Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zimny okład na palec u nogi jak zrobić

Polecane posty

Gość gość

Witajcie otóż mam taki problem. Jakiś czas temu rozwaliły mi się buty, kupiłam szybko inne, obtarły mnie ale nie miałam czasu kupić innych... Zrobił się pęcherz na małym palcu w prawej nodze. W między czasie matury=buty niewygodne, na obcasie które tez ucisnęły, razem z rajstopą. Dzisiaj ból już był nie do wytrzymania, aż kulałam... Palec spuchnięty... Trochę pomogła zimna woda. Ale jak zrobić sobie jakiś opatrunek w którym będę mogła spać lub chodzić?? Poradźcie coś.

Gość gość
up

Gość anaaaa

Myśmy dostali cały zestaw kompresów Flex w czterech róznych rozmiarach w prezencie od mojego brata. Sprawdzają się wyjątkowo często i lepiej niż sądziłem. Ostatnio robiłem zimny okład na bolącą szczękę – byłem na świeżo po wyrywaniu zęba i rwało mnie niesamowicie, dopiero lodowaty kompres przyniósł ulgę.

Gość aaa
Dnia 15.02.2019 o 12:46, Gość anaaaa napisał:

Myśmy dostali cały zestaw kompresów Flex w czterech róznych rozmiarach w prezencie od mojego brata. Sprawdzają się wyjątkowo często i lepiej niż sądziłem. Ostatnio robiłem zimny okład na bolącą szczękę – byłem na świeżo po wyrywaniu zęba i rwało mnie niesamowicie, dopiero lodowaty kompres przyniósł ulgę.

U nas tak samo uzywamy kompresów Flex i bardzo często są w użytku. Albo ja robię sobie okłady na kolano, czy biodro (mam trochę problemów od biegania) albo dzieciom używamy takich zimnych okładów przy wysokiej gorączce, albo czasami żona sobie weźmie ciepły na plecy czy brzuch.

Gość anna

Mamy też Flex i są okej. Porządnie zrobione kompresy, żel faktycznie ładnie trzyma temperaturę, nie traci ciepła, ani się szybko nie nagrzewa.

Gość iiim

Jak zastanawiacie się nad tym jakie kompresy wybrać to myślę, że Flex Sanity będzie to dobra opcja. Jakościowo na świetnym poziomie, nie niszczeją, nie pękają. Nie ma problemu z tym, by je wiele razy wykorzystać. Świetny wybór, ponieważ mogą być długo na ciele i nie będą zmieniać swojej temperatury.

Gość ioll
Dnia 18.09.2019 o 13:09, Gość iiim napisał:

Jak zastanawiacie się nad tym jakie kompresy wybrać to myślę, że Flex Sanity będzie to dobra opcja. Jakościowo na świetnym poziomie, nie niszczeją, nie pękają. Nie ma problemu z tym, by je wiele razy wykorzystać. Świetny wybór, ponieważ mogą być długo na ciele i nie będą zmieniać swojej temperatury.

Zdecydowanie polecam

Możenie stopy przede wszystkim. No i oszczędzanie jej, bo jest przemęczona. Co do opuchnięcia to nawet bym sobie jednak przykładała ten żel chłodzący w plastiku.