Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdruzgotanaja

Pomocy!!! Sposob na wypadanie wlosow

Polecane posty

Gość Zdruzgotanaja

Witam, prosze was pomozcie bo juz nie wiem co robic... Od dluzszego czasu strasznie wypadaja mi wlosy raz mniej raz bardziej... Zawsze mialam dlugie, grube i geste wlosy a teraz mam ich o polowe mniej przez wypadanie. Wyniki badan sa w porzadku, dermatolog nie wie jakie dac mi leki bo nic nie pomaga. Bralam Vitapil pomogl na krotko, dermena men lotion sprawila ze pojawily sie bejbihair. Radical pomogl niewiele. Stosowalam szampon naturalny ze skrzypu, teraz uzywam z czarnej rzepy i odzywke Jantar z ktorej jestem najbardziej do tej pory zadowolona ale wlosy znow wypadaja... Macie jakies sposoby na powstrzymanie wypadania i odzyskanie dawnej gestosci?

Gość Zdruzgotanaja
Czy nikt nie ma badz nie mial podobnego problemu i moglby sie podzielic swoimi dzialaniami?

Gość gość
ja mam, ale nie wiem czy mogę pomóc komuś, skoro sobie nie mogę. Kiedyś miałam problem z wypadającymi włosami przez hormony, a konkretnie po ich odstawieniu...żeby nie stracić wszystkich włosów, bo nie mam ich zbyt dużo wróciłam do pigułek i po jakimś czasie pomogło...teraz nie mogę ustalić przyczyny...może stres, miałam ostatnio trochę problemów. W każdym razie na wypadanie włosów i utrzymanie ich w dobrej kondycji od lat stosuję maske Wax, teraz jeszcze dorzuciłam szampon Cece Med. z olejkiem kokosowym /przeciw wypadaniu...oprócz tego łykam Biotebal, Revalid i pigułki z większą dawką hormonów Diane 35. Kuracja trwa może jakieś 3 tyg, poprawa jednak niewielka...w odpływie wanny widzę już mniej włosów, ale wciąż ściągam je z ubrań, a najgorzej jest po myciu, kiedy muszę je rozczesać :(....

Gość gość
Mam taki sam problem , badania ok itp .Uzywam oleju hasna i widze poprawę , kiedys juz stosowałam ten olej przy wypadaniu i znów wróciłam do niego .Olej kupisz w Warszawie w sklepie jak nie jestes z Warszawy kup przez internet na allegro istnieje taka mozliwośc olej kosztuje ok 34 zł w sklepie za 200 ml . Polecam a nóz widelec ci pomoże

Gość gość
Aha zapomniałam dodac ja od dzis bede stosowac olej hasna i sok z cebuli .Poczytaj na ten temat, powodzenia i pozdrawiam

Gość gość
ja polecam stosowanie płynu z pokrzywy po każdym myciu wcieraj w głowę lub z brzozy ja miałam z Joanny,płukanie wodą z octem jabłkowym też pomaga i olej arganowy ma dużo dobrych właściwości dla zniszczonych włosów, zajrzyj tu może coś znajdziesz, najlepsze są naturalne kosmetyki http://alkapask.blog.pl/2014/04/27/naturalne-plukanki-i-maseczki-na-zniszczone-i-suche-wlosy/

Gość gość
No ale pokrzywa to jest na przetłuszczajace się włosy i jest tam duzo alkoholu

Gość gość
biotebal w aptece i czarna rzepa na targu, biotebal codziennie x 1, sok wcieraj 2-3 razy w tygodniu i zostaw na kilka godzin. Śmierdzi, ale trudno.

Gość gość
A co myslicie o tabletkach saw palmetto?

Gość gość
saw palmetto nie jest tylko dla mężczyzn? Ja używałem i żadnych skutuków. Teraz kupiłem minoxidil 5% będę używał i zobaczymy. Dla kobiet też jest wersja.

Gość gość
po jakim czasie widać efekty działania Biotebalu? jestem w połowie opakowania i nic :( Za 2 tyg będę w Tunezji, może tam znajdę ten olej Hasna

Gość gość
Nie wiem czy w Turcji dostaniesz ten olej hasna , ale poszukaj w sklepach z naturalnymi olejkami cos w tym rodzaju :)

Gość gość
Tunezja i Turcja to dwa różne kraje i to nie tylko ze względu na pisownię :O

Gość gość
No tak masz rację , pomyliłam się w końcu jestem tylko człowiekiem :)

Gość gość
zaczęłam brać biotebal ok. rok temu, wyraźną różnicę widać było po pół roku. Teraz jest coraz lepiej z miesiąca na miesiąc.

Gość gość
jajkiem je umysc na spoko :) www.youtube.com/watch?v=fM3i2-hdbiQ

Gość gość
ojej, dopiero po pół roku? to ja łysa zostanę :(

Gość monikakorln
Polecam zagęszczanie włosów. Myślałam, że już nic nie poprawi mojego wyglądu a jednak! Poszłam z przypadku na bezpłatną konsultację do Kliniki Włosów w Krakowie. Nie wiedziałam, jak się to odbywa ale usłyszałam, że można przyjść i wypytać o wszystko. Wreszcie nie wstydzę się swoich rzadkich włosów . Efekt natychmiastowy! Są to tzw systemy integracyjne, metody specjalnie przystosowane dla osób z problemami łysienia, hormonalnymi i osłabionymi włosami. Mam teraz burzę włosów na głowie! :) Bardzo dyskretne, idealne ;) I nie widać, że miałam kiedyś problemy! Znajome mnie nie poznają :) Zajrzyj na internet , tam mają wszystko opisane na ich stronie Beauty for You. jakby coś to podpowiem, napisz prywatną wiadomość Cena – rozsądna, ale efekt jest tego warty! Pozdrawiam

Gość gość
miałam problem z wypadaniem po odstawieiu tabletek próbowałam różnych szamponów, odżywek, maseczek, wcierek pomogło mi odstawienie odżywek i szamponów z silikonami od września używam do mycia wyłącznie szampon Dermena i odżywki Garnier Awokado i masło Karite po jakiś dwóch miesięcy zauważyłam poprawę przedtem brałam też non stop skrzyp z witaminami i różne suplementy, ale dopiero zmiana pielęgnacji pomogła gdy użyję innej maseczki lub szamponu od razu wypada więcej włosów

Gość gość
A uzywal ktos belissy albo serum do wlosow zapobiegajace wypadaniu i na porost wlosow babuszki agafii?

Gość gość
Tak uzywałam serum babuszki i rewelacji nie było , lepsze efekty otrzymałam własnie po oleju hasna .Ale kazdy ma inne włosy i skórę i warto spróbowac kazdego specyfiku bardzo dobra jest wcierka jantar , włosy naprawde są miekkie i lśniące ale uwaga jak ktos ma problemy z przetłuszczajacymi włosami to bedzie jeszcze bardziej to potegowało .U mnie sprawdzał sie dobrze na noc i rano włosy myłam

Gość gość
mi włosy przestały wypadać dopiero jak zaczęłam brać skrzypolen z biotyną.inne stosowane z zewnątrz specyfiki nie przyniosły efektów więc nie miałam wyjścia. ale jestem bardzo zadowolona. włosy są zadbane, nie wypadają i ładnie się błyszczą.

Vitapil. Dużo negatywow o nim slyszalam. Mowili : nie bierz, bo to od niego wlosy wypadaja. Kobiety, słowo, specjalnie założyłam te konto by napisać, że mi pomógł. Załamanie nerwowe to mało powiedziane, żeby opisać co czułam wyciągając kłaki moich włosów zewsząd. Nie minął miesiąc i bum! nie wypadają. Idzie drugi miesiąc a ja nie mogę nacieszyć się ilością baby hair na mojej głowie. Istny szał ciał ^^ Nie miałam żadnych efektów ubocznych.. może dlatego że zawsze biore je jak zjem. Ta ilość krótkich włosów kołtuni mi resztę, nie spodziewałam się, że da mi to tyle radości... A, no i rzepka, miałam spróbować... Wypadło mi z głowy ;D