Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje dzieci dostaja po 750 zł alimentów od ojca

Polecane posty

nie wciskam kitów. NIE musi być takiego przepisu- nie każda norma prawna jest wprost wysłowiona w przepisach prawa, gdyby to było takie proste, to debil mógłby zostać sędzią. g***o wiesz o naszym systemie prawa, więc zamknij się.

Gość gość
Dziewczynko ja się kulturalnie pytam więc swój jęzorek opanuj.Prosiłam o podanie przepisu bowiem sądy mają obowiązek działać na podstawie krio.Jeżeli piszesz że kobiety mają obowiązek dokładać drugie tyle to ta jego żona to albo facet albo trans...Bo jeśli kobieta to ma według twojej teorii prawny obowiązek.

Gość gość
I przy alimentach i przy wspólnym życiu krio ma obowiązek działać tak samo czyli chronić interes dzieci.

Gość gość
I zobacz co piszesz w poście z 15.38..Dziewcze sama sobie zaprzeczasz.

Gość gość
TO JEST OK.Moim zdaniem jezeli dolozysz do 1000 i swoją opiekę, zaangazowanie itp. oczywiscie i tak dasz 1000 razy więcej ale jest ok,sprawiedliwie.Zazdroszczę Ci, ze masz porządnego ex ktory alimenty placi.Wiele bym dala zeby ojciec moich dzieci wywiązywal sie z tego obowiązku. od stycznia nie placi,4 dni temu wnioslam w prokuratorze wniosek o sciganie go. Na szczescie znam tych policjantow i wiem ze nie umorza postepowania. Mam 2 meza,na findusz jestesmy"za bogaci".Wiec ex mysli ze bezkarnie bedzie chodzil po swiecie i alimentow nie placil.A tu ZONK:) W kazdym razie znam takie ktore maja po 1500, ba po 3000 i twierdza ze np.utrzymanie 7,8 letniego dziecka tyle kosztuje. I tu stwierdzam ze sąd w tym kraju jest instytucją okradającą ludzi- bo przyznaję, to nie fair, ze ojciec ma placic np.1500 zl na 7 czy nawet urcze 12 letnie dziecko... Ale to inna bajka.

nie zaprzeczam sama sobie. wyjaśniłam łopatologicznie- nie musi być w przepisach, sądy tak orzekają i tyle.

Gość gość
BABY zawsze lecą na kasę a wysokość alimentów powyżej 500 zł są przeznaczane na waciki dla matulki

Gość gość
boszszsze jakie bydło! porzucona kobieta zostaje sama z dzieckiem - a wy: alimenciara, złodziejka, naciągaczka, oszustka, nierób i pasożyt a facet zostawia matkę i dziecko bez kasy, ma gdzieś, bawi się, bzyka jak kawaler bez zobowiązań, jeśli płaci to grosze i po ciężkiej batalii sądowej - i nic - ani jednego epitetu, gościu w porządku, tak?

Gość gość
To co ty sobie tam łopatologicznie tłumaczysz nijak ma się do rzeczywistości bo znam facetów którym zasądzono sto procent kosztów utrzymania dzieci. I nie chodzi o ten fakt lecz o to że twoja wiedza w dziedzinie alimenty i prawo jest zerowa,bowiem matka może powołać się na to że dzieckiem zajmuje się i w ten sposób swoje obowiązki spełnia. A ja zadałam tylko proste pytanie jak to ma się do siedzących na d***e żon pierwszych,drugich czy entych które wiecznie skamlą że im mało ale o pracy nie myślą. Wyliczanka na koszty zaczyna się po rozwodzie bo trzeba pracować na dwa domy,i ot cały problem.

Gość gość
a co mnie interesuje matka dziecka po co nadstawiała pipę ? jak ją nie stac na wychowanie dziecka. Jak tak harujecie dlaczego większość mężczyzn nie dożywa emerytury A wy się zabawiacie gdy my wąchamy kwiatki

Gość abbbbbbbbba
Wy mężczyzni macie z reguły gdzieś dziecko i jedyne co macie zrobić jeśli posiadacie choć odrobinę godności to je utrzymać i dać kasę, skoro już przyczyniliście się do jego powstania. Kobieta wychowuje, sprząta, gotuje, zapewnia warunki, kocha, zajmuje się dziećmi, jest towarzyszką ich trosk i radości, zabiera je do lekarza itp itd. Więc 750 od ojca (który nie robi niczego z powyższych) i 750 od mamy to jakaś kpina. Sami weźcie dziecko i zajmujcie się nim. A nie - wy tego nie zrobicie, bo wymaga to wyrzeczeń i nie myślenia tylko o własnym "ja".

