Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje dzieci dostaja po 750 zł alimentów od ojca

Polecane posty

Gość gość
w d**ąch się dzisiejszym babom przewraca gender-srendel to niech się wezmą do roboty na równi z mężczyznami a nie o******lają się i tylko kasy mało i jeszcze do rządzenia pchają się

Gość gość
gość w d**ąch się dzisiejszym babom przewraca gender-srendel to niech się wezmą do roboty na równi z mężczyznami a nie o******lają się i tylko kasy mało i jeszcze do rządzenia pchają.. Super pomysł pierwsze,drugie,ente żony,partnerki itp wszystkie zaróbcie na siebie i pół na swoje dzieci.

Gość gość
moj ma alimenty i sad orzekł ze on 500 i ona 500 !

Gość gość
Przestań p*******ć że w wyroku ma napisane matka 500zł i ojciec 500zł.Co najwyżej mógł mieć wyrok ze sprawy o rozwód i aliementy i tam napisane że obciąża kosztami po połowie i z tego tyt zasądza alimenty w kwocie 500zł

Gość gość
Czasami cciałbym dostać od kogoś choćby 300 zł na moje dziecko. Albo żeby ktoś przez 2 weekendy w miesiącu zabrał je do siebie żebym mogła odpocząć. Ale jestem MAMĄ. I moim obowiązkiem jest utrzymanie i zajmowanie się MOIM dzieckiem. Tyle w temacie.

Gość gość
Poza tym alimenty nie są kwotą stałą więc to że teraz ma 500zł nie oznacza że za rok też to będzie 500

Gość gość
on nie ma rozwodu bo nie mieli slubu !i jest to k***a napisane czytac umiem!

Gość gość
Czasami cciałbym dostać od kogoś choćby 300 zł na moje dziecko. Albo żeby ktoś przez 2 weekendy w miesiącu zabrał je do siebie żebym mogła odpocząć. Ale jestem MAMĄ. I moim obowiązkiem jest utrzymanie i zajmowanie się MOIM dzieckiem. Tyle w temacie. A ja czasami jak moje dziecko było małe oddała bym połowę alimentów by ktoś wziął dziecko do siebie na dwa weekendy w miesiącu,mój spokój i możliwość zarobienia wtedy były warte wiele więcej.

Gość gość
on nie ma rozwodu bo nie mieli slubu !i jest to k***a napisane czytac umiem! Zeby w wyroku o alimenty by ło napisane że pan Kowalski ma na dziecko płacić 500zł i pani Kowalska ma płacić 500zł,to wniosek musiało by złożyć dziecko przeciwko obydwu rodzicom.Nie możesz w wyroku zasądzić matce alimenty która w imieniu dziecka sama o nie wnosi.

Gość gość
. no super matka z ciebie

Gość gość
k***a a do zrobienia dziecka jest potrzebny tylko facet?to matka ma p****m lezec w domu?a ojciec ma z********ac?

Gość gość
no super matka z ciebie Bo co bo nie jestem matką polką bez własnego życia,bo cały czas ciężko pracowałam nawet w te wekendy a myślami byłam w domu bo\y moje dziecko czegoś nie wywinęło???Pieprzeni tatusiowie chcecie by eks żony pracował \y i dokładały dajcie im taką możliwość zajmując się dziećmi.

Gość gość
teraz pieprzeni a fajnie bylo jak cie obracal w dupsko i zalewal p**de?

Gość gość
gość k***a a do zrobienia dziecka jest potrzebny tylko facet?to matka ma p****m lezec w domu?a ojciec ma z********ac? To niech się dziećmi zajmują niech odbierają,prowadzają do przedszkola,szkoły,niech wiedzą że bycie rodzicem to nie tylko płacenie alimentów.

Gość gość
Ja podam moj przyklad.z mezem mamy dziecko on placi na dziecko z poprzedniego zwiazku alimenty 600zl.teciowa z nami noe gada bo sie obrazila ze on zalozyl rodzine a tamta bidulka nie ma za co zyc.pracowala ale ja zwolnili bo chlała i sie potem dziwila ze ma kuratora.

Gość gość
Tesciowa! Zlo kazdego malzenstwa a czemu cie tak nie lubi??

Gość gość
Bo nie pine razem z nia i z bylą mojego męża

Gość gość
I zabralam wnuczusiowi tatusia.ale ze ta chleje i makuratora i jej dziecko odbiorą to zlego slowa nie powie bo ona jest taka dobra matka

Gość gość
Jeżeli tak chleje to dlaczego dziecko z tatusiem nie jest???? Ma kuratora a tatuś nie wniósł o zamieszkanie z nim dziecka by dziecku życia nie zmarnować????

Gość gość
Wyobraz sobie kawalerke w cztery osoby

Gość gość
I wez se nawychowanie rozwydzonego dzieciaka co w szkole na nauczycielke pluje a do ojxa odzywa sie jak do kolegi

Gość gość
Masz racje tylko same klopoty bys miala,masz swoje dziecko i nim sie zajmujesz a co cie obcy dzieciak obchodzi

Gość gość
Jedno mnie zastanawia po co jej tyle placi jak ona to przepija

Gość gość
Jedno mnie zastanawia po co jej tyle placi jak ona to przepija

Gość gość
Najlepiej tatko ma w d***e mamusia podobno chleje a potem zdziwienie że dzieciak jest taki a nie inny??? Nie chce dziecka wziąć to niech przestanie stękać bo wygląda no to że albo matka alkoholiczka albo dom dziecka. Niezły z niego tatuś. Jak się jest z dzieckiem związanym jak prawdziwy ojciec to się na głowie stanie by dziecku nie działa się krzywda. Ten zwyczajnie jest ch*j nie tatuś.

Gość gość
nouvelle95 "Bzdura. W prawie nie ma takiego zapisu." xxx sama piszesz bzdury, jest taka zasada, nie musi być zapisana xxx Taką zasadę wymyśliły qrwy co rozbiły małżeństwa i te zachłanne nowe krowy rozwodników. Za chwilę zaczną bredzić, ze ojciec powinien płacić tylko tyle ile z dzieckiem się widzi, bo to dl nich jest wygodne, a najwygodniejsze będzie gdy ojciec w ogóle nie będzie widywał dziecka. Wtedy cała kasa zostaje dla nich :D

Gość autorka tego postu 99
Nie zgadzam sie i nigdy nie zgodzę że rodzic opiekujący sie ma dokladac tyle samo kasy co drugi. Wszytskie problemy i obowiazki sa na głowie rodzica " domowego " czy dzieci są małe czy tez duże. Tym bardziej , że w moim przypadku ojciec od pewnego czasu nie utrzymuje kontaktu z nimi . Kiedys zdecydowalismy sie na dzieci i to jest odpowiedzialnosc na całe zycie . On nie brał rozwodu z dziecmi tylko ze mną ! Kiedy eksowi około dwa lata temu powiedziałam ze lepiej gdyby on opiekował sie dziecmi a ja bede mu płacic to słowem sie nie odezwał i zwiał he he .

Gość autorka tego postu 99
Eks zarabia sporo myslę ze średnio ok 10 -15 tys . Zobaczcie ile dostaja alimentów Ibiszowa , Zamachowska czy inni , srednia po 6-8 tys na dziecko , oni maja lepsze podniebienia ? A ponoc dziecko po rozwodzie rodzicow musi życ na takim samym poziomie jak przed .

Gość gość
Dziecko ma prawo żyć na takim poziomie jak rodzice. Nieważne czy przed czy po rozwodzie. Nie ma mowy że ma żyć na takim poziomie jak przed rozwodem ale że rodzice mają obowiązek dzielić się z dziećmi tym co mają solidarnie. Jestem zdania że to z rodziców które więcej zajmuje się dzieckiem powinno mniej kady na nie dawać.

Gość gość
A co cie ibiszowa obchodzi.czy ty jestes jakas gwiazda? Jestes zwykla kura domowa i nie porownoj sie do nich