Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w anglii moze nie jest jak kiedys, ale i tak lepiej jak w Polsce

Polecane posty

Gość gość
gość nie wiem jak jest w uk, wiem, że jak jest w USA --- ja tez wiem, domy z dechy i sklejki, syf i malaria. Takie domy to sie buduje na ogrodkach dzialkowych w PL. A mieszka w murowanym podpiwniczonym. Dom tam mozna kupic za 5 tysiecy dolarow i chwalic sie nim, z tym ze kto kumyty to sie skreca ze smiechu z tego bogactwa. Bylam tam, syf kila i mogila, nie mowiac juz o murzynach mordercach, gdzie siedza hamerykanie w domu i sie trzesa ze strachu. W d**e se wsadz swoja ameryke i drewniane altanki !

Gość gość
Widze, ze autorka wszedzie byla, wszystko widziala i wie najlepiej, wiec zadna dyskusja nie ma najmniejszego sensu.

Gość gość
Up

Gość gość
A ja widze ze jest wiecej rodzin jak autorka a ty jak jestes p***a to siedz w domu

Gość gość
Byłam kilka razy w Anglii, ale turystycznie, u znajomych. I kurde jakiegoś raju to ja tam nie widziałam. I patrząc np. na ceny ciuchów (w tych ciut lepszych sieciówkach, nie w primarkach) to wydaje mi się, że takie 1500 funtów wypłaty to nie jest jakoś szczególnie dużo... Ale może się nie znam.

Gość gość
1500 f wypłaty to nie jest duzo, a 900 funtow??? To jest dopiero porażka !!!

Gość gość
@18.05 19:52 czyli razem macie TYLKO 1500-1600 f mc na 3 osoby??! No kitu nam nie wciśniesz, ze to na wszystko wystarcza ! Wszystko czyli szeroko-rozumiane zycie (mieszkanie, jedzenie, opłaty, dojazdy do pracy, ubrania, leki, wakacje, przyjemnosci itd.itp.)

Gość gość
Gdyby nie starczalo to bym poszla pracowac na pelen etat. A jak maz wyciagnie 1500 to moje 500 to masz 2000. A wyciaga roznie. Nie mniej jak 1000zl! Nam wystarczy. I na jedzenie i wakacje. Nie cpamy, nie chlamy -moze dlatego. Gdyby bylo inaczej poszlabym pracowac do znajomej na pelen! Ale wy wiecie lepiej, przeciez.

Gość gość
Jak jest 1300-1500 to odkladamy jeszcze.

Gość gość
Tak i jeszcze k***a napisz, ze na swój dom odlozyliscie, na samochód, ze na wszystko Wam starcza i w ogole... Widocznie Tobie do szczęścia wystarczy mała angielska nora i tanie jedzenie, bo na nic innego z takich pieniędzy nie wystarczy !

Gość gość
Jestem w trakcie robienia prawka. Auto pewnie kupimy w miare tanie. Wynajmujemy dom za 450f 2 bed i salon bez grzyba . Byloby mi zle pracowalabym na pelen etat. Za kilka mies chcemy kolejne dziecko.

Gość gość
Macie na normalne jedzenie? Na dobre ubrania, kosmetyki? Wakacje przynajmniej raz na rok? Na lekarza, leki? Zabawki dla dzieci? Na sprzęty? Bez problemu opłacacie dodatkowe wydatki? Odkładacie cos? No nie wydaje mi sie...

Gość gość
Po co bym tu klamac miala. Chcesz to nie wierz. A dziecko codziennie nie musi miec zabawek. Ma ich sporo i kupujemy raz na jakis czas. Ubrania raz w mc , raz na 2-3mc zalezy jak chcemy. Ja raz przez 5mc nie kupowalam bo mialam sporo i tak chcialam. A dla czyjegos widzi midia nie bede Gdyby mi brakowalo to bym miala pelen etat. Socjalu nie pobieramy bo zarabiamy Moze postaram sie kiedys o domek :) hehe. Bye ide z psem.

Gość gość
ja tez mam pełne szafy ubrań i nic ciekawego nie widze w sklepach narazie, leki dla dzieci sa za darmo, kosmetyków zapas też mam, odkładam kase mimo ze z pozoruktos by sadził ze mi sie nie przelewa z 2 dzieci

Gość gość
Dom przy zarobkach 1500-2000 na 3 osoby czy 4 oj masz bujna wyobraznie kobieto...

Gość gość
Byłem tydzień w odwiedziny w Londynie. Nie ma rarytasu :) w Polsce zarabiam mniej ale żyję na lepszym poziomie niż większość ludzi w Londynie :) same zarobki to nie wszystko, za wynajem domu trzeba zapłacić 1500 funtów jedzenie też drogie. Jakoś mnie to nie przekonuje wolę pracować i żyć w PL

Gość gość
No wlasnie, sam wynajem domu 1500 f mc, a gdzie reszta... Zeby zyc normalnie, na godnym poziomie to trzeba zarabiac duzo, naprawde duzo, a tego w Londynie wcale nie ma, dobrych zarobkow...

