Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość astrome

Ciaza w 1 cyklu po tabletkach, poradzcie mi!!!

Polecane posty

Gość astrome

Hej dziewczyny! nie wiem czy w dobrym watku pisze, chcialam tylko poznac wasza opinie i poprosic o porade! To moj pierwszy cykl od odstawienia tabletek (bralam je tylko przez 2miechy). Po odstawieniu zdarzaly mi sie bole jajnikow, a w dzien teoretycznej owulacji pojawilo sie u mnie bardzo duzo sluzu (jak nigdy wczesniej,do tego stopnia, ze mi przeszkadzal). W tym dniu i kilka dni wczesniej kochalam sie z partnerem bez zabezpieczenia. Naczytalam sie w internecie, ze po odstawieniu tabletek po tak krotkim czasie brania szanse na zajscie w ciaze sie powiekszaja, czy to prawda? niektorzy pisza, ze tak, a inni, ze wrecz przeciwnie... Zastanawiam sie czy tamte objawy (sluz+bol jajnikow, ktory do tej pory nie wystepowal) to skutki uboczne tabletek czy moze oznaka wiekszej plodnosci po ich odstawieniu? Czy waszym zdaniem mam jakies szanse na zajscie teraz w ciaze? Moze ktoras z was miala podobnie? Do terminu spodziewanej miesiaczki zostalo mi 8 dni, wiec na test za wczesnie... prawda? Czy moze skorzystac z tych 'od 6 dni.."? Na koniec tylko dodam, ze marze o tym dziecku, robie sobie duze nadzieje... Mam nadzieje, ze odpowiedzie mi szybko i szczerze bo zwariuje ze stresu :D!

Gość gość
Hm...wszyscy radzą, by po odstawieniu pigulek odczekać z planowaniem macierzyństwa do powrotu naturalnego cyklu, gdyż trudno ustalic kiedy nastapilo jajeczkowanie, kiedy zapłodnienie, a co za tym idzie - trudno ustalic prognozowany termin porodu poźniej. Zostaje tylko na podstawie wagi plodu, usg... Czasem cykl pozostaje bez zmian i po odstawieniu pigulek od razu wraca w stare tory, wiec bol jajników mogl świadczyć o owulacji (zwlaszcza jeśli jest to u Ciebie typowe? Ja nie czuje nic). Ale równie dobrze moga wystapic nawet do 3 miesięcy zaburzenia cyklu... Dlatego lepiej odczekać do pierwszej miesiączki po odstawieniu pigul. Bo teraz to mozemy jedynie gdybać... Test wykonaj, gdy mina 2 tyg.od stosunku.

Gość gość
nie ma żadnych testów "od 6 dni"

Gość gość
ja właśnie w styczniu dostałam tabletki , tylko 10 miałam ich wziąć bo na wywołanie okresu i mimo zaburzeń hormonalnych zrobiliśmy sobie tym sposobem maleństwo