Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak dobrać stanik do sukni ślubnej maly biust

Polecane posty

Gość gość

Będę niedługo jeździła za sukienkami i potrzebuję stanika pod spód już, chcę wiedzieć jak to będzie się prezentować. Mam mały biust i na co dzień pomagam sobie push upami z wkładkami, żeby wyglądać jak ludzie w bluzkach... Ale do gorsetu nie założę ramiączek. Mam bardotki, ale też aż tak dobrze bez ramiączek biust nie wygląda. Jaki kupić stanik i gdzie, żeby nie trzeba było ramiączek zapinać, musi dobrze podtrzymywać biust i dodatkowo muszę w niego włożyć te wkladki, bo nie wyskoczę nagle bez cycków na własnym ślubie :P :) Ale to akurat nie aż taki problem, bo można odpruć materiał i wszyć, najważniejsze to żeby trzymał dobrze piersi, ładnie je eksponował, podnosił. Proszę o porady.

Gość gość
nie łatwiej uszyć sukienkę z wkładkami? Nie musiałabyś mieć stanika

Gość gość
Pewnie, że łatwiej, ale nie zamierzam szyć sukienki, tylko kupić gotową a już najlepiej odkupić od kogoś i trochę zaoszczędzić. Wiadomo, jakieś poprawki będą nanoszone, hmm a może w taką suknie odkupioną będzie możliwość wszycia wkładek, lub stanika (miseczek), no nie wiem.

Gość gość
kup normalny push up jak zawsze, oni ci po prostu utną ramiączka i wszyją do sukni, suknie są tak dopasowane, że nic Ci się w cyckach nie będzie ruszać

Gość gość
To mnie uspokoiłaś trochę, mam nadzieje właśnie na znalezienie takiej sukienki, która dobrze je będzie trzymać w ryzach i to w górze a nie spłaszczy, itd. Stresuje mnie już samo przymierzanie heh

Gość gość
ostatnie zdjecie, ta z koronką na dekolcie

Gość gość
Kup sukienkę z rękawem. Nie dziękuj :)

Gość gość
Właśnie o to chodzi, że nie chcę ;)

Gość gość
Ewa Michalak strapless, robi cuda nawet w przypadku małego biustu a trzyma się na mur beton :) Tutaj można zobaczyć w różnych rozmiarach i na różnych biustach: www.balkonetka.pl/katalog/style/bezrami%C4%85czkowiec/3

Gość gość
to ja pisałam o ucinaniu ramiączek do sukni nie kupuje się drogiego stanika, bo on się zniszczy i potem idzie do kosza generalnie suknia jest tak dopasowana (taka powinna być), że trzeba uważać, by za dużego push upa nie kupić, bo się nie zmieści ja miałam 2 staniki kupione i ten większy się nie zmieścił ale jak sama kupujesz suknię to możesz kupić za dużą w biuście, ja to miałam tak dopasowaną, że ciężko było oddychać, ale tylko na początku, tak powinno być, bo suknie są ciężkie przeważnie i jak nie będzie dopasowana to będzie zlatywać w tańcu i będziesz ją podciągać

Gość gość
Autorko gorset w serduszko zdecydowanie zmniejsza biust jest on dla kobiet o wiekszym biuscie a gorset na prosto powiekszka

Gość gość
Witam ja tez mam maly biust mialam gorset na prosto naprawde optycznie powiekszyl mi biust. Sukienki jeszcze nie sprzedalam jesli bedziesz zainterespwana podam link :) Pozdrawiam.

Gość gość
Tu autorka. Dziękuję za porady. Nie wiedziałam, że serduszko pomniejsza, pewnie jak zacznę już przymierzać to sie zorientuję :) Z pewnością wybiorę się do salonu na przymiarki, tam mi doradzą co do mnie pasuje itd. ale czy kupię u nich, to już wątpliwa sprawa, zamierzam wydać na suknie do 1500 max więc wiadomo... :) Mam za rok to wesele i zamierzam śledzic przez ten czas oferty w necie i może coś się uda znaleźć ciekawego za rozsądną cenę. Wiem, ze raz w życiu ślub itd. ale nie chcę tyle wydawać, wolę w to miejsce już coś innego mieć.

Gość gość
Oczywiście nie chodzi mi o to, że kupię w necie bez przymiarek, tylko na lokalnych ogłoszeniach siedzę :P nie wyobrażam sobie kupić ślubnej kiecki na allegro itd. kot w worku.

Gość gość
poszukaj na wyprzedażach, nie ma sensu dużo kasy wydawać na suknię i tak bardzo ciężko jest ją potem sprzedać

Gość gość
A kiedy są wyprzedaże w salonach ślubnych? Pewnie jakoś zimą, a w jakim miesiącu? W sumie mam sukienkę taką zwykłą z dekoltem w serduszko i gorset i lubię je nosić także myślę, że to kwetia dopasowania. Ja noszę pod to stanik z mega push upem :P i nieszczęsne ramiączko chociaż jedno tak przez szyje przełozone, cieliste lub silikon jak rozpuszczone włosy, to na imprezie się nie rzuca w oczy, ale do sukni to odpada taka lipa zupełnie :) Zobaczymy, ciekawią mnie strasznie już te przymiarki, no ale jeszcze trochę czasu...