Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KINIA4

samochód hybrydowy to oszczędność??

Polecane posty

Gość KINIA4

Jeżdzę moją Auriską głównie po mieście: do pracy, na zakupy, na fitness. Dużo jest tego stania w korkach niestety. Zastanawiam się, czy nie przerzucić się na hybrydę, by obciąć koszty paliwa. Ma ktoś z Was doświadczenie z hybrydami? Pomóżcie!!! :)

Gość aska_grz
hybrydowy samochód (Ty piszesz akurat o aurisie) ma sens jeśli przemieszczasz sie głównie po zakorkowanym miescie i dużo tych kilometrow w nim wyrabiasz. ale pewnie doceniłabys tez i aspekt ekologiczny takiego auta (mniejsza emisja szkoldiwych substancji) a takze bardzo cicha prace takiego samochodu. toyoty chyba w ogole teraz z tych hybryd slyna, pewnie na ich stronie wiecej technicznych danych przeczytasz, ja ich nie znam niestety:)

Gość tomtom
Mi sie wydaje ze kupienie toyoty hybrydowej to oszczednosc przede wszystkim ze wgledu na mala awaryjnosc tego typu silnikow.

Gość gość
Jeżdżę yaris hybrydą- w mieście czy w dłuższej trasie jest taniej

Gość gość
Jeżeli cię stać na kupno samochodu którego nie sprzedasz po kilku latach, tylko zutylizujesz, to nie ma sprawy, ludzie wydają setki tysięcy na głupsze rzeczy :P No i pasowałby jeszcze ogrzewany garaż, bo aku zamrożone w zimie przez noc tracą na wydajności ;-)

Gość penelopeope
wydaje mi się że strasznie powielane są o hybrydzie "miejskie legendy". a ta z hybrydą która mrozu nie lubi jest jedną z nich. nawet w necie masz filmy i opisy testów hybryd w tajdze syberyjskiej w ekstremalnym mrozie. testy wyszły super. mam wrażenie, że ludzie coś gdzieś 15 lat temu (i to niewyraźnie) słyszeli a teraz jako eksperci się wypowiadają. Technologia hybryd ogromnie poszła do przodu - co jest w największym stopniu zasługą toyoty, bo to oni rozwinęli tak niesamowicie tę technlologię na przestrzeni tych lat.

Gość barbra93
a czy z taką hybrydą poradzi sobie też początkujący kierowca? :D jest jakaś różnica w jeździe?