Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czym grozi abstynenencja seksualna ui kobiet

Polecane posty

Gość gość

a czym u facetów?

Gość gość
zwiększoną ilością czasu na zajęcia pobudzające intelektualnie np. czytanie książek, hobby, podroże itd :) PS.: od abstynencji seksualnej nikt nie umarł ale do rozwiązłego seksu i związanych z tym przywleczonych syfów i chorób wenerycznych - owszem

Gość gość
Ciężką chorobą psychiczną z powikłaniami.

Gość gość
Niczym, ja tak żyję, ale jestem wierząca, wierzę, że Bóg mnie uwolnił nawet od potrzeby masturbacji.

Gość gość
13.05.14 Jak Ci się to udało? Jestem uzależniona od masturbacji, ale rok temu postanowiłam z nią skończyć. Kilka razy niestety upadłam, ale dzisiaj mija 210 dzień bez masturbacji. Jestem z siebie dumna, bo dla mnie to naprawdę sukces, ale nie umiem sobie poradzić z podnieceniem. Nie mogę spokojnie się odprężyć i myśleć o czymś przyjemnym, bo od razu czuję podniecenie :(

Gość gość
Mnie bardzo pomogła spowiedź w tym temacie - nawet z nieczystych myśli i nie przychodzą :) powodzenia :)

Gość gość
Zwróć się do Boga, jak Gości napisał wyżej, idź do spowiedzi. Czytaj różne artykuły o masturbacji na str. katolickich, tam znalazłam wiele wyjaśnień i rad. Warto zaprenumerować czasopismo "Miłujcie się", tam jest dużo ciekawych artykułów i wskazówek jak mądrze żyć. Warto też znaleźć sobie jakieś hobby, kiedy czujesz pokusę, nie podsycaj jej, wyjdź np. z psem na spacer (jeśli masz), odgoń te myśli. Warto.