Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziwna wysypka

Polecane posty

Gość gość

Witam. Wiem że pewnie mnie czeka wizyta u dermatologa ale może tutaj miał ktoś podobny problem. Moja 2 letnia córka od około tygodnia ma wysypkę na pośladku, najpierw zaczęło się od tego że zaczęła ją drapać, ona się powiększyła. Teraz pojawiła się również na wewnętrznej stronie rączki którą się właśnie drapała. Nie jest uczulona na nic, je wszystko. Myślałam że możę pieluchy ją uczulają, po domu biega bez pieluchy bo właśnie ją odpieluchowuję i jest oki. Ale co ta wysypka teraz robi na ręku???

Gość gość
Ja polecam probiotyk Latopic. Jest on polecany przy azs oraz alergii pokarmowej. Zawiera on 3 polskie szczepy, które uszczelniając barierę jelitową oraz przyspieszają dojrzewanie układu pokarmowego. Moja 7-letnia córka też miała takie swędzące, suche plamy na wewnętrznej stronie ud oraz pod kolanami i nam lekarz dermatolog zalecił smarowanie tych zmian maścią robioną oraz właśnie 3-miesięczną kurację latopiciem. Na początku byłam sceptycznie nastawiona co do latopicu ale po poczytaniu na jego temat uważam, że warto go zastosować. U nas poprawa była widoczna niemal natychmiastowo więc go polecam. Tutaj można poczytać na temat azs http://portal.abczdrowie.pl/pielegnacja-atopowej-skory

Gość agula8
latopikiem możesz wspomagać leczenie alergii-też stosowałam, ale konkretnie na wysypkę może być potrzebna maść, musisz iść do lekarza-może zwykły pediatra coś doradzi.Mojej córce/ze skłonnością do alergii/ wyszła kiedyś wysypka pod kolanami i na łydkach-prawdopodobnie po mandarynkach i smarowałam to tridermem-maść ze sterydem na receptę.Dość długo jej to schodziło...nigdy wcześniej ani później nie miała problemu z cytrusami-myślę że trafiły się jakieś bardziej "sypane"..