Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciezko odnalesc mi sie wkontaktach z ludzmi

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem co mam mowic., jakie zachowania sa poprawne.

Gość gość
Do tej pory mieszkałaś w dżungli amazońskiej?

Gość gość
wkręć się jakoś. Najgorzej jest robić to co się chce. Ale tylko dzięki temu można poznać jak reagują na to inni i można się domyślić co jest poprawne.

Gość gość
nie mialam mozliowsci czestego kontaktu z ludzmi, jakis spotkan.

Gość gość
Nie chodziłaś do żłobka, przedszkola, szkoły? Tam sie ludzie trenują w umiejętnościach społecznych.

Gość gość
pewnie ze chodzilam. i do 20 roku zycia bylo dobrze. ale potem sytuacja zyciowa zmusila mnie do samodzielnego mieszkania. i sie zaczelo. mniejszy kontakt z ludzmi. a teraz jest mi ciezko.

Gość gość
Rozumiem. Nie pozostaje nic innego jak wyjść do ludzi - na zajęcia sportowe, językowe, teatralne - coś musi być w okolicy. Koniecznie muszą to być zajęcia w grupie. Nie chowaj głowy w piasek, uśmiechaj się, powiedz nienachalny komplement, opowiedz o swoich planach na weekend i zapytaj czy ktoś ma podobne albo czy może coś polecić - i potem pójdzie.

Gość gość
Oczywiście rób to stopniowo żeby nikogo nie wystraszyć. To ma być naturalne.

Gość gość
tak sie odzwyczailam od przebywaania z ludzmi ze mnie to meczy. samotne mieszkanie tak zle na mnie wyplynelo. zawsze bylam pelna zycia, ciagle sie z kims spotykalam. a teraz to sie zmienilo. jak jestem w wiekszym skupisku ludzi- sklep, kolejka do lekarza. robi mi sie goraco , poce sie i chcec ucieczki/ nie jezdze pociagami bo za duze skupisko ludzi.

Gość gość
Czyli problem kwalifikuje si e już na leczenie u psychoterapeuty - nie będzie to tanie, ale lepiej zrób to szybko zanim zdziwaczejesz do reszty.

Gość gość
staram sie normlanie funkcjonowac. pracuje ale ldzie mnie mecza- tzn. przebywanie z nimi/.

Gość gość
akurat w żłobku to się mogła wiele nauczyć :)

Gość gość
Ja mieszkajac w Polsce mialam bardzo duzo znajomych,ale odkad mieszkam w Anglii(10lat) To znajomych nie mam praktycznie wcale.Pare razy przejechalam sie na ludziach,a szczegolnie na Polakach i od tamtej pory mam jakas blokade,owszem mam znajomych ale tylko takich do ktorych mowi sie czesc lub dzien dobry gdy sie na ulicy mija i to wszystko.Brakuje mi spotkan i zycia towarzyskiego,ale boje sie zawierac blizsze znajomosci chyba stracilam wiare w czystosc i bezinteresownosc ludzi....