Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość didi28

plastry evra,a stres przed ciąza

Polecane posty

Gość didi28

Dziewczyny,od jakiegos czasu mam straszne schizy.Stosuje od jakis 4,5 mies.plastry evra.Zawsze przyklejam regularnie itd.czasem wiadomo lekko brzegi sie odkleja ale tylko obwodka to wszystko,raz po basenie i saunie byl bardziej odkejony ale przytrzymalam i znow sie dobrze trzymal.Ostatnio jakos duzo slysze w moim otoczeniu o wpadkach itd,nagle zaczely mi sie "wkrecac"wszystkie objawy ciazy,i ten lek juz poprostu wariuje !:((( teraz od kilku dni inne objawy ustaly za to bola mnie jajniki i podbrzusze i juz sama nie wiem.Dodam iz moj lek spowodowany jest nieustabilizowana sytuacja z partnerem z ktorym jestem dopiero pol roku.Boje sie jego reakcji pomimo tego ze jest doroslym i odpowiedzialnym facetem(ma juz 2 dzieci,jest po rozwodzie) Kuurde tak sie boje :((

Gość didi28
czy ktoras z was tez tak kiedys miala? i czy rzeczywiscie jest duze prawdopodobienstwo ze pomimo tych plastrow moglam zajsc w ciaze?

Gość gość
male prawdopodobienstwo, ale jest

Gość didi28
ludzka psychika tez potrafi zrobic swoje ehhh jak o tym nie mysle to jest ok praktycznie zero objawow chociaz zadko sie zdaza zeby nie myslec bo to juz obsesja.Co najlepsze boje sie zrobic testu,bo przeciez bedzie juz wiadomo.kur.... mac pchycholog potrzebny jak nic :P moze jakis sie tu pojawi :P

moja koleżanka ma po tych plastrach fajną córkę :)

Gość gość
Metoda jak każda inna. Z każdej może wyjść "wpadka". Ja używałam ich ponad rok i było ok. Po ciąży zmieniłam teraz z Cerazette znowu na Evre. Nie wkręcaj sobie bo zwariujesz.. Albo zrezgnuj dodatkowo z seksu w dni płodne albo stosujcie dodatkową metodę. Może będziesz spokojniejsza

Gość gość
plastry evera do dawka hormonów podawana przez skórę. Stanowi doskładnie takie samo zabezpieczenie jak tabletki. Wskaźnik skuteczności plastrów i tabletek jest niemal taki sam (waha się może 1%) i wynosi 99% zabezpieczenia. Jeżeli boisz się mimo to, że możesz wpaść to zawsze możesz pójść do gina poprosić o założenie spiralki (koszt ok. 100zł) ewentualnie zabezpieczać się dodatkowo gumką. Ja tych plastrów używam przez 7 lat... jak planowałam ciążę to odstawiłam, po 2miesiącach zaszłam w ciążę, po ciąży jak przestałam karmić znowu plastry i kompletnie nic mi nie jest. Okres zawsze przychodzi po 3-4 dniach od odklejenia ostatniego plastra. Musiałabym je chyba naprawdę źle używać, żeby zajść..;/

Gość gość
dodam jeszcze, że te plastry zatrzymują owulację, więc jak można zajść w ciążę nie mając owulacji? to nie możliwe ;/

Gość didi28
dzieki wam kobitki za odpowiedzi.troszke jestem spokojniejsza.Owszem nie majac owulacji nie mozna zajsc w ciaze o O TYM BEDE PAMIETAC JAK ZNOW ZACZNE SIE SCHIZOWAC ;) Zastanawia mnie jednak ten dziwny bol jajnikow z tego co pamietam chyba nigdy mnie wogole nie bolaly,piersi tez sa wieksze i bola.plasterek sciagam w czwartek wiec to moze juz przed okresem,ktory MAM NADZIEJE ZE PRZYJDZIE.hehehe jeszcze ostatnio spotkana przypadkiem cyganka wywrozyla mi ciaze za rok glupia pi......

Gość didi28
co do spirali czytalam ze nie zaleca sie ich kobieta ktore jeszcze nie rodzily.Ehhh ide na zakupy sie odstresowac :)

Gość didi28
a ja dalej siedze i czytam i sie stresuje :/