Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

italianka :)

DUKAN dla starych wyjadaczek i nie tylko :):)

Polecane posty

Gość dukanka611
Haaalo halo tu dukanka! IIItali nie bij:) plisssssssss juz jestem:) i miss u2:) wyjechalam na troche na mazury i wrocilam wczorak +5kg...uwierzcie mi ze to nic przy tym co sie tam dzialo:)

Dzień dobry dziewczyny :) Cieszę się, że powróciły nasze zaginione dziewczyny :) Dukanka bić nie będę, bo kary cielesne to dla mnie coś okropnego, więc ich nie stosuję. Fajnie, że wyjazd się udał. Teraz podejrzewam, że ostro się zabierasz do pracy :) U mnie cały czas ta sama waga, bo dukam z grzechami :/ nie mogę się zmobilizować kurcze. Najpierw jestem super pełna energii do walki, a jak jest okazja d podjedzenia to cała moja energia ulatuje i załamuję się. Reniak dobrze, że zmieniłaś diete. Jeśli dała od razu takie efekty to znaczy, że za długo byłaś na dukanie i przestał odpowiadać Twojemu organizmowi. ale i tak pisz do nas :D każde wsparcie tutaj jest wazne, więc jak tylko znajdziesz chwilkę to wpadaj :D

Gość reniak
wow wow dziś od baaaaaaaardzo dawna zobaczyłam na wadze 69,5 no szok hehe Masz rację za długo byłam na dukanie i już organizm się po prostu przyzwyczaił a tak 11 dni i 3,1kg na minusie więc jest super i oby tak dalej

Gość dukanka611
Reniak gratki!!!! Itali biore sie ostro do roboty ale nie powiem zebym miala wene;/ po wczorajszym juz 600g mniej ale nadal ponad 4kg...matko boska jak mi sie nie chceeee dukac na odchudzonym ale wlasnie potrzebuje mega motywacji dlatego wiedzialam gdzie jej szukac! postanowilam codziennie zapisywac wage co to grama:) moze mnie to zmotywuje jak beda leciec w dol:)

Gość gość
spotkałam się z opinią, że dieta dukana jest bardzo niebezpieczna, a jej skutki są widoczne po latach. Większe problemy z sercem czy miażdżycą. Zdecydowanie bardziej podoba mi się dieta dash, na chudzianka.pl/4-zdrowe-przepisy-na-odchudzanie znalazłam o niej 2 słowa. Nazywana jest najzdrowszą dietą, warto wypróbować.

Gość Reniak
no pierwsze załozenie to waga 67 więc niewiele brakuje a kolejne podejscie to będzie 64-65 i na tym poprzestanę bo potem to sie bym juz zmarszczyła w moim wieku hihi

Dukanka to bierz się do roboty. Ja tak samo się zawzięłam, bo w sierpniu lecę do Polski i chciałabym dobrze wyglądać. Reniak to już nie dużo Ci zostało :) Może faktycznie na tej diecie szybko Ci pójdzie :D:D tego Ci życzę :D A gdzie reszta dukających?

Hej Italianka :) no mam nadzieję, że mały grzech nie zaszkodzi :). Jak na razie grzechu nie było, ale to dopiero 12 dzień. W niedzielę się zważę i mam nadzieję, że znowu ubyło. Pozdrawiam :)

Gość Dukanka611
Itali daje rade:) wiesz znow ten udziec z indyka mecze. Ani jednego grzechu:) wszystko zgodnie z planem zaparlam sie:) ale jutro urzadzam w ogrodzie impreze grilla- obym wytrwala. Dla siebie mam piers z kurczaka salatke z octem balsamicznym dukana i grillowane pieczarki. Powinno mi wystarczyc. Salatek bedzie 6 ale niestety nie dukanowe ale mam plan sie nie zlamac!

Cześć dziewczyny :) Zaczynam dzień o ogromnej kawy z mlekiem :D U mnie niestety nic fajnego. Byliśmy nad morzem i jak można się domyśleć znowu się załamałam :( co dojdę do 89 to potem znowu załamka i wzrost wagi. I tak oto teraz poraz kolejny stwierdziłam, że koniec tego dobrego! Zmieniłam bilet na wyjazd do Polski na 12 sierpnia i mam mało czasu, muszę zrzucić przynajmniej z 6-7kg, więc muszę się wziąść za tego dukana tak jak trzeba :D Będę ślepo wierzyć, że mi się uda :( Afrodyta dobrze, że udaje Ci się nie grzeszyć. Najgorsze są pierwsze dni, a potem jak organizm sie przyzwyczai to nie będzie się domagał nie dukanowych rzeczy :D przynajmniej u mnie tak jest, że pierwsze 5dni to tragedia, ale jeśli wytrzymam to potem już jest łatwo :D Daj znac jak tam waga :D Dukanka i jak tam, wytrzymałaś na grilu??? Wiesz powiem Ci, że ja tego udźca już nie robię, bo ostatnio trafił mi się jakiś taki nie dobry, tłustu trochę i mnie zdegusował trochę :/ może za jakiś czas. Narazie męczę mięso z kebaba z kurczaka, pychotka :D

Gość Dukanka611
Hej ITALi:) dalam rade. Jak wspominalam narobilam sobie duzo dukanowego wiec bylo latwo:) natomiast dni samych P...u mnie dramat. Nic mi nie smakuje bez warzyw:) naprawde bleee. Ale sie trzymam juz mi zostalo w niewiele do mojej wagi wiec juz chce wrocic jak zaczelam:) A jak bylo na morzem??

Dukanka nad morzem było tragicznie :/ jak jeden bąbel był spokojny to drugi kaprysił ile się dało. I tak wróciliśmy bardziej zdenerwowani niż wypoczęci. Ale niestety z dziećmi już tak jest :) Fajnie, że wytrzymałaś. Powiem Ci szczerze, że ja wolę same P. Tak jak mówiłam kupuję mięso kebab z kurczaka i po problemie (chociaż peweni kiedyś mi zbrzydnie). :D Ja dzisiaj też twardo się trzymam, mam nadzieję, że jak minie kilka dni to pójdzie już z górki :)

Gość Dukanka611
Itali ja nie mam takiego mieska:/ bynajmniej sie nie spotkalam. Teraz jem wlasnie zimna piers z kurczaka jak kanapke hehe nie wiem czemu ale ostatnio bardziej mi smakuje na zimno hmmm Niezle sie umeczylas troche nad tym morzem no ale coz takie uroki trzeba przetrwac:) u nas pogoda masakra raz slonce raz deszcz na zmiane:/

Witajcie :) Dzisiaj waga ciągle pokazuje paskudny wynik, ale to daje mi do przemyslenia jak bezsesnownie marnuje czas. Minęło dwa miesiące, w perwszym dukałam ładnie i schudłam 7kg, w drugim bawiłam się i nic mi nie ubyło... szokda tylko czasu. Dlatego cały czas trwam w postanowieniu dukania porządnie :D:D Dukanka takie są uroki bycia mamą :D cały pakiecik, nie tylko te miłe i spokojne chwile, ale kaprysy i płacze też :D Hmm ja dzisiaj zrobię sobie dalej same P, właściwie to dopuki nie zobaczę 89kg będę na samych P, a potem znowu zacznę z 1/1.

Gość Dukanka611
Hejka:) Itali trafilas w sedno - dokladnie szkoda tego czasu no ale coz najwazniejsze ze sie spielas!! Ja dzis zaplanowalam 1 jogurt owocowy 0% odkrylam jakas nowa badziewiasta firme ale jesli chodzi o wegle to ma 4 wiec jesli chodzi o owocowe to calkiem ok! Do tego na obiad piers pieczona i kalafior z jogurtem. Do jogurtu owocowego dodam otreby i to wlasciwie tyle na dzis. Ciagne odchudzonego do niedzieli zeby wage utrwalic znow na tym poziomie:)

Hej Italianka. W ostatnim tygodniu schudłam 800 g :( w sumie przez 16 dni schudłam 2,7 kg. Ale miałam okres więc może dlatego było więcej ;) grzechu jeszcze nie było, ale mam ochotę na owoce. Uwielbiam dni z warzywami. Dołączyłam jeszcze ćwiczenia na bieżni. Zobaczymy....na razie się nie zrażam i ważne, ze widzę spadki:) Może nie są duże, ale ważne, że są . Pozdrawiam i powodzenia u Ciebie i innych!