Gość abbbbbbbbba
09.05.14 [zgłoś do usunięcia] gość x x x a ty po co wpychasz h**a? nie wiesz że z seksu są dzieci?

Gość gość
750 zł przy płacy minimalnej 1237 to przesadzona kwota od mamy 750 to kpina - pasożyt żyjący na koszt ojca dziecka nie mam dzieci i jestem przeciwko płaceniu tak wysokich alimentów A ojciec leży do góry d..... i i przez to leżenie nie dożywa emerytury mamusie się tak zapracowują że żyja 15-20 lat więcej

Gość gość
a ty po co wpychasz h**a? nie wiesz że z seksu są dzieci? jakoś wpycham h...a i dzieci z samego wpychania nie mam

Gość abbbbbbbbba
to uważaj bo jest to sport dla odpowiedzialnych

Gość gość
na co mam uważać abbbbbbbbba ??

Gość gość
Jedno proste obliczenie kobieta zarabia powiedzmy 1600zł facet 2500 mają dwoe dzieci czyli łącznie mają 4100 tj po 1025 na osobę. Po odjęciu rachunków przyjmijmy że jest po 200 na osobę czyli 800zł zostaje im 3300,czyli po 825 zł....Teraz inne obliczenie rozwdodzą się alimenty po 500zł czyli 1000zł+1600matki tj 2600,na rachunki zostaje po 200os czyli 600 zostaje 2000zł/3os niecałe 670zł na jednego.jak dla mnie różnica widoczna.A tatulkowi zostanie 1500zł

Gość abbbbbbbbba
zebys nie wpadl, bo to się zdarza nawet dobrze zabezpieczonym

Gość gość
Nie ma takiej mozliwości bo nie wpycham gdzie nie popadnie !!! nie pierdul z obliczeniami bo znam takich co żyją z jednej pensji 2000 zł w 4-5 osób i nie ma problemu a bidna matulka z 16 000 zł nie może wyzyć i na waciki brakuje

Gość gość
a sa takie ktore zamiast dzieckiem sie zajmowac to chleją na umór!biorą alimenty a potem sie dziwią ze mają kuratora!bo nie każda zajmuje sie dzieckiem a królewny do roboty iść nie chcą!ale kase to by rwały!!

Gość gość
To jest bardzo dużo. Szwagierka na 16letnią córkę dostaje 300 zł.

Gość gość
moj facet placi alimenty i to spore bo 1200 zł szmata podniosła jak byłam w ciąży !do roboty sie isc jej nie chce bo sie ubrodzi d***** a kase ciagle chce bo jej malo!

Gość gość
i h*j ze placi wycieczki i co gowniarz chce to ma!ale co mnie ma obchodzic cudzy bachor??a ona placze i placze bo jej dziubulek chcial adidasy z nike i nie ma

Gość gość
baby sa pazerne ka kasę a te skromne nie wezmą ani złotówki od tatusia

Gość gość
50% bab w polsce to puszczalskie baby które lecą na bachora

Gość gość
no wlasnie pierw sie puszczaja a potem placza o alimenty

Gość gość
gość Nie ma takiej mozliwości bo nie wpycham gdzie nie popadnie !!! nie pierdul z obliczeniami bo znam takich co żyją z jednej pensji 2000 zł w 4-5 osób i nie ma problemu a bidna matulka z 16 000 zł nie może wyzyć i na waciki brakuje Jak już czytasz to dokładnie a 16000 to ona by sobie poszalała,a to że rodziny żyją za 2000zł to jest właśnie ta sytuacja o której napisałam wcześniej czy baba będąc żoną traci obowiązek utrzymywania swojej rodziny????Jak trylko oboje do pracy się ruszą to im nie grozi życia za 2000zł

Gość gość
ale po co ma isc do pracy jak jej wygodnie?kase dostaje to po co ma sie brudzic

Gość gość
Masz rację baby to puszczalskie k***y ilw wlezie więc zapytaj drugich żon która przyzna się że poznała faceta jak był żonaty.A potem bek że ona dla dzieci przez aliementy nie ma.A taka stara zołza eks ten brudas,nieudaacznik to pewnie za te alimenty całą rodzinę żywi.Ja proponuje by wam też dać po 500zł na dziecko i potem głośno drzeć ilu to kochanków utrzymujecie z tego,i jak drogie macie waciki.