Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy meczycie sie szybciej w ciąży 12 tydzień

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem czy to brak kondycji (przed ciążą plywalam i cwiczylam) czy tak po prostu jest? Wejdę po schodach i dysze na maxa

Gość gość
tak,jestem w 11 tc i mam znacznie gorsza kondycje

Gość ojtam ojtam
mnie wczoraj zmęczyło instensywne gadanie z koleżanką.. spotkałam ją i po kilku minutach rozmowy musiałam usiąść i napić się wody bo dyszałam jakbym biegła

Gość gość
też tak mam, zwykłe schody mnie są w stanie wykończyć, krótki spacer, chwila stania... ale ja mam tak prawie od początku. U mnie to na pewno brak kondycji. Dwa lata przed ciążą przestałam uprawiać regularnie sport (po operacji), nawet nie mogłam pływać bo ciągle miałam jakieś bakterie. Teraz sie zastanawiam czy mogę coś zacząć robić, czy to bezpieczne..

Gość gość
Czytałam, że bezpieczny czas rozpoczęcia aktywności fizycznej jest po 12 tygodniu, jeżeli nie cwiczylo się wcześniej. Ja wpływała przed, ale teraz sie bałam ryzykować, bo poprzednia ciążę straciłam, a teraz mam problemt z bakteriami w moczu. Teraz za 1, 5 tygodnia mam wizytę i zapytam, czy mogę.

Gość gość
ja nie zauważyłam u siebie zmiany kondycji, brzuch mi tylko przeszkadzał w przewracaniu się na drugi bok- ale to pod koniec ciąży, myślałam też że będę czuła ciężar brzucha- ale to nie jest tak (przynajmniej ja tak nie miałam)

Gość gość
Nie, ale po 30 tc juz zaczelam dyszeć po wysilku. Wcześniej żadnej różnicy nie widzialam a wysportowana jakoś specjalnie nie jestem

Gość gość
Pamiętam że ja tak miałam przez całą ciąże koszmar a dlatego że piłam kawę i miałam tętno wysokie przez to

Gość liidididi
W ciąży nawet niezbyt szybki spacer powodował u mnie kolkę :)

Gość gość
Nie,nie mecze sie bo pracuję fizycznie.

Gość gość
Moze to zalezy w jakim jestescie wieku.Ja bylam w pierwszej ciazy to mialam 22lata i czulam sie swietnie a do pracy poszlam w czwartym miesiacu i pracowalam do 7 miesiaca (fizycznie).A teraz mam 33lata i czuje sie duzo gorzej.