Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ropień na wardze sromowej!

Polecane posty

Gość gość

Już nie daje rady z bólu. Jestem w 37tyg ciąży i kilka dni temu wyszedł mi ropień na wardze sromowej zewnętrznej. Byłam w poniedziałek u ginekologa, który ze względu na badanie (!) nie usunął mi ropnia, zażądał bym przyjechała do niego na wizytę prywatnie do innego miasta to się tym zajmie albo muszę czekać do poniedziałku... Mam za dużo wydatków związanych z dzieckiem by jeszcze dodatkowo płacić 200zł za prywatną wizytę a do poniedziałku nie wytrzymam! Bardzo boli! Przy chodzeniu, siedzeniu, leżeniu :( po prostu jakaś masakra. Czy są jakieś domowe sposoby na pozbycie się ROPNIA?

Gość gość
Zapomniałam też zapytać czy mając takie coś można rodzić naturalnie?

Gość gość
liść babki lancetowatej przyłóz na noc. Rośnie na kazdym trawniku.

Gość gość
idź do innego lekarza, nie wiem czy dobrze myślę, ale ropień usuwa chyba chirurg, to nie musi być ginekolog

Gość gość
http://maria.bloog.pl/id,329819200,title,Babka-lancetowata-i-zwyczajna-na-rozne-dolegliwosci,index.html?smoybbtticaid=612b81

Gość gość
jeśli to gulka z ropą w środku - ja to wyciskałam, ból przechodził od razu. jak nie dało się wycisnąć to dezynfekowałąm i przebijałam zdezynfekowaną igłą. ropa wylatywała i było ok. ale nigdy nie maiłam tego w ciąży.

Gość gość
Moze zapytaj w aptece o jakas masc dla pryszczatych nastolatkow... Poza tym chlodne kompresy "przeciwbolowo" (idealnie sa kondomy wypelnione woda, swietnie dopasowuja sie do ksztaltu ciala)

Gość gość
nie mozesz tego spróbować przebic?

Gość gość
Nie mam pojęcia do jakiego innego lekarza mam się udać, rodzinnego po skierowanie na usunięcie? I wątpię,że od razu mi to zrobią :( co do maści to boję się jakiejkolwiek stosować ze względu na ciąże, jedynie naturalne wchodzą w rachubę... Spróbuje tej babki i okładów... co do wyciskania to jak dotykam strasznie boli:( ale w akcie desperacji, jak już nic nie pomoże, spróbuje jutro TO COŚ przebić

Gość gość
Ja także miałam ropie. Lekarz u którego byłam prywatnie od razu skierował mnie do szpitala i na ginekologii bez żadnego znieczulenie usunęli mi go. Na drugi dzień wypis. Bolało w cholerę. Byłam w 7 tygodniu ciąży. Rodziłam normalnie.

Moze jedz wieczorem do szpitala, to Ci na ostrym usuna

Gość gość
najlepsze co ci pomoze to kup kwiat nagietka w saszetkach zaparz i taka ciepłą przykladaj ona" wyciągnie ropę do gory" i sie obierze sprawdzone na czyrakach , mozesz sprobować masci ichtiolowej ale nagietek lepszy , szkoda sie ciac bo to ból niemilosierny próbuj domowymi sposobami .

Gość gość
Mozna, co najwyzej ciebie bedzie bardziej bolec, tym bardziej przy badaniu jak trafisz na jakiegos niedelikatnego ciołka co ci bedzie dotykal to bolące miejsce

Gość gość
mnie pomogla zwyczajna woda utlenione po prostu przykladalam plate kosmetyczny nasaczony woda utleniona co jakis czasie zmienialam platek, nawet z tym spalam po 1.5 dnia ropien pekl oczywiscie ponownie wszystko zdezynfekowalam a ranka sie zagoila nie wiem tylko czy wode utleniona mozna stosowac w ciazy

Gość gość
mowie ci przyłóż torebką z nagietka rozmoczysz to i zcznie sie obierac ja tak mezowi potezne czyraki leczyłam nic nie pomagalo , nie zaszkodzi ci to na pewno próbuj

Gość gość
Idę po tego nagietka;) spróbuje dosłownie wszystkiego...

Gość gość
a tak wogole to bym triobiotykiem smarowala a nie cieła dziecku nie zaszkodzi . poczytaj trochę , ulotke

Gość gość
Mi kiedys lekarz polecil gorace oklady na to klasc, ropa sama wyleciala i bylo po problemie. Bez lekow ani zabiegow. Bol byl okropny ale ten ropien szybko minal. I nigdy nic mi sie takiego nie powtorzylo.

Gość gość
ja wycisłam sama, bolało jak cholera ale od razu się pomniejszyło, na drugi dzień znowu mniejsze i z dnia na dzień coraz mniej widoczne, po 4 dniach śladu nie było, poszłam do ginekologa nawet się nie skapnął, ty też tak zrob, ból na pewno mniejszy w porównaniu z tym co gadasz, że jak siedzisz leżysz czy chodzisz to boli.

Gość gość
Dziękuję wszystkim za rady! Pomogło! Jest o wiele, wiele, WIELE lepiej. Ulga :) wczoraj wieczorem wszystko wypłynęło łącznie z krwią, dzisiaj już tylko odrobinę sączy się krew. Pomógł okład z nagietka, potem aloes i na koniec maść na bazie miodu Manuka (naturalna) :)

Gość gość
no to super ze ci pomogło ps milego porodu ;) to ja od nagietka ;)

Gość gość
Mam to po raz drugi, dokładnie w tym samym miejscu na wzgórku łonowym. Nikomu nie życzę. Mi po raz drugi pomogła maść ichtiolowa - chodzę z opatrunkiem cały dzień i śpię całą noc - sam pęka po około 2 -3 dniach. Tym razem jeszcze przemywałam srebrem koloidalnym (też rady z forów)

Gość gość
Niestety to są skutki depilacji - robi się nawracające zapalenie mieszka włosowego i niestety należy to oczyścić przez nacięcie, bo inaczej będzie nawracać.

Gość gość
Miałam to samo w 36tyg ciąży. Pomogła maść ichtiolowa. Po 2 dniach smarowania ropień pękł i się wygoił.

Gość gość
Ja tez przebijałam zdezynfekowana igłą wyciskalam troszke i wszystko sie zagoiło