Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy synek nie śpi za długo?

Polecane posty

Gość gość

mój synek śpi w nocy po 12 godż,od 20 do 7 rano,czasami tylko wcześniej się budzi...czy to nie za długa przerwa w jedzeniu?wiem że powinnam się cieszyć że mogę się wyspać ja jednak się martwię.w dzień zjada 4 porcje mleka po 200ml plus zupka jarzynowa ok.170ml,do tego trochę startych owoców,troszkę soczku i herbatka jakieś 100ml,ma 5 miesięcy.czy to dobre ilości?ile Wasze dzieci śpią i jedzą?

Gość gość
spokojnie..niech śpi, a ty razem z nim :) moja też tak spała, jak dziecko śpi to zdrowo rośnie i ładnie rozwija się mózg.

Gość gość
mój czasem - może 1 na 3-4 noce - tak przesypiał w tym wieku, więc chyba się to zdarza, rośnie zdrowo ma już rok, najlepiej jednak zapytaj lekarza.

Gość gość
Nic mu się nie dzieje. Moja w tym wieku jak nie dojadła w ciągu dnia to budziła się ok 4-5 na mleko. Jak miała 8-9 miesięcy i tak do ok 15 miesięcy zasypała ok 21 i budziła się 8-9 mleko i spać do 11, ale w dzień spała po 30 minut ze 2 razy.

Gość gość
Tak, śpi za długo i po 8-9 godz. powinnaś go budzić... sorry, ale to po prostu głupie pytanie.

Gość gość
moja od 3 miesiaca przesypiala od 20 do 8 rano z tym ze okolo polnocy dawalam jej na spiaco piers - troszke popila ale nie za wiele. ciesz sie ze tyle spi bo masz tak dobrze jak ja i przynajmniej wstajesz rano wyspana i wypoczeta i masz sile zajmowac sie dzieckiem

Gość gość
To dużo Ci je! Znaczy że zdrowy i prawidłowo rozwija się. Nic tylko się cieszyć. Moja jadła co 1,5/2h a po 3miesiącu przesypiała w nocy tylko 4h aż do 8 miesiąca potem 5h aż do 28miesiąca. Jadła max co 2,5h i tak je do dziś (4lata) Ale 200ml to zjadła mi może jak rok miała:D Jadła tak małe ilości że diabli mnie brały Moje zycie polegało na staniu przy garkach i gotowaniui jej kaszek i zupek Jak już skończyłam i pozmywałam to wyjmowałam suche żeby coś ugotować i tak w kółko... Dopiero teraz jest w miare normalnie kiedy sama sobie w lodówce buszuje. A chorowitka z niej taka że zwariować idzie. Osiwieje.

Gość gość
Aha i moja nigdy 12 godzin dziennie nie przesypiała może dlatego teraz tak choruje! Ciesz się że Ci dziecko śpi. Moja matka zawsze wspomina że ja przespałam swoje dzieciństwo i nigdy z moim zdrowiem problemu nie było.