Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania005

Kosmetyki do kąpieli

Polecane posty

Gość ania005

Borykam się z suchą skórą, która szczególnie wysusza mi się po kąpieli. Cały czas stosuję balsam, ale dopiero po 1-2 godzinach czuję jak skóra wraca do normy, do tej pory mam uczucie jakby mnie coś ciągnęło. Myślę, że chyba coś do tej wody wrzucę, ale właśnie jakie kosmetyki są dobre? By mnie jeszcze bardziej nie wysuszyły. Sole, płyny?

Gość gość
zamiast kąpieli bierz prysznic i niech nie trwa dłużej niż 10 minut.

Gość helio33
sól raczej jeszcze bardziej wysuszy, może lepiej jakiś olejek? Z reguły też biorę prysznic więc nie kupuję kosmetyków do kąpieli. Od lat nie mam wanny w domu. A czasami chciałoby się poleżeć w ciepłej wodzie;)

Gość osc
jak już do olejki dodawane do kąpieli. Taka forma pozwoli jeszcze dodatkowo nawilżyć skórę. Najlepszy produkt jaki znam to olejek do kąpieli z witaminami A i E i olejem wiesiołkowym GAL. Dostępny prawie wszędzie więc polecam sprawdzić

Gość gość
zgadzam się z poprzedniczkami sól jeszcze bardziej wysuszy skórę , także polecam olejki np Lavera - Krem-olejek pod prysznic i do kąpieli z orzechem makadamii i passiflorą .Niedrogi wypróbuj , ja sama nam ten dylemat i nie ma znaczenia , czy to po zimie , czy środek lata , dokucza mi wysuszona skóra , ja kupiłam tutaj http://www.bio-lifestyle.pl/plyny-sole-kule-olejki-do-kapieli-c-16_21.html

Gość helio33
Słyszałam dobre opinie o tym olejku z Gala, może kiedyś będę miała okazję wypróbować. Jak sąsiad użyczy wanny :)

Gość gość
Nie kąpiele, tylko prysznic, i używanie produktów z łagodnymi detergentami a nie wysuszającymi, silnymi typu sles, sls... polecam żele/mleczka dla dzieci Babydream, Hipp, Weleda z nagietkiem.

Gość gość
to coś z gala to nie jest żaden olejek!!! Kit wciskają a wy wierzycie! To PARAFINA ze śladowym dodatkiem oleju:

Gość gość
ktoś tu spamuje. Produkty GAL są najwyższej jakości. Można zapytać się w aptece, farmaceuci bardzo chętnie go polecają. Najłatwiej się wypowiadać jak się nie testowało

Gość gabii7

Każdy ma inną cerę/skórę zatem każdemu z nas z osobna odpowiadają zupełnie inne kosmetyki, to normalne! Nie potrzebnie wprowadzacie tutaj taką atmosferę. Ja ze swojej strony mogę polecić Starą Mydlarnię. Mają moim zdaniem najlepszej jakości kosmetyki w 100% naturalne czyli tak jak być powinno 

Kąpiele to ukojenie dla duszy, ale dla skóry masakra! Tylko prysznic i to niezbyt gorący, plus oczywiście kosmetyki, które myją delikatnie.