Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co dalej po studiach medycznych

Polecane posty

Gość gość

Witam, chciałabym pójść na uniwersytet medyczny, ten kierunek to coś, co od zawsze mnie interesowało i bez problemu wchodziło do głowy. Problem jest taki, że mogłabym być uznana za złego lekarza, z tego względu, że nie posiadam w sobie aż tak dużej empatii jak przeciętny człowiek. Co zatem innego mogę robić po tych studiach?

Gość gość
Up

Gość gość
ale o jaki kierunek ci chodzi? na UM jest wiele kierunków

Skoro napisała, że może być uznana za złego lekarza, to chyba o lekarski jest chodzi, co? Kłania się czytanie ze zrozumieniem :O Możesz być też przedstawicielem handlowym, ale do tego medycyny nie trzeba kończyć. Teraz mało który lekarz jest pełen empatii. Jak będziesz dobra w tym co będziesz chciała robić, to nawet brak empatii ludzie Ci wybaczą.

Gość gość
lekarz stomatolog? ratownik?

Gość gość
Ratownik nie jest lekarzem :O Chyba, że chodzi o slang w którym nazywa się tak lekarza ze specjalizacją z medycyny ratunkowej.

Gość gość
lekarzowi pracującemu w prosektorium empatia nie potrzebna

Gość gość
Możesz po medycynie pracować naukowo w laboratorium :) obmyślać jakieś nowe leki etc. Albo w firmie farmaceutycznej. Albo jako patomorfolog.

Gość gość
Czemu medycyna? Za dużo ludzi na lekarza idzie.. potrzebujemy młodych ludzi aby szli na inne kierunki, nie tylko medycyna.. jest pełno zawodów co potrzebują ludzi którzy mają wiedzę w biologii i chemii :) Sugeruje żebyś ty, albo kto inny to czytał nie szedł na medycynę bo tam wszyscy idą i będziesz musiał/a wybić się ponad wszystkich żeby cię jakiś szpital przyjął Jestem ekonomista więc wiem trochę czego nasz kraj potrzebuje a czego nie. :p

Gość gość
ja bym poszedł na medycynę, specjalizacja alergolog i kasa sama płynie, szacunek ludzi za wylecznie z uciążliwej choroby, mnóstwo pacjentów, wiedza na wagę złota, mnóstwo znajomości, taki lekarz to teraz najbardziej oblegany specjalista i a wiedza niemalże tajemna.

Gość gość
Tak, kasa dobra, ale na jedno stanowisko jest 20 kandydatów którzy mogą być od ciebie lepsi, no nie ;)?