Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

karmienie piersia

Polecane posty

Gość gość

Co zrobic by nie stracic mleka w piersiach .... i czy da sie zwiekszyc ilosc mleka jak tak to czym ( herbatki laktac. odpadaja )

Gość gość
Ja zawsze po bardzo cieplym pryszniu mialam wiecej pokarmu.

Gość gość
A jak czujecie mrowienie w piersiach i leci mleko to co oznacza ? Slyszalam ze mleko leci jak dziecko jest glodne ale czy to prawda to nwm

Gość gość
Rosół z kury, karmi lub fameltiker (ale karmi lepsze), picie minimum 4litrów dziennie, częste przystawianie.

Gość gość
Wg mnie to oznacza zepiersi sa przepelnione. Nie rozumiem z tym dzieckiem, ze niby piersi przewiduja ze dziecko chce jesc ...? :-)

Gość gość
A skąd twoje piersi miałyby wiedzieć, kiedy dziecko jest głodne. Jak długo karmisz? Pewnie masz jeszcze nieunormowaną laktację, piersi produkują za dużo mleka i może pojawić się swędzenie i wyciek. Jeżeli masz za dużo mleka (wkładki laktacyjne mokną, piersi są nabrzmiałe, piersi swędzą lub bolą) to odciągaj trochę mleka aż do uczucia ulgi.

Gość gość
Karmie piersia juz 3 miesiace ... ale chce miec duzo pokarmu , bo moje dziecko sie nie najada bo ciagle chce do piersi .

Gość gość
To ze ciagle chce nie znaczy ze jest glodne, moze np cie traktowac jak zywy smoczek.skad wnioski ze masz malo pokarmu? Dziecko przybiera na wadze?

Gość gość
Twoje dziecko chce do piersi, bo potrzebuje bliskosci, a ssanie i przytulanie te potrzeby zaspokajaja. Poza tym, jesli intensywnie rosnie od czasu do czasu moze miec 'napady' ssania, aby wystymulowac wiecej pokarmu.

Gość gość
Nie przybiera malo ... wazy teraz 6 i pol kilo . A smoczka nie chce ...

Gość gość
Wazy 6 i pol kilo . A smoczka nie ssie bo odkad sie urodzil to nie chcial , wypluwal .

Gość gość
No to raczej głodne nie jest 6,5 kg to sporo. Myślę, że raczej chodzi o bliskość. bw, nie każdy smoczek dziecku pasuje.

dziecko ładnie waży , karm ile wlezie ! top jedyna skuteczn ametoda podtrzymania laktacji, mysle ze warto jeszcze wytrzymac kilka miesiecy.

Gość gość
Mi pomagalo: Polewanie ciepla woda, Picie koperku Duzo wody Czeste przystawianie. Mi sie laktacja unowrmowala po 4 miesiacu.Mleko lecialo tylko jak dziecko ssalo.

Gość gość
mi pomogło karmi od czasu do czasu, ciepłe okłady prysznic przed karmieniem, duuużo wody i zup typu rosół kawa zbozowa z mlekiem herbatki na laktacje koperek rumianek, i kompot z gotowanych jabłek

Gość gość
Ciepłe okłady, gorące prysznice przed.karmieniem ale to na początku. Później po prostu dużo wody piłam. Te laktacyjne cuda do picia są dla mnie obrzydliwe. Pewnie dziecko zalicza skok i piersi jeszcze się nie dostosowaly. Spróbuj jedna noc częściej przystawic i na drugi dzień będzie efekt. W nocy się jakoś bardziej produkuje ;) Albo robisz za smoczek. Moja starsza mnie tak urzadzila. Wypróbowałam chyba każdy kształt smoczka na rynku i nic. Musiałam być ja. Trzeba było przeczekać jakos ten okres. Minęło samo.