Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama roczniaka

Zostaw dziecko z dziadkami i idz się zabawić.

Polecane posty

Gość Mama roczniaka

Jest tu temat o weselu, kiedyś były tu tematy o sylwestrze. No tak, ale np. moi rodzice i teściowie są zajęci to co mam z mężem mówić im że nie mają nic planować żeby zająć się naszym dzieckiem bo my chcemy się zabawić?

Gość gość
no wiesz - zależy od dziadków i układów. raz nasz zostaje raz jedzie z nami.

Gość gość
A czym są zajęci ? Wiesz..jak Ty dajesz znać godzinę przed wyjściem na wesele żeby zostali to się nie dziwie..daj znać miesiąc wcześniej i będzie git

Gość Mama roczniaka
Nasz synek też zostaje z dziadkami, ale gdy to oni zaproponują a nie że mają plany a my wpychamy im dziecko do opieki.

ja nie wiem. ale chyba sama sobie stwarzasz problemy. Ciężko zapytać czy zechciałaby któraś ze stron się zaopiekować dzieckiem? Po prostu zwyczajnie zapytać,

Gość gość
Wpychać dziecko ? Ja moim dzieckiem zajmuje się 24h na dobę przecież jak pójdę raz na wesele i zostawię dziecko mojej mamie to nic się nie stanie, szczególnie, że dzieci śpią w nocy..moja mama z chęcią z nią by została..a jak już tak bardzo nie chcesz zostawiać jej z dziadkami to zatrudnij kogoś i już

Gość Mama roczniaka
Słuchajcie to nie tak że ja stwarzam problem bo jak dziadkowie mają czas i sami to zaproponują to synek śpi albo u jednych albo u drugich. Ale mieliśmy w lipcu wesele od strony męża to teściowie na nie pojechali a moi rodzice mieli wykupione wakacje to co miałam im powiedzieć że mają nie jechać na wakacje albo to teściów powiedzieć że my się pobawimy na weselu a oni zamiast się bawić to będą zajmować się wnukiem.

Gość Mama roczniaka
Miało być do teściów

Gość gość
no i co zrobiliście? pojechaliście czy zostaliście bo macie dziecko?

Gość gość
Ja sie zgadzam z autorka. Nie rozumiem rodziców którzy na siłę wpychaja swoje dzieci dziadkom, ciociom itp. Gdy rodzi sie dziecko to chyba jest jasne że z bujnego życia towarzyskiego trzeba zrezygnować. My na wszystkie imprezy rodzinne typu wesela chodzimy z synem i wcale on nam tam nie przeszkadza w zabawie. A jak zaczyna byś spiacy to czas sie zbierać do domu i tyle. Zarówno moi i jak i męża rodzice sami bardzo często chcą zajmować sie wnukiem, zabierać go na spacer czy plac zabaw a ja go nigdy nikomu na siłę nie wciskalam.

Gość gość
Rany Boskie, używaj znaków interpunkcyjnych, bo nie da się tego czytać :/ A tak poza tym, to lipiec jest za dwa miesiące

Gość gość
17:21 - zgadzam sie. o to mi właśnie chodzi - jeżeli jest wesele na którym powinnam być, czy też chcę być, to biorę dziecko ze sobą. nie uważam, żeby on miał rozwalić imprezę. z kolei jak dziadkowie mogą się nim zająć to to robią - poprostu się ich pytam, czy by zechcieli. Ale często sami też proponują nam, że wezmą go żebyśmy mogli iśc do kina itp.

Gość Mama roczniaka
Pojechaliśmy, mialiśmy nianie do 20 potem razem z mężem zajmowaliśmy się synkiem. Wesele było w tym samym mieście co mieszkamy.

Gość gość
W czym jest wogóle problem - w tym że nie chcesz wpychac dziecka dziadkom, czy w tym że oni sami od siebie nie chcą się nim zająć???

Gość Mama roczniaka
Do gościa z 17:23:11 przed 2014 był 2013.

My tam bierzemy na takie okazje nianię i płacimy jej tyle, żeby nie czuła się poszkodowana, że sie nie bawi tylko pracuje ;) Co do wykorzystywania biednych dziadków to nasi sami sie napraszają, to po pierwsze :) a po drugie jak potem babcię zawozimy do Lichenia/Częstochowy/siostry do Berlina/ 150 razy ba rok do lekarza albo kościoła...to jakoś nikt sie nad nami nie użala :p a niech tylk obiedna babcia raz dziecko bawi, kiedy my imprezujemy :D ojjj jak jej od razu żałujecie :p

Gość Mama roczniaka
Po prostu chcę uświadomić że dziadkowie też mają swoje życie.

Gość gość
No mają, ale to chyba jest normalne?

Gość gość
Dokładnie autorko. Oni mają swoje życie i nie mają żadnego obowiazku żeby nianczyc wnuki. W końcu swoje dzieci już wychowali więc teraz mogą odpoczywać i ewentualnie pomagać przy wnukach( oczywiscie tylko z własnej woli)

Ale prawda jest też taka że np ostatnio byliśmy na rocznicy ślubu mojej cioci, w restauracji, z tańcami...z dzickiem bo wszyscy byli proszeni z dziećmi :) I przed imprezą babcia zaproponowała, że dziadka bolą plecy i oni będą tylko kilka godzin, więc potem zabiorą dzieci moje i kuzynki do domu bo i tak pojadą :) Więc sie zgodziłyśmy, bo czemu nie :) a potem od innej ciotki uslyszałyśy, że mamay taką kochana babcię - czytać "takie jesteśmy wredne" - że babcia zamiast sie bawić zgodziła się zaopiekować wnukami żeby nie musiały być z obcą nianią Bo babcia oczywiście nie wspomniała o plecach dziadka, tylko wcześniejsze wyjście wytłumaczyła opieką nad naszymi dziećmi...

Gość gość
kinga ty dzis wystarczająco sie popisałaś przy temacie o ciężarnej i kolejce więc odejdź od komputera

Gość gość
"a ty tu całą dobę siedzisz" powiedziała ta która tak samo siedzi tutaj 24 h na dobę