Gość gość
to ze byles w londynie to malo jeszcze wiesz o anglii

Gość gość
Oczywiście że mało wiem o Anglii to nie quiz wiedzy o Anglii tylko przekazuję swoją subiektywną opinię na temat życia w Londynie :)

Gość gość
13.15. oczywiscie ze masz lepiej, jestes wsrod swoich na luzie, zobacz ja ta patologia broni tego wyjazdu, oczy ci by wydrapali ze zrobili wyjazd na syf. Oczywiscie w PL zarabiaja po 5 tysiecy, domy i firmy maja. Zalosna bida, przekonujaca siebie na chama.

Gość gość
W Anglii lepiej niz w Pl.za duzy dom z ogrodkiem nie placimy Starcza na godne zycie dla nas i dzieci.

Gość gość
Mnie starcza na piekny dom w Polsce z dzialka 5 tysiecy. Mam stadnine koni, stajnie, dom 400 m2. W UK tylko milionerzy to maja, wy tam na tych mopach dojdziecie do zaplesnialej suteryny, wsrod obcych. Tyle w temacie.

Gość gość
Dokladnie, nigdy nie kupia nawet wlasnego malego mieszkania w UK, nie mowiac juz o fajnym domku w dobrej dzielnicy...To dla milionerow !

Gość gość
Radze sie nie wypowiadac w temacie jak sie nie ma bladego pojecia o zyciu w UK :) Bedac na wycieczce gowno sie widzi.. A zyjac w Polsce I czytajac tylko portale z newsami to juz wogole:P Wystarczy sobie przeliczyc co mozna kupic za 2000 funtow w UK I co za 2000 zl w Polsce , w stosunku 1=1. I od razu widac te Polskie Eldorado:P

Gość Bamber2003
"Radze sie nie wypowiadac w temacie jak sie nie ma bladego pojecia o zyciu w UK usmiech.gif Bedac na wycieczce gowno sie widzi.." Skoncz nawijac farmazony kolezko. Jestem tutaj ponad 10 lat wiec wiem na biezaco jak tu jest. Napisze krotko = rownia pochyla, i tyle w temacie.

Gość gość
Jak juz tak przeliczasz toi powiedz ile w UK placisz za czynsz a ile bys placila w PL, oczywiscie przelicz na funty. A przeciez to najwazniejszy wydatek.

Gość gość
Ja place za 4 pokoje w PL 800 zloty, a ty ile za wynajecie brudnego pokoju u pakistanca ? :D

Gość Są tanie domki
Wy na pewno w UK mieszkacie? Popatrzcie w mniejsze miejscowości,gdzie praktycznie nie ma bloków a są same domki. Ich cena wynajmu 450-600f w zależności jaki standard,ile pokoi. Choćby Burton-Upon-Trent i wiele innych. Pozdrawiam z Anglii.

Gość zazdośnicy z Pl piszą tutaj
Taka prawda. Co wy macie w Polsce? Rozumiem wykształceni,z dobrą pracą ludzie mają bardzo wiele. Ale ludzie żyjący za najniższą? Mieszkanie z socjalu,czy wynajem na kupie z kimś? Ile miesięcznie macie 1100-1200 zł? I co za to zrobicie? Sam wynajem 1000zł,albo i lepiej. Oto moje życie w Szkocji: Pracuję na sprzątaniu(nie pełny etat) i wyciągam 500-600f miesięcznie w zależności od przepracowanych godzin. Mój Mąż pracuję na budowie i wyciąga do 1200 f miesięcznie,ma płacone w tygodniówkach 300f. Mamy psa,królika oraz jedno dziecko w wieku 5lat i 6 miesięcy. Wynajmujemy mieszkanie ,za które płacimy 450f/mc+opłaty. Oczywiście za pierwszy miesiąc dawaliśmy kaucję. Czyli 900f pierwszy miesiąc. Teraz płacimy 450 f/mc. Mieszkanie: salon-umeblowany. Sypialnia nasza-umeblowana,sypialnia dziecka-umeblowana(łóżko nie dziecięce ale to mały drobiazg). Kuchnia widna ze stolikiem na śniadania,obiady,kolację. Łazienka a w niej kibelek,prysznic.....i wanna. Plus mały przedpokój. Sąsiedzi jak sąsiedzi,mogą być. Praca-moja jest ok,nie przeszkadza mi. Mąż też nie narzeka,tylko zapieprz ma. Na jedzenie różnie wydajemy ,ciężko powiedzieć,raz mniej raz więcej. Ubrania kupujemy w miarę od potrzeb,nie mamy określonej daty :) Czasami zjemy coś na mieście jak Mcdonald. Ale wolimy domowe posiłki. Co do wakacji zagranicznych,moglibyśmy jechać ,ale jedziemy na 2 tygodnie do Polski. W tym jeden tydzień z rodziną z Polski W Łebie,nad polskim morzem. Jeżeli ktoś nie był za granicą,proszę spojrzeć na oferty mieszkań/domów ,oraz na gazetki sklepowe co ile kosztuje,oraz na oferty pracy ile płacą! Bo nie którzy nie mają pojęcia a wypisują.

Gość gość
Jesli ktos za szczyt luksusu uwaza wanne w lazience to nie mam pytan.