Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania005

Bolące ząbkowanie , nic nie pomaga!

Polecane posty

Gość ania005

Stosowałam gryzaki, żele, schłodzone ściereczki na dziąsełka - dziecko ciągle niespokojne i płaczliwe. Musi go strasznie boleć :( A nie chcę środków przeciwbólowych podawać, nie są zbyt zdrowe. Co jeszcze może pomóc?

Gość gość
Nie męcz dziecka i daj mu coś normalnego...

Gość gość
tylko środki przeciwbólowe.

Gość gość
Ciebie jak zab boli pewnie od razu bierzesz jakis proszek. Oszczedz dziecku cierpienia przeciez nie robi sie tego codziennie.

Gość helio33
przeciwbólowy lek można podać, ale doraźnie, a jak dziecko męczy się tygodniami to nie jest to dobre rozwiązanie. Żele do smarowania dziąseł? u nas pomagały. Albo czopek na uspokojenie, Viburcol jest bardzo dobry.

Gość gość
najlepsze będą czopki bo nie stosowane bezpośrednio do ust. Trzeba uważać i nie podawać raczej nić bezpośrednio na zęby. Viburcol powinien szybko pomóc

Nie wiem szczerze mowiac co ci poradzic.. ja bardzo sie obawialam pierwszych zebow. patrze pewnego ranka a tam dwie dolne jedynki i to bardzo szybko bo w dniu ukonczenia 5-tego miesiaca. Mam nadzieje ze kolejne tez pojda tak gladko. Wspolczuje nie tylko tobie ale i przede wszystkim dzidzi bo to naprawde bardzo boli.. sama sie uzeram juz z 4 dobre lata z osemkami i za cholere nie chca wyjsc od razu tylko stopniowo. Ostatnio dostalam masc z tym ze ona jest bardzo mocna. jest ostra wiec dla dziecka nie bardzo ale super znieczula.

Gość gość
przrstan dziecko meczyc, podaj cos na ból. Ale mojemu wlasnie ida gorne jedynki i nawet przeciwbólowe nie pomagaja, w nocy prawie nie spijmy

Gość gość
tylko paracetamol albo ibuprofen u nas pomaga...dziecko potrafi się budzić w nocy z takim płaczem, że szkoda gadać...teraz wychodzą na raz cztery czwórki :/ na dziąsłach krwiaki, masakra!

Gość osc
lepiej stosować bezpieczny czopek niżeli tabletki które mogą mieć później zły wpływ i spowodować jakieś efekty nie pożądane. Trzeba pamiętać że małe dzieci silnie odczuwają leki

Gość gość
my stosujemy camilię, nie mija 5 minut jak już go nie boli. jak camilia nie pomaga to jeszcze żel dentinox n.

Gość ania005
Camilia to ziołowa mieszanka. Nie wiem czy to odpowiednio silne by pomogło w bolącym ząbkowaniu. Ale skoro polecasz to wypróbuję. Ciekawi mnie też viburcol, bo też ma łagodne składniki

Gość Migea
U nas camilia pomagała ale tylko w ciągu dnia i podawałam ja 3x dziennie. Wieczorami kiedy ból sie nasila i wyskakuje gorączka podawałam jednak przeciwbólowy Milifen, ne wyobrazam sobie nie ukoic bólu i tak męczyc dziecko. Lek podane w odpowiedniej dawce nie sa niebezpieczne. A syropek ma dobry smak i konsystencje łatwą do przełknięcia.

Gość lotta4
Viburcol u nas dawał radę, początkowo podałam nurofen chyba dwa razy, ale ile można, szukałam czegoś innego. W dzień to jeszcze gryzaki dawały radę, ale na noc nie dałabym rady bez niczego. Podałam raz i drugi Viburcol i byłam pozytywnie zaskoczona, spałyśmy bez pobudek 8 godzin i rano też było dość spokojnie :)

Gość gość
kropelki Camilia u nas pomagaly jak corka zabkowala wychodzily jej nawet 4 zeby naraz, prawie wogule nie spalismy, a z syropow przeciwbolowych polecam Bufenik