Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niemowlę nie robiło kupi już 7 dni! ??

