma dziś 2 tygodnie odkąd wróciliśmy ze szpitala mała cały czas tak jakby stęka, prostuje nogi, napina się. Nawet jak śpi to przez sen też oddaje takie głosy. Kupę robi praktycznie po każdym jedzeniu nie jest tego dużo ale robi. Zastanawiam się czy to normalne czy mam się czymś niepokoić i ewentualnie dać jej coś jakiś espumisan czy coś podobnego

Gość gość
Kolki. Kup windi a nie faszeruj dziecka lekami od urodzenia.

Gość gość
Nie kolki,dzieci tak maja. Moj dosc dlugo stekal. Potem mu zostalo ok4-5 nad ranem. Jakby to byly kolki to by sie darl jakby go ze skory obdzierali:) pozniej i te stekania przeszly. To raczej niedorozwoj ukladow,pokarmowego i nerwowego.trzeba przeczekac.

Gość gość
kolki - nie wszystkie dzieci ryczą przy kolkach, moja też stękała. karmisz piersią czy podajesz mm?

Gość gość
kolka nie oznacza ryku. ból brzuszka może być mniejszy, wtedy dziecko stęka, ew dziecko może mieć większą tolerancję bólu. masuj brzuszek, uginaj kolanka do przodu i tyłu, kładź na brzuszku, żeby odeszły gazy.

Karmie piersia. Nie jem nic niezdrowego. Syn mial kolki i to wygladalo calkiem inaczej. Mala nie placze. Spi ale przez sen steka. Jakby byly to kolki to wydaje mi sie ze to by wygladalo calkiem inaczej.a

Gość gość
mnie pediatra powiedziała że stękanie jest "kolkowe" gazy w brzuszku nie odchodzą i ją to boli

Gość gość
A mi pediatra mowil ze dzieci tak maja:) u nas masowanie nic nie pomagalo. Zadne kropelki.ot poprostu z czasem stekania bylo mniej. I sie skonczylo.

Gość gość
u mnie właśnie stękanie przeszło, jak podałam kropelki. tak zaczeła pierdzieć, że aż się łóżeczko trzęsło :D

Gość gość
Matko mozna wam radzić a wy i tak swoje. Tak, to są kolki. Kup windi, gazy odejdą i dziecko nie będzie sie meczyc.

Gość gość
To po ch*j sie tu pytasz skoro uwazasz ze wiesz lepiej?