Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saszasasza

czy testy sie myla

Polecane posty

Gość saszasasza

Witam was dziewczyny. Pisze tu bo mam pewnien dylemat i chcialabym sie poradzic innych ktorzy byc moze byli kiedys w podobnej sytuacji do mojej. No wiec zaczne od konkretow. Miesiaczki brak. Pol roku po odstawieniu antykoncecji miesiaczki byly w miare regularne, 28-30 dni. Ostatnia miesiaczke mialam 13 kwietnia. ... Kochalam sie z moim mezczyzna 25,26,27 kwiecen, pozniej 2,3,4 maj, oczywiscie bez zabezieczenia z finalem w srodku. staramy sie o dzidzie ;) jest to nasza pierwsza proba. Otusz konkretnie chodzi o to ze miesaiczki brak. Zobilam wczoraj test ciazowy po poludniu wyszedl negatywny, zrobilam kolejny dzis rano i cos mi z tym testem nie pasuje, albo mam przewidzenia albo sobie wmawiam , ale pokazalam test drugiej osobie i stwierdzila to samo, widac na nim taka bardzo bladziuska druga kreske, malo widoczna ale jednak cos tam widac. Jak sadzicie czy poczecie dzidziusia po 5 latach antykoncepcji przy pierwszej probie przyniezbyt regularnych miesiaczkach jest mozliwe? Czy mozliwe jest to by tak bladziusienka druga kreseczka oznaczala ciaze. Od paru dni bola mnie strasznie piersi, ktore bolaly w kwietniu po miesiaczce , bola po raz drugi, czesto czuje sie senna, wiaz czuje wilgotnosc gdzie przed miesiaczka jest praktycznie sucho ja mam inaczej. Byla ktoras z was kiedys w podobnej sytuacji ? pozdrwaiam i czekam za dpowiedziami :)

Gość gość
Tak, możliwe. Powtórz test za kilka dni albo idź na betę hcg z krwi.

Gość Lilianeczka ze Śląska
Ja po 6 dniach od stosunku zrobiłam test i wyszedł negatywny. Kolejny po 6 dniach i blada kreska. Poszłam zrobić betę i ciąża. Zrobiłam znowu test i dwie mocne kreski :)

Gość gość
a jaki miał wyjsc test po 6 dniach od stosunku, jak nie negatywny?

Gość gość
wszystko jest mozliwe :) zrób beta hcg i bedziesz wiedziala na 100%

Gość Lilianeczka ze Śląska
Na tym teście co kupiłam napisane jest, że wykrywa ciążę po 6 dniach. Ale teraz jestem już mądrzejsza i wiem, że stosunek, a zapłodnienie (implantacja), to dwie różne sprawy ;)

Gość saszasasza
Chcialabym bardzo zrobic beta hcg mialabym 100% pewnosci ale mieszkam w Anglii i tu takich testow nie wykonuja, wiec pozostalo mi czekac, jestem bardzo podekscytowana i chcialabym wiedziec juz teraz hehe :) hmmm w poprzendiej ciazy ( corcia ma 6 lat) zrobilam test dopiero 9 dni po spodziewanej miesiaczce i test wykazal od razu, tu jest jednak zaledwie 2 dzien gdzie miesaiczki brak. Przeaz niezbyt regalrne miesiaczki nie jestem w stanie opliczyc dokladnie dni plodnych . hmmmm probowalam na kazdy sposob gdzie liczylam 29,30 dni mniej wiecej mysle ze trafilam w dni plodne. poczekam zobacze , chcialabym 2 kreseczki dziewczyny ;)

powiem ci tak Jesteś w ciąży Gdybś nie była nie zobaczyłabyś nawet cienia cienia kreski ps. ja brałam antykoncepcje około 10 lat i zaszłam w 3 cyklu Dziecko zdrowiusieńkie

Gość saszasasza
Robilam test tez ktory niby bardzo szybko wykrywa ciaze, ale hmm test jak test, zalezy rowniez mysle od hormonow hcg aby test wykazal ciaze , mozliwe ze troszke za szybko go zrobilam ;) oj chcialabym chciala. nie wiem moze sobie wmawiam moje objawy, ale dziwnie sie czuje .. pare dni temu dzien przed spodziewana miesaiczka bolal mnie strasznie brzuch myslalam ze nadchodzi okres, teraz czasmai czuje dziwne ciagniecie w brzuchu

Gość saszasasza
mama Ewuni.Mam wielka nadzieje ze w moim przypadku tez tak bedzie :)

Gość saszasasza
Jest tu jeszcze ktos ?:) robilam dzis kolejny test miesiaczki jak nie ma tak nie ma. Piersi bola nadal. Jestem juz 5 dzien po terminie miesaiczki . Dzis wykonalam test elektroniczny, pokazalo brak ciazy, z ciekawosci za chwile go otworzylam, byly dwa paski testowe. Jeden pasek mial dwie wyrazne kreski, drugi pasek mial tylko jedna kreske. Hmmmm nie mam pojecia co jest grane...

Gość natka1721
druga bledsza kreska oznacza wczesna ciaze. wiec jesli miałas 2 bledsza kreske lub prawie niewidoczna to jestes we wczesnej ciazy :)

Gość gość
Idz do lekarza nie ma sensu robic kolejnych testow. Jak jests 5 tygodni po terminie miesiaczki to juz bedzie napewno widac ciaze.

Gość gość
Jesli mieszkasz w Angli kup test clear blue z wyswietlaczem jesli jest ciaza napewno pokarze. Albo idz do GP i zrobia Ci test z moczu wyniki dostaniesz w ciagu 24-48h ale osobiscie polecam clearblue pokazuj***ardzo wczesne ciaze i to nie z pierwszego moczu, Robilam go kiedys o 4 w nocy z juz setnego moczu i paskowy nic nie pokazal a clearblue odrazu pokazal ciaze ;) wiec bardzo polecam

Gość Meg Rayan
Koleżanko ja miałam ostatni okres 18 marca. Gdy spóźniał mi się okres zrobiłam test- negatywny. Zrobiłam za kilkanaście dni- negatywny> Poszłam do lekarza zrobił USG nic nie było widać. Przepisał luteinę brałam pięć dni dwa razy po jednej tabletce pod język. Po tyg od tego zrobiłam test- dopiero wyszedł pozytywny- cykle 33 dniowe. Teraz idę potwierdzić ciążę dopiero w poniedziałek bo tak będzie mój lekarz. Może już coś będzie widać. Jak widzisz test może być pozytywny naprawdę późno..

Gość gość
ja miałam cienką kreskę i okazała się ciąża :) ale robiłam wieczorem. następnego dnia 3 kolejne testy i była już wyraźna. powodzenia!