Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki macie aptetyt na początku trzeciego trymestru ciąży

Polecane posty

Gość gość

Własnie zaczynam siódmy miesiąc ciąży a aptety mi słabnie, mam wrażenie że nic się nie mieści w żołądku (bo i się nie mieści , wiadomo). Przytyłam już 6 kg . Jak jest u was?

Gość gość
mi tez apety oslabl ale od 8 miesiaca, jem standardowe 3 posilki plus jakies drugie sniadanko w postaci owocu lub jogurtu, a wczesniej to jadlam sniadanie i potem co godzine cos przegryzalam o 16 obiad i wtedy chwilka przerwy z jedzeniem i o 19 kolacja, a teraz mam tylko ochote na jakies owoce, koktajle, wogole nie mam pomyslow na obiad bo nie mam apetytu, ale podobno pod koniec ciazy to normalne, przestaje sie tyc a nawet czasem chudnie

Gość gość
ja w pierwszej cieazy tez malutko bo do 7mca - 7kg - ale potem dobilam do 13 czyli ksiazkowo. Teraz na pewno wiecej :( ale bedzie synek wiec mysle ze dlatego, poza tym druga ciaza. Mam nadz. ze zrzuce :)

Gość gosc0990
ja tez zaczelam 7 mc :) apetytu nie mialam przez pierwsze 4 miesiace, pozniej mi sie poprawil i teraz w sumie normalnie. jem 4-5 posilkow dziennie np. wczoraj - 2 kanapki z grahamki + herbata - jogurt + kawa biala - barszczyk czerwony z botwinki + ziemniaki - kawalek ciasta + herbata - 2 kanapki z grahamki + herbata wiec w sumie normalnie. przytylam 6,5 kg - jestem w 28 tc.

Gość gość
Hej :) To ja autorka. Widzę że u was podobnie, czyli norma :). To również moja druga ciąża. Najważniejsze że mamy dobrą wagę bo jak przypomnę sobie pierwszą ciążę i tempo w jakim tyłam to aż ciarki mi przechodzą :D.

Gość gosc0990
u mnie rowniez druga ciaza :) w pierwszej przytylam 18 kg - na tym etapie mialam juz 14 kg do przodu - wiec teraz tragedii nie ma :)

Gość miiiaaaaaaaaaa
ja jutro zaczynam 9 miesiąc, ważę jakieś 64kg, jem mam wrażenie że cały czas. w 7 miesiacu też miałam wrażenie ze mi sie nic nie mieści w zołądku a apetyt był, tylko nie było gdzie tego jedzenia mieścić :P nie przejmuję się tym ze tyję, podobno nie wyglądam źle. Teraz apetyt mam mniejszy niż wtedy.