Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Filifionka88

Kuchnia z salonem funkcjonalna i bezpieczna

Polecane posty

Cześć wam :) W końcu udało nam się z mężem kupić wymarzone mieszkanie. Kuchnia jest połączona z salonem, ale chcę te dwa pomieszczenia oddzielić chociażby wyspą- i tu moje pomysły się kończą. Mamy dwójkę małych dzieci, więc zależy mi aby moja kuchnia była zarówno funkcjonalna dla mnie jak i bezpieczna dla moich dzieci. Jak urządzić taką kuchnię? Macie jakieś pomysły?

Gość gość
Możesz tymczasowo odzielić montując na zewnętrzenej stronie ściany salonu, rozsuwane drzwi. Są na szynach przykręconych do pionowej ściany lub sufitu i na spodzie jakby próg. Możesz zamontować półdrzwiczki (jak np w salonach z Westernów). Podpatrz tutaj https://www.google.ca/search?q=images+for+track+doors&es_sm=122&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=b3JxU4-KAcS1yATd_YCACA&ved=0CC8QsAQ&biw=1067&bih=512#imgdii=_

Gość Filifiona88
Rozdzielić drzwiami? Nie myślałam o takim rozwiązaniu, chociaż chyba wolałabym tą kuchnię pozostawić otwartą, a oddzielić jedynie jakąś wyspą- tak jak wspomniałam.

Gość gość
Kuchnia z salonem to dobre rozwiązanie w hotelu

Gość gość
odradzam, mam kuchnię z salonem LIPA nad lipami, ech szkoda gadac:(

Gość gość
To odziel wyspą. Może być na kółkach jeśli nie chcesz jej tam na wieki wieków. W czym problem?

Szukam różnych inspiracji. O wyspach na kółkach nie słyszałam na przykład ;) Mi się takie rozwiązania podobają- już rozważyłam wszystkie za i przeciw aneksów.

Gość gość
Jeżeli chodzi o bezpieczeństwo, to trzeba przede wszystkim pamiętać o dziecku w kuchni. Prkatyczne rozwiązania ma Amica w swoich piekarnikach czy też płycie indukcyjnej. Chodzi np. o blokadę drzwi piekarnika czy też o ochronie przed przypadkowym włączeniu płyty przez dziecko.

Gość gość
bezpieczeństwo to kwestia chyba za mało poruszana, a powinno być tego znacznie więcej, bo o funkcjonalności czy wyglądzie mówi się sporo ;-) Szczególnie jak ktoś ma dzieci. Jak chodzi o fajne projekty takiej kuchni,za jaką zresztą jestem widziałam choćby tutaj http://perfectspace.pl/realizacje/15/ - pamiętajmy jednak, że taka kuchnia wchodzi w grę tyko jak nie gotujemy często tłustych potraw! ;-)