Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak znaleźć rodzinę jest tylko grób

Polecane posty

Gość gość

po mojej babci został tylko akt zgonu i grób, mój ojciec wychowywał się w domu dziecka, jego ojciec jest nieznany, była jakaś ciotka jeszcze ale to ona go oddała i dzisiaj pewnie nie żyje, ale przeciesz moja babcia pewnie miała rodziców, kuzynów może ktoś tam jeszcze żyje nawet nie wiadomo gdzie sa groby pradziatków:( przykro jest nie znać swoich korzeni:(

Gość gość
pewnie chcesz kasy od nich

Gość gość
:D

Gość gość
nie chce kasy ale chciałabym poznać kogoś ze strony rodziny ojca

Gość gość
nie chce kasy ale chciałabym poznać kogoś ze strony rodziny ojca

Gość gość
daj sobie spokój, to pewnie jakas patologiA, ciotka oddała go do domu dziecka, nie uwazasz ze to dobrze o niej nie swidczy

Gość gość
ja nie chce znaleźć grobu tej ciotki i jej rodziny ale przeciesz moi pradziadkowie też mają swoje groby, tylko nie wiadomo gdzie, a na znalezienie ojca mojego ojca to już w ogóle, babcia zabrała do grobu tajemnicę kto był jego ojcem :(

Gość gość
idz do ksiedza w miesjcu w ktorym urodzil sie ojciec gdzie byl chrzsczony tam w archiwach maja duzo dokumentow

Gość ex_debill_zaryczy_soon
grób tej ciotki też by się przydał - daty narodzin, może masz jakies informacje o miejscu urodzin - do parafii i sprawdzać księgi chrztu - tam jest więcej informacji, być może cos jest w archiwach domu dziecka, gdzie był Twój ojciec, a najlepiej zacznij od google - tam jest dużo opisane od czego zacząć, gdzie szukać archiwów, możesz sprawdzić gdzie mieszkają osoby z nazwiskiem ojca...

Gość gość
po 25 latach jeśli nikt nie przedłuży opłaty gro by się skopuje na choinkę szukasz rodziny która nie interesowała się twoim losem ? piszę to osoba która sama była adoptowana i nigdy nie miała zamiaru szukać biologicznych rodziców chcesz szukać ludzi którzy woleli oddać cię do domu dziecka niż wychować ?

Gość gość
poszukaj na internecie są osoby które zajmują się genealogią, moga znależc twoje korzenie, robisz im pełnomocnictwo i szukają , ale to kosztuje

Gość gość
wiem ze zaczyna sie to robic od wyciagniecia z urzedu stanu cywilnego aktów zgonów i urodzeń tych osób, na nich są też imiona i nazwiska ich rodziców i tak dalej dalej w głąb przeszłości

Gość gość
nie 25 lat a 10!

Gość gość
Po akcie zgonu możesz trafić ,możesz iść np do księdza są wpisy w księgach parafialnych odnośnie chrztów,ślubów więc po nazwiskach możesz znaleźć rodzinę ,albo iść do Urzędu który wydał akt zgonu mają archiwa zapisy są .

Gość gość
no i co ci to da ? poznasz ciotkę która cię nie chciała, jej dzieci i co ? myślisz że przyjmą cię z otwartymi ramionami ? szukasz wiatru w polu szukasz punktu zaczepienia a tak naprawdę nawet nie wiesz co miałoby ci to dać spędzisz kupę czasu na odszukiwanie krewnych, dla których jesteś obcą osobą, która ich nie interesuje pójdziesz ich odwiedzić a oni potraktują jak intruza i co wtedy ?

Gość gość
Głupoty pisżecie Ja dokopalam sie do rodziny aż do 1750 roku Genetyka.pl Wystarczy mieć jeden akt urodzenia , tam sa imiona daty i miejscowości i po ńitce do kłębka dojdziesz

Gość gość
Dobrze jest znać swoje korzenie Bez tego jestes nikim ...

Gość gość
Po co Ci to wiedzieć? Skąd wiedziałeś gdzie leży babcia?Jeżeli grób jest zaniedbany, to pewnie rodzina też zmarła? Odpuść sobie, szukasz wiatru w polu?

Gość gość
Jeśli nie znasz to odpuść znajdź nową

Gość gość
ale napisałam że ciotki i jej rodziny nie szukam ona juz na pewno nie zyje poza tym ale przynajmniej gróbów innych

Gość gość
a opieka nad grobami, ma ktoś jakieś info o takich firmach?

Gość gość
ja mam i powiem tak, gdyby nie oni, to chyba nie spałabym spokojnie. Podoba mi sie to, że po prostu sa bardzo dokladni i profesjonalni w swoim fachu, wszystko robią na czas i pokazują nawet zdjęcia realzizacji no i cenowo wychodzi współpraca bardzo korzystnie http://blask.szczecin.pl/

Gość gość
Odnośnie do sprzatania na grobach to ja bardzo polecam http://blask.szczecin.pl/ naprawdę przykładaja się do tego i spokojnie warto im zaufać i powierzyć to zadanie. Ja mieszkam za granicą i zawsze zlecam im czyszczenia, za każdym razem wszystk jest super

Gość gość
gość 2018.06.25 a opieka nad grobami, ma ktoś jakieś info o takich firmach? gość 2018.06.25 ja mam i powiem tak, gdyby nie oni, to chyba nie spałabym spokojnie. Podoba mi sie to, że po prostu sa bardzo dokladni i profesjonalni w swoim fachu, wszystko robią na czas i pokazują nawet zdjęcia realzizacji no i cenowo wychodzi współpraca bardzo korzystnie http://blask.szczecin.pl/ xxxxxx Ty masz kuku na muniu o 13:22 sie niby pytasz, a o 13:23 sama sobie odpowiadasz. Żenada na maksa. Poniżej też reklama sprzątania grobów, no prawie jak hieny cmentarne bo ładujesz to do tematu o poszukiwaniu przodków.

Gość gość
Ktoś pytał o opiekę nad grobami, ja ostatnio musiałam skorzystać z takiej usługi bo wyjechałam na wszystkich świętych w delegację no i akurat tak wyszło. Zaopiekowali się grobami http://blask.szczecin.pl/ bardzo solidna firma, nawet zdjęcia pomników wysłali, no dla mnie wszytsko ok, cena także