Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy chrupki i biszkopty dla niemowlaka?

Polecane posty

Gość gość

j.w.

Gość gość
Moja ma 8 miesięcy i rzadko podaje bo lubi się tym krztusić .

Gość gość
moje dziecko ma 11 miesięcy i też rzadko podaję- ma tylko 4 ząbki- nie całkiem nawet wyszły :( . Trzeba bardzo wtedy pilnować dziecka

Gość gość
Biszkopty po 8 miesiącu jak wprowadzisz gluten. Chrupki czy wafle ryżowemożesz wcześniej,trzeba wyczuć dziecko. Ja podaję rzadko.Córka ma 8 m-cy.

Gość gość
moj ma 12 mcy i tez mu rzadko daje bo lubi sie krztusić :/ jak juz to ciagła kontrola jedzenia.

Moja ma 7,5 msc nigdy nie zakrztusiła się chrupką kukurydzianą. Nie ma zębów ale bardzo ładnie sobie radzi z nimi i uwielbia je mamlac:) Daje jej od miesiąca. Biszkopta dałam raz ale sie zakrztusiła i na razie nie daje.

Gość gość
chrupki daję jej od 6 miesiąca, ładnie sobie mamla, ale daję jedną na kilka dni, jakoś nie jest to jej ulubione danie, bardziej się tym bawi niż je. z biszkoptami bym się nie spieszyła, podałam jak miała 6,5 miesiąca, bo już wszystkie ciotki poganiały że nic nie je "normalnego". dałam jej dosłownie kilka małych kawałeczków i na drugi dzień zaraz uczulenie jakby azs, plamy pod pachami, drapanie się i wysypka. teraz ma 8,5, glutem wprowadzony, wczoraj odważyłam się podać jej pierwszy raz od tamtego czasu, zjadła cały w kawałkach z bananem, na razie jest ok...

Gość gość
dodam, że córa nie ma ząbków, ale z kawałkami radzi sobie świetnie

ja chrupki dałam po 5 miesiącu, paluszki dla dzieci i biszkopty po 6. Dziecko ma 8,5 miesiąca i ani razu się nie zakrztusiło.Dużo tego nie zje- ale zawsze sobie "pociumka" Do tej pory brak zębów :) praktyka czyni mistrza. dziecko samo się nie nauczy gryźć i połykać jak skończy ileś tam miesięcy. Trzeba sukcesywnie ćwiczyć :)

dzięki tym "ćwiczeniom" wyeliminowałam u małej odruch wymiotny, który miała na początku jak poczuła coś innego niż gładka papka, czy mleko. Daję jeszcze do rączki kawałek chleba, albo ugotowany makaron w różnych kształtach.

Chrupki ok 7 miesiąca dawałam, biszkopty później i wafle ryżowe czasami te dla dzieci z hippa a czasami jeden taki duży dorosły. Chrupki same ładnie się rozpuszczają, biszkopty podobnie.

Gość gość
Biszkopty po roku! Zawieraja przeciez bialko jaja! Makarony tez bezjajeczne di ok roku. Chrupki mozna wczesnie nawet w okolicach pok roku,zalezy od dziecja

12:27 bez przesady :O jak widać, białko jaja w biszkoptach mojego dziecka nie zabiło ani nie wywołało żadnej reakcji. Jeżeli tak by było- odstawiłabym Chrupki w okolicach roku? co ty gadasz? Chrupki to mąka kukurydziana lub grys. Kleik kukurydziany podaje się już po 4 miesiącu. Różni się od chrupek tylko "formą podania"