Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie ma ubitych dzieci

Polecane posty

Gość gość

to są wymówki mam, ktore widzą ze dzeci sa "za duże" a nie chca tego przyznać.Lepiej napisac, ze mam ubite dziecko niż otyłe

Gość gość
a jak wytłumaczysz 2 dzieci o tych samych wymiarach, wysokości a znacząco różnej wadze? mam przykład mojego syna i syna koleżanki, chłopcy są równi wzrostem, noszą te same ciuchy, mierzyłyśmy ich nawet w pasie, w klacie, głowy mają tego samego obwodu a jej syn jest od mojego cięższy o 6kg co stanowi jakieś 25% masy całego ciała, wyglądają podobnie, nikt by nie powiedział że jej syn jest tyle cięższy od mojego.. same tego byśmy nie zauważyły, gdyby nie to że chcąc podnieść jej syna nie dałam rady :D

Gość gość
i co w zwiazku z tym ? co to zbnaczy wedlug Ciebie, ze jest ubity ? czym i jak ?

Gość gość
Moje dziecko ma 90 cm i wazy ok 12 kg. I nie jest gruba i nie jest jakas chudzinka, jest normalna. Siostry syn jest nizszy o pol glowy od mojej córki i wazy mniej więcej tyle samo a jest CHUDY. także nie wiem czemu tu oceniacie w ten sposób, ze już byscie powiedzieli, ze Maly jest gruby :)

Gość gość
Mhm, potwierdzam że różnie bywa. Taki przykład: ja i moja koleżanka. Wzrost identyczny. Obie szczupłe. Tylko ona dodatkowo taka koścista, o szerszych ramionach i biodrach. Moi szefostwo wciąż jej dogadywali że jest za chuda i porównywali do mnie, że ja już lepiej wyglądam, naturalniej. Gdy porównałyśmy masę ciała, to okazało się że ja przy 161 wzrostu ważę 47 kg a ona ("chudzielec") 53 kg!!!! Wyobrażacie sobie? Przy taki wzroście - sześć kg różnicy i jeszcze ta lżejsza sprawiająca wrażenie grubszej a ta cięższa chudszej! Widocznie to samo jest możliwe u dzieci choć... każda matka przede wszystkim powinna mieć oczy i odstawić np dodatek masła do zup czy ciastka jeśli na dziecku trzęsie się tłuszcz a samo poci się próbując wspiąć na drabinki.

Gość gość
przy wzroście 160 to 53 kg to jest dużo. Ja waze 50 i wyglądam grubo. Zawsze wazylam 43 Kg..

Gość gość
a ja wam powiem że ile ludzi tyle opinii. Przykład mój synek. Wizyta u ortopedy lekarz mówi do dziecka żartem "choć tu grubasie", na grillu babcia męża mówi o synku że jest ubity. Na imprezie rodzinnej dziewczyna z rodziny rozczula sie nad moim synkiem "jaką on ma drobną d**eczke". Na wadze wynik pokazuje że jak na swój wiek to ma niedowagę. A dla mnie wygląda on całkowicie normalnie, podręcznikowo.

Gość gość
kości ważą różnie, budowa też bywa różna, w dodatku są ludzie co maja mięśnie a są tacy co ich nie mają :D zobaczcie na sportowców, którzy wyglądają w większości szczupło a ważą bardzo dużo w porównaniu do tego jak wyglądają i trudno wymagać by dziecko rodziców dobrze zbudowanych wyglądało jak anorekryk.. no i przeciwnie, nie trzeba mieć zwisającego tłuszczu by ważyć dużo i być grubym a ważyć stosunkowo mało, jak patrzę na moja mamę która nosi ciuchy w rozmiarze 54 to by się wydawało ze kobieta waży ze 100kg a wazy 82kg, za to ja nosze rozmiar 38/40 i ważę 69kg, wzrost podobny, waga niby też ale wygląd zupełnie inny, owszem jestem gruba ale nikt nie powie jaka beka a moja mama owszem wygląda jak wielka beka

Gość gość
Ja jako dziecko bylam "ubita", mialam z powodu uprawiania sportu pakiet miesni i zero sadelka :-p Obecnie (pomijajac ciaze) jestem tego samego wzrostu i mam ta sama wage co moja kolezanka z pracy, z ta roznica, ze ja nosze rozmiar 34-36, a ona ma wszedzie sadelko i posure Hagrida. Proporcje ciala tez nie sa bez znaczenia, dwie osoby tego samego wzrostu moga miec np. nogi roznej dlugosci, wtedy przy "normalnej" wadze osoba o krotszych nogach wyglada masywniej, jest wlasnie taka "ubita" i kompaktowa

Gość gość
kobieto wyzej, waze 60 kg przy 174 cm wzrostu i o rozmiarze 38 dawno temu zapomnialam, w 40 widze ze źle wygladam. Wiec Ty sie wciskasz w 38 na siłe :/

Gość gość
ubity ...czym ? hehe co to za pytanie głu pie ja mam tzw.ubite dziecko :) tłuszczu niewiele,wg mnie prawidłowo,wzrost 11,5cm wiek prawie 4,5r waga 21,700g :) nosi rozmiar 104/110 rozmiar buta 30 :D a jak dźwignie ręce do góry widać żebra a jak się pochyli kręgosłup :D każdy mi mówi że wygląda normalnie,nie jest za gruby ani za chudy i że jest w sam raz :D a mało tego mój dzieciak to dziecko jedzące bardzo wybiórczo,z racji chorych jelit nie dostaje za wiele cukru i tłuszczu,jest na diecie bezglutenowej (więc nie ma go co tuczyć) ,bezmlecznej bo alergia,no i syfu jak konserwanty i barwniki też nie może spożywać.Soki albo wyciskane przeze mnie lub czasami kupne jakieś świeże :D a on rośnie i rośnie :D

Gość gość
napiszcie swoją wagę i wzrost mój wzrost 178cm i waga 66 kg-szczupła jestem

Gość gość
nie masz ubitego dziecka, bo jest bardzo wysoki jak na swoj wiek

Gość gość
co za kretynka tu pisze, ze przy 160 cm to 50 kg to jest gruba osoba o_0. ja cale zycie przy 161 cm wazylam 49 kg i mi dogryzali, ze jestem patyczak! a te 43 kg przy 160 cm to jest anoreksja, jak raz schudlam do 47 kg, to mi spodnie w rozmiarze 34 spadaly...

Gość gość
173 cm - 64 kg. Zrobiłam sie wielką babą

są "ubite" dzieci i to wcale nie oznacza nadwagi ,czy otyłości Po prostu dziecka mięsnie genetycznie potrafią być bardziej rozbudowane a nie sklepany tłuszcz :) Lecz zaznacza tez, że są również dzieci z nadwagą i wcale do ubitych nie zaliczają się, po prostu są przekarmiane, albo za dużo cukru/tłuszczu w codziennej diecie

Gość gość
chodzę codziennie na basen i nie widzę umięśnionych czy jak to po wiejsku określacie "ubitych" dzieci, widzę spasione i tłuste dzieciaki żywione słodyczami i fast foodami

Gość gość
Nie mowi sie ubitych tylko nabitych jesli juz....

Gość gość
ubite to mogą być świnie na świniobicie

Gość gość
tak tak znawczynie języka a nabite to moga byc karabiny

Gość gość
dlatego należy patrzeć jak dana osoba dorosła czy dziecko wygląda by stwierdzić czy jest ubite,normalne czy za grube

Gość gość
a jak widzisz grube dziecko to co ma na twarzy napis-jem fast foody ? hehe weź sie puknij

Gość gość
gdy widzę dziecko, które ma nogi grubsze od moich to owszem innego wytłumaczenia nie widzę niż wp*****lanie słodyczy, fast foodów i tkwienie cały dzień przed tv czy kompem

Gość gość
Ubic mozecie piane z jajek na dziecko mowi sie ze jest NABITE! a tu macie przyklady ze slownika: Synonimy słowa nabity z podziałem na grupy znaczeniowe: nabity: atletyczny, barczysty, byczy, herkulesowy, krzepki, mocarny, mocny, muskularny, napakowany, niedźwiedzi, nieułomny, pleczysty, postawny, potężny, przepotężny, rosły, rozrosły, rozrośnięty, silny, spiżowy, stalowy, tęgi, umięśniony, wyrosły, wyrośnięty, zwalisty, żelazny

Gość gość
mojej znajomej dzieci są takie "duże" w wieku 4 lat młoda waży 30 kilo ja ważyłam 50 w liceum zresztą, sama się przyznawała że lekarka jej mówiła że dzieci mają nadwagę....no ale przecież one tyją z powietrza, to nic że ich ulubione danie obiadowe to frytki, co chwilę wcinają czekoladę, bitą śmietanę a surówka z marchwi obowiązkowo z cukrem i śmietanką

Gość gość
Dobrze,ze chociaz ta surowke z marchwi jedza,bo moj by nie ruszyl chodzby na niej czekolada byla wylana :P

Gość gość
12.05.14 [zgłoś do usunięcia] gość gdy widzę dziecko, które ma nogi grubsze od moich to owszem innego wytłumaczenia nie widzę niż wp*****lanie słodyczy, fast foodów i tkwienie cały dzień przed tv czy kompem ____ A nie pomyslalas,ze dziecko moze byc poprostu chore? Dla Was jak ktos jest gruby to zaraz z obzarstwa tak? Oj wiecej wyrozumialosci moje panie,latwo jest oceniac i krytykowac prawda?

Gość gość
a ja lubię jeść fast foody i słodycze,jasne pieczywo itp a ważę 55 przy w zroście 175 i noszę rozmiar S :D więc nie oceniaj po wyglądzie sposobu odżywiania koleżanka jest ciagle na diecie a waży 85 przy moim wzroście :D