Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glupiatorbiel

Torbiel, lekarz zalecił zajść w ciążę, kto tak miał ?

Polecane posty

Gość glupiatorbiel

Lekarz wykrył torbiel, powiedział przyjaciółce, że może stracić jajnik i zalecił zajście w ciążę. Czy miałyście taką sytuację ?

Gość gość
moja koleżanka miała podobnie, duża torbiel a raczej 2 torbiele w każdym jajniku po jednej, średnica pierwszej 5 cm drugiej jakoś 7-8 cm. nie udało jej się zajść, najpierw laparoskopia usunięcie jednej torbieli, potem pół roku leczenia zoladexem i usunięcie drugiej torbieli i po 2 miesiącach od operacji drugiej koleżanka zaszła w ciążę i jest już prawie na końcówce, za 1,5 miesiąca rodzi. ja też miałam torbiel, też się starałam, nie wychodziło, po laparo zaszłam w ciąże po 6 miesiącach i jestem obecnie w 8 tygodniu...

Gość glupiatorbiel
czyli przed jakimkolwiek zabiegiem i tak chyba marne szanse na ciążę z tego co zrozumiałam

Gość gość
ciężko tu doradzać... to są indywidualne sprawy. koleżanka była leczona zoladexem, ja nie miałam żadnych leków. moim zdaniem trzeba sprawdzić charakter tej torbieli, czy jest np. endometrialna. Można zrobić marker CA 125 koszt jakieś 35 zł i już coś będzie wiadomo. nie wiem też jak duża jest torbiel i czy rośnie.... ważne żeby trafić do dobrego specjalisty, bo czasem torbiel może spowodować poronienie...

Gość glupiatorbiel
Tak, na pewno masz rację, dobry specjalista to podstawa

Gość gość
Miałam taka 18 lat temu. Po urodzeniu córki przeszłam operację usunięcia jajnika. jeden został,ale więcej dzieci nie mamy.

Gość glupiatorbiel
Nie macie, bo nie chcieliście, czy się nie udało zajść ?