Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

fajne zabawki dla niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Moja ciocia poprosiła mnie żebym zastanowiła się nad prezentem dla mojej córki z okazji chrztu. Ciocia należy do osób praktycznych, miała na myśli jakąś interesująca zabawkę która posłuży trochę dłużej. Możecie coś doradzić? Fischer price ma chyba fajne zabawki edukacyjne, tylko która wybrać? Spodobały mi się też drewniane zabawki firmy baikido, np pchacz. Miała któraś z was do czynienia z ta firmą?

Gość gość
Up

Gość gość
na pchacz za wcześnie, akoro to na chrzest. Fajne są zabawki z hape (wczoraj kupilam wlasnie takie druciki z koralikami do przekłądania na roczek mojemu małemu), plan toys - mamy takiego węża z ogonem z kolorowych kulek (to jak się ciągnie fajnie wygląda), możesz też na przykład jakąś matę edukacyjną. u nasz z bright starts się sprawdziła - zabawki z bright starts są też fajnej jakości - ładne kolory, dobry plastik praktycznie niezniszczalne. jeżeli chodzi o fisher price to u nas mały ma dwie 'topowe zabawki' ze wszystkich - są to takie kubeczki które się wkłada jeden w drugi, a drugie tot aki plastikowy patyk na który nakładasz kółka. Z FP jest też fajny zestaw trzech klocków, w których elementy się kręcą, mozesz jeden na drugi zestawiać i po wciśnięciu łebka na klocku kręcą się wszystkie elementy.

Gość gość
no i też zależy ile ciocia chce wydać :)

Gość gość
Walec do raczkowania?

Gość gość
walec bez sensu - moj nie raczkował na przykład

Gość gość
fajne sa te takie drewniane na wrzucanie kształtów też :)

Gość gość
sorter albo bączek edukacyjny z vtech

Gość gość
a po co zabawki dla niemowlaka? przecież to i tak głupie i bezrozumne cielę. stara szmata wystarczy

Gość gość
""gość na pchacz za wcześnie, akoro to na chrzest. ""Za wczesnie???Autorka nie podala wieku niemowlaka to skad wiesz ,ze za wczesnie .Moze niemowle ma 6m lub 8m.Moje dziecko w 8m np bardzo lubilo ten pchacz.Od kiedy to chrzest jest wyznacznikiem wieku?

Gość gość
nie czepiaj sie mnie - pomyslalam po prostu ze za wczesnie - mysle ze skoro Mama nie jest obeznana w zabawkach to wygląda na to, że maluszek jeszcze maleńki i za dużo zabawek nie ma. dlatego tak napisałam. a korzystanie z pchacza to bardzo indywidualna sprawa - jeden bedzie korzystac jak ma 8 mcy, amoj synek nie chce i staje przy meblach a pchacz stoi. ja bym poczekala i zobaczyła czy to ma sens - gdybym nie dostala to sama bym mu nie kupila, bo jemu akurat sie nie przydaje. a ja swojego chrzcilam jak mial 3 mce.

Gość gość
A ja swojego jak mial 9 miesięcy. Temat bezsensu jak nie podala wieku dziecka. .

Gość gość
dziewczyny, spokojnie :) nie uściśliłam. Moje dziecko w dniu chrztu będzie miało 3 miesiące, faktycznie nie jestem jeszcze obeznana w tych zabawkach, bo na razie cieszy ją tylko karuzela nad łóżeczkiem i moje głupie miny. Wychodzę z założenia, że może to być zabawka, którą pobawi się trochę później, ale zacznie być użyciu przed 1 urodzinami. Stąd pomysł na pchacz, bo to chyba ma pomóc w nauce chodzenia, prawda? A to może być i w 11 i 13 miesiącu, chyba że się mylę :) chodziło mi o coś takiego http://www.smyk.com/boikido-jezdzik-pchacz-2w1-zabawka-drewniana,p1067640785,zabawki-gry-dla-dziec*******A co myślicie o tych wszystkich szczeniaczkach uczniaczkach?

Gość gość
trzeba na pewno szukac takich zabawek, ktore beda rozwijaly dziecko juz od malego ( tu mozesz poszukac www.jokomisiada.pl ) zabawke mozna kupic ot tak, ale czy bedzie przydatna to juz druga sprawa:)