Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niedoczynność tarczycy i hormony

Polecane posty

Gość gość

Witam! Po przeczytaniu kilku artykułów na temat niedoczynności tarczycy wydaje mi się, że ją mam. W najbliższym czasie udam się do lekarza, jeżeli okaże się że mam niedoczynność dostanę hormony. Czy ktoś leczy się w ten sposób i tyje/puchnie od hormonów? Moja koleżanka miała tak, że puchła jak balon od hormonów. Bardzo proszę o pomoc, bo boję się tego. Już teraz jestem gruba :(

Gość gość
jeśli faktycznie masz niedoczynność tarczycy, czyli zbyt mały poziom hormonów (tyroksyny), to od tego właśnie tyjesz i puchniesz gdy zaczniesz leczenie -przestaniesz puchnąć i tyć

Gość gocha34
jesli wybierasz się do lekarza, powiedz mu o tym, że obawiasz się skutków ubocznych, teraz medycyna jest badzo rozwinięta, moze akurat dla ciebie okaze sie lepszy jakiś inny sposób? Lekarz na pewno ci wszystko wyjaśni, nie ma się co martwic na zapas - a jesli to Twoje okolice, t w Krakowie znam sprawdzonego endokrynologa tutaj http://www.gemini-med.pl/endokrynologia.html

Gość gość
Od 4 lat biore leki. Tyje sie przy nieleczonej niedoczynnosci a nie przez branie hormonow. Przy prawidlowo dobranej dawce uzipelniasz niedobor naturalnego hormonu i nic poza tym. To nie jak tabletki anty, czyli dodatkowy hormon z ktorym sobie organizm radzic musi..

Gość WaniaSfiokła
u mnie wlasnie jest na odwrot,tez mam lekka niedoczynnosc dowiedzialam sie przypadkiem,po zapisaniu lekow zaczelam puchnac,mialam brzuch jak balon i czeste zaparcia,odstawilam lek i wszystko wrocilo do normy..

Czesc Wszytskim, mi wyszlo tsh 36,2 niedoczynnosc tarczycy w tym tygodniu ide na konsultacje do lekarza. Mial ktos takie wysokie tsh? jak dlugo trwalo leczenie?

Gość gość
zalezy jakie leczenie???moze trwac krótko a moze trawac do konca zycia

Gość gość
niedoczynność niestety trzeba już leczyć do końca życia, ale to tylko kwestia przyjmowania jednej tabletki rano, na czczo na minimum 0,5h przed jakimkolwiek posiłkiem wszystko

Gość gość
Tyje się od nadczynności z tego co ja wiem. Ja mam niedoczynność wykrytą nota bene w ciąży. Zawsze byłam sucha jak patyk, w ciąży też nie przytyłam wiele. Po ciąży już nie muszę się leczyć. Kuracja hormonalna podczas ciąży i sama ciąża wpłynęła na organizm tak, że się wszystko uregulowało. To nie jest prawda, ze leczyć się trzeba do końca życia ! Niektórym po porodzie wychodzi nadczynność albo niedoczynność tak jak mojej przyjaciółce, ma niedoczynność i puchnie, od porodu jest coraz większa. A je coraz mniej.

Gość gość
Tyje się ale po to są leki, żeby nie tyć. Będziesz dostawala tyroksynę, czyli hormon który masz w sobie. Gdy się wyreguluje przestaniesz tyć. Zażywanie tyroksyny przy niedoczynnosci nie powoduje skutków ubocznych.

Gość gość
jeśli nie znasz się, to najlepiej nie wypowiadaj się przy NADCZYNNOŚCI się chudnie przy niedoczynności z reguły tyje się przez fakt, że procesy metaboliczne zwalniają choć nie jest to regułą jednak generalnie przy nadczynności - chudnięcie, przy niedoczynnosci - tycie

Gość gość
Na niedoczynność tarczycy stosowałam naturalny preparat Thyrolin. Zdecydowałam się na niego po tym jak Euthyrox niewiele mi pomagał.Po kilku miesiącach wyniki TSH i T4 unormowały się. Kupowałam na tej stronie http://nplink.net/ewwK09xq