Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ponad rok i dalej mleko 2 czy mozna?

Polecane posty

Gość gość

syn skonczyl rok dostawal bebilon comfort,kupilismy zwykly bebilon 3 i tragedia to mleko jest tak rzadkie ze do 270ml mleka musze dodac 6,5 miarki kaszki gdzie do comfortu tylko 3,5. czy moge dalej podawac mu 2? bo po co mam go pchac tak ta kaszka... bo czy 2 a 3 czyms sie rozni? syn mm pije tylko wieczorem..

Gość gość
prosze,poradzcie,czy moge nie przechodzic na 3 tylko zostac przy 2?

Gość gość
co pol roku nastepuje zmiana nawyków żywieniowych i potrzeb. 2 była dobra przy rozszerzaniu diety, ale głównym posiłkiem było mleko. z 3 jest na odwrót, mm jest 2 razy dziennie a reszta to zwykłe posiłki. nie musisz kupować bebilonu. polecam ze swej strony enfamil, to akurat stosujemy już u 2 syna, tylko że ja aby było bardziej syte dodaję łyżeczkę kleiku kukurydzianego.

Gość gość
wy podajecie po 270 ml mleka dziecku na raz?

Gość gość
moj syn rano je kaszke manne na mleku krowim. mm dostaje tylko wieczorem.wiec czy moge zostac przy 2ce?

Gość gość
tak-to jest kolacja mojego syna.ma 12 miesiecy i wazy ok 11kg

Gość gość
zwroc uwage, ze 2 i 3 maja rozny sklad, dostosowany do wieku dziecka. ja bym przeszła na 3. przeciez nie musi to byc bebilon

Gość gość
moj syn od urodzenia pije bebilon i nie bede mu zmieniac mleka jednak pil comfort ktory byl gestszy a zwykly bebilon jest bardzo rzadki i do tego przy mieszaniu zamienia sie w piane :/ comfort tego nie robil

Gość gość
mój ma też rok. waży 9,5 kg, ale zawsze był szczuplutki i długi. na kolacje i sniadanie dostaje 230 ml mm z łyżką kleiku.

Gość gość
moj syn skonczył rok 8 maja, wazy 11,5 kg i zjada na kolacje porcje mleka z 210 ml wody i do tego dostaje łyżkę kaszki. spi od 20 so 7mej rano bez przerwy. mleko oczywiście 3ka już, zaczęłam mu je podawać troszkę wcześniej niż przed rokiem, jakieś 2 tyg, bo już wtedy jadł to co my na dobrą sprawę.

Gość gość
mój też w sumie je wszystko, buzia mu się nie zamyka, ale chudy jest i co poradzisz. chodziłam już z nim przez pół roku na ważenie do przychodni co tydzień - w końcu uznali, że taki typ

Gość gość
tu nie chodzi wiesz o wage dziecka - każde jest inne. chodzi mi o to że te 270 ml plus kaszka to bardzo dużo jak na taki mały brzuszek

Gość gość
mój prawie 3 latek dostaje 230 ml mm...

Gość gość
3latek dostaje mm? Długo jeszcze tak zamierzasz...

Gość gość
spytaj sie lepiej lekarza. ja podaje tylko krowie po roku. i kaszki bebydream. co do ilosci to moj wypija smialo 300-350 ml:P inaczej budzil sie glodny w nocy. ma 14 miesiecy i tez wazy cos kolo 11 kg i jest strasznie wysoki. widocznie ma takie zapotrzebowanie.

Gość gość
A mój ma rok i pije 150ml...i co z tego? Niech każde dziecko pije tyle mleka ile chce.

Gość gość
ale co wy macoe do tych ilosci. moj syn bardzo dlugo nie wyjadal norm. w okolicach roku w koncu sie rozjadl,i potrafi wypic pelna duza butelke aventu. i wciaz jest chudzina. skoro on sie dopomina i chce jeszcze to czuje ze mu potrzeba. rano tyle nie wypija,tylko 210-230. moj brat wypijal jeszcze wiecej,bo politrowa butelke i jeszcze bylo mu malo;) jedne dziec***ija malo a inne duzo. co innego jakby nasze dzieci byly zapasione.

Gość gość
Mój 20 msc syn waży 11 kg i mierzy 84 cm. I wygląda dobrze, nie jest chudy jak patyk. Wyobrażam sobie jak musi wyglądać dzieciak mający rok i ważący 11,5 kg. Ło matko ! I zjada 240 ml mleka z 5 miarkami kaszki. x A odpowiadając na temat, nie nie można. Mój mały pił bebiko hipoalergiczne, ale trójek już takich nie ma. Na szczęście nie wysypało go, przyjął je normalnie. Też ma inną trochę konsystencję niż tamte. No ale nie możesz mleka nie zmienić bo Ci się to pieni i musisz więcej kaszki dać. Litości co za głupkowata mamuśka. Przecież po to te mleka są "od do". Bo w każdym wieku inne składniki są mu potrzebne w tym mleku.

Gość gość
"Mój 20 msc syn waży 11 kg i mierzy 84 cm. I wygląda dobrze, nie jest chudy jak patyk. Wyobrażam sobie jak musi wyglądać dzieciak mający rok i ważący 11,5 kg. Ło matko ! I zjada 240 ml mleka z 5 miarkami kaszki. " xxx twoj ma 20 msc a moj ma 14 i jest wyzszy o twojego i lzejszy i wypija 300 ml mleka z kasza. i jest chudy jak patyk. gdyby nie kasze i kaszki to nie wiem czy nie bylby waga ponizej siatki a wzrostem powyzej:P od urodzenie wzrostem nie miesci sie w siatce. waga zawsze byl 25-50 centyl. a to rozbieznosc duza. dopoki sie nie rozjadl to byl maly kosciotrupek. teraz jest ciut lepiej. ale inne mamy z kafe wiedza lepiej:D na szczescie znamy nasze geny i jestesmy pod opieka lekarza i wiem ze mojemu dziecku nie mam ograniczac jedzenia i ilosci wypijanego mleka czy tez kasz. podobnie z bialkiem. moj maz zawsze narzekal ze za chudy jest i od kilkunastu lat ciagle cwiczy na mase wiec jakos wyglada jak czlowiek zdrowy a nie z oswiecimia:P jego brat cwiczyc na mase czasu nie ma i po krotkim okresie pracy fizycznej wrecz znalazl sie w.szpotalu bo taki byl chudy. jedyna rada:jesc duzo bialka,weglowodanow,wrecz mial wypijac kilka napoji proteinowych w ciagu dnia.moj syn dodadtkowo i z drugiej strony dostal takie geny,bo ja nigdy o wage i diete nie musialamcsie martwic,a moj tata ma 196 cm wzrostu i tluszczyku u niego nie doswiadczysz. tyle w temacie i skonczcie z tym dziwieniem sie kto ile wazy i ile je.

Gość gość
Ja nie wiem jak u was, ale na moich opakowaniach belilonu 2 jest napisane, że mogą je pić również młodzież i dorośli. Moje dziecko ma 15 miesięcy i nadal je pije, jest zdowe, nic mu nie dolega. W 12 miesiącu ważyło 9700 przy ok 75cm wzrostu, jest pyzatym pulpetem, a je malutko, dużo poniżej norm. Nie dramatyzujcie, skoro to mleko autorce pasuje, to ja nie widzę przeszkód, by nadal je podawała.

Gość gość
ja piernicze typowa polsza. zamiast porozmawiać z pediatrą to mamuśka na forum dzieciaka żywi az rzygac sie chce na te porady co jedna to mądrzejsza