Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matka 12 latka zzz

Jak 12 letnie dziecko może samo zarobić na telefon komórkowy

Polecane posty

Gość Matka 12 latka zzz

Jestem mama 12 latka. W jego szkole już prawie wszyscy mają telefony komórkowe. Do tej pory nie prosił o komorkę ale od pewnego czasu nalega żebyśmy z mężem mu kupili telefon. Jesteśmy bogatą rodziną i kilkaset zł na telefon to nie duży wydatek ale wychowujemy syna w zasadzie że droższe gadżety musi kupować za zaoszczędzone pieniądze. Jak 12 latek może sam zapracować na telefon? Nie chcemy mu dawać pieniędzy za domowe obowiązki bo to musi robić z własnej woli nieodpłatnie.

Gość Matka 12 latka zzz
Pytam poważnie bo z mężem nie mamy pomysłu. Zazwyczaj z pieniędzy które dostawał na kieszonkowe, urodziny itp wystarczało mu na wydatki typu gry komputerowe, gazet.

Gość gość
Telefon telefonowi nierówny, zwykłą komórkę normalni rodzice kupiliby już dawno - dla WŁASNEGO spokoju, żeby mieć kontakt z dzieciakiem, więc rozumiem że dzieciak chce jakiegoś iphona/smartfona z bajerami? Jak może zarobić - normalnie. Kosić trawniki u znajomych, wyprowadzać psy na spacer, pomalować płot, coś w tym stylu. Tylko taką pracę trzeba mu raczej nagrać, bo sam nie znajdzie. skoro jesteście bogaci - to ile kieszonkowego dostaje syn? prezenty w gotówce chyba też nie są symboliczne, powinien już coś mieć odłożone. Mój siostrzeniec uskładał sobie w ten sposób ponad tysiaka.

Gość gość
a pieniadze z komunii wydane?

Telefon telefonowi nierówny, zwykłą komórkę normalni rodzice kupiliby już dawno - dla WŁASNEGO spokoju, żeby mieć kontakt z dzieciakiem, więc rozumiem że dzieciak chce jakiegoś iphona/smartfona z bajerami? x smartfona można kupić za 200 zł, nie zydzmy

Gość aaaadrg
Tez mam syna w tym wieku i ma jeden z lepszych telefonow jakie w ogole sa na rynku.Nie mozesz np dac mu telefonu tak po prostu?Moze ma jakies osiagniecia w szkole?Moze poprawil sie w szkole z ocenami?To bylby dobry pretekst do nagrody.Na dobry telefon wart ponad 2 tys zl dwunastolatkowi trudno w Polsce chyba zarobic.

Gość gość
Moja siostra ma 13 lat. Jest bardzo fajną, mądrą dziewczyną mimo ż moi rodzice nie każą jej pracowac. Dostała iphona 5 tak poprostu żeby miała dobry telefon dla samej siebie, w szkole pracują na tabletach więc kupili jej ipada. Co w tym takiego szokującego? Nie skąpią jej na ubraniach, kupuje sobie co tylko jej się podoba. Przecież to są małe dzieci, które mają inne zmartwienia niż zarabianie pieniędzy. To ze dajesz dziecku fajne prezenty nie oznacza ze je psujesz

Gość gość
Nie cuduj. Kup mu normalnie. Zarobi jak dorośnie.

Gość gość
skoro w wieku 13 lat dostaje telefon warty 3000zl, to co dostanie w wieku 15 lat? Samochod?

Gość gość
a ja doceniłem wartość pieniędzy, gdy skroiłem klienta na 750 000

Gość zapent
faktycznie masz rację , jest próżnia i nie ma pomysłu dla dwunastolatka a jeszcze 100 lat temu dwunastolatek miał wiele możliwości na rozwój i zarobienie kilku groszy i tak wyprowadził krowy na pastwisko pilnował gęsi na polanie upiekł kartofle w ognisku potrafił fujarkę z gałęzi zrobić i zagrać wielu potrafiło Mućkę na polu wydoić , i w rzece rybę złowić na śniadanie a dzisiaj dwunastolatek tylko może roznosić ulotki,

Gość morwa trudu powszechnego
to się nazywa postęp

Gość Matka 12 latka zzz
dzieki za odpowiedzi. rozmawialam ze znajoma ktora ma biuro rachunkowe. pouklada tam papiery po szkole przez kilka dni i kupimy mu telefon. nie potrzebny mu smartfon i nie prosi o jakies bajery. chce telefonu do kontaktu ze znajomymi i sluchania muzyki. mysle ze jakis do tysiaca wystarczy. dobrze zeby chlopak uczyl sie wartosc****eniadza. dzieki naszemu wychowaniu syn jest jednym z lepszych uczniow w szkole i ma bardziej dorosle podejscie do zycia niz rowiesnicy

mysle ze jakis do tysiaca wystarczy. x za tyle to kupisz dobry smartfon, dużo lepszy od telefonu

Gość ta_nieznana
Może zgłosić się do jakiego kolwiek sklepu i być asystentem, może roznosić gazetę, może pomagać w piekarni...

Gość SZYWRU

Jeśli któreś z was ma słaby telefon to może kupić sobie lepszy, a stary oddać dziecku.