Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ryba na obiad podajcie dobry przepis.

Polecane posty

Gość gość

Powinniśmy jeść więcej ryb,ale jak przygotować je w smaczny sposób ? Pomijając tradycyjne smażenie ;-) Jeśli już podzielicie się przepisem to napiszcie z czym ją podajecie,z jaką surówką itd.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość apap z kodeina
chcesz to dam ci karpia z mojej hodowli 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość makarabeska
łosoś pieczony ze szparagami, pycha!! ale drogi na co dzień :( Ja generalnie jestem zwolenniczką ryb pieczonych/ grillowanych. Próbowałam na parze, ale zawsze wychodziło mi mega mdło i słabo :( Z innych dań morskich polecam krewetki (są czasem w fantastycznych cenach ;) ), proste i mega smaczne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
duszę pieczarki z pomidorami i zieloną pietruszką, kładę na folię filet z pstraga, nakładam duszone warzywa, zawijam folię i sruuu do piekarnika albo prodiża, do tego ryż , makaron, ziemniaki, kto co lubi i zielona sałata

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
filety najlepiej morszczuka otaczam najpierw w mace, potem w jajku i smaze bardzo krotko na zloto. sos: na patelnie wlewam kilka lyzek oleju, wrzucam 1 lub 2 zabki czosnku drobniutko pokrojone i jak sie zaczna robic zolte dodaje duza szczypte pietruszki drobniutko pokrojonej i maki. mieszam wszystko drewniana szpatula. dolewam cieplej wody, musi sie zrobic sos. odstawiam z ognia i wkladam filety rybne, posypuje jescze raz pietruszka, poruszam patelnia, by sos nabral smaku filetow i przykrywam. podaje z ryzem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
spróbuj upiec w foliowych woreczkach z cytrusami w plasterkach, świeżymi warzywami, natarte ziołami. kombinacji masz pierdyliard, a za każym razem inny smak, chociaż przygotowanie proste. ja preferuję dorsza z cytryną i lawendą. :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W foliowych woreczkach czyli w rękawie do pieczenia ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×