Cześć :) Dzisiaj u mnie 1kg mniej, jeszcze jeden i będę mogła zrobić PW. Mocne postanowienie dalej trwa i cieszę się bardzo. Wczoraj poszłam z dziećmi na lody i nie było mi nawet ciężko, tak się zaprawiłam w bojach :) Dzisiaj nie mam pojęcia co zrobić do jedzenia, kebeb jadłam przez trzy dni więc pasuje coś zmienić. Może coś z jajkami albo rybkę, zobaczymy jeszcze. Dukanka powiem Ci, że naprawdę Twoja silna wola jest godna podziwu :) tyle schudłaś, a teraz utrzymanie tej wagi jest chyba jeszcze trudniejsze niż schudnięcie, a Ty dzielnie się trzymasz :D Może masz jakiś fajny pomysł na mój dzisiejszy obiad? Arfodyta może to faktycznie przez okres, a może poprostu Twój organizm w ten sposób gubi kg :D ja za pierwszym razem jak byłam na dukanie to przez cały czas chudłam 1kg na tydzień, choćbym nie wiem jak kombinowała, ile bym nie jadła to i tak nic nie pomagało :D ale to też dobrze, bo podobno jest zdrowiej jeśli się chudnie wolniej :D Masz rację najważniejsze, że jakieś efekty są :D

Gość gość
Itali moja silna wola bierze sie z braku silnej woli hahaha tzn ja wiem WIEM ze drugi raz nie schdne 30kg. Naprawde juz bym nie dala rady:( dlatego to wszystko. Takie restrykcje cwiczenia itp. Dopuszczam max do 5kg nadwyzki od mojej wagi i zrzucam Od razu bo jak mi sie nazbiera to juz nie schudne ja to poprostu wiem. Dlatego sie pilnuje:p Co do obiadu... Ja dzis mam piers z kurczaka pieczona z brokulami:) mniam!!

Gość gość
Kurdeeee to bylam ja dukanka611:)

Gość dukanka611
Musze znow posiedziec nad kafe:/ nie loguje mnie znow:/

Gość Dukanka611
Hej z rana:) Itali jak tam? I co w koncu na menu wybralas?:) ja mam przerwe od lososia nie uwierzysz:) odrybiam sie chwilowo hehe Fam a ty jestes? Co u ciebie? Jak samopoczucie?

Hej Dukanka ja dzisiaj późno na kafe :) Z tego wszystkiego wczoraj pozywiłam się tylko jogurtami, miałam baaaaardzo stresowy dzień i żaden obiad nie przeszedł mi przez gardło. Dzisiaj zrobiłam mięso wołowe dla odmiany :) a jeśli chodzi o łososia to ja nie jestem jego fanką :D Kupiłam sobie serki (coś jak polski ser biały) i mam zamiar zrobić sobie ciasto lub deser na niedzielę.

Gość dukanka611
Itali dobry plan:) ja jutro zaplanowalam papryke faszerowana pieczarkami i mieskiem mielonym z indyka:) ale nic jeszcze na to nie kupilam wiec nie wiem czy wyjdzie:) Ledwo zyje po fitnesie daje slowo:) A co tam za stres u ciebie sie pojawil?

Hej dziewczyny :) Przez ostatni tydzień schudłam 1,7 kg !!! :) humor mi dopisuje. W sumie dokładnie przez 3 tygodnie schudłam 4,3 kg :) Jutro mój 22 dzień na diecie i na razie jest ok, zrobiłam sobie sernik i jakieś ciasteczka kakaowe :) mniam mniam. Pozdrawiam

Gość famili
hey hey zyje;) i nogi mi puchna przez upały.ogolnie jest już 19tc i 5kg na plusie ;) kurde podziwaim was ze się trzymacie, najgorsze owoce bo sa teraz takie pyszne i słodkie, nie wiem jak ja tyle przetrwałam wczesniej

Gość Iwcia2222
Witajcie stare Dukanki ;) Wpadłam na chwilkę jak skończę karmic to wlece na dłużej ;) 2,5 tyg temu urodziłam córeczkę Maję ;) i juz wróciłam do wagi sprzed ciazy ( bo tylko 8 kg w ciaxy przytyłam ) ale chce miec mniej wiec jak skończę mała karmić to bede z wami codziennie;) pozdrawiam Was i trzymacie sie Dukanki ;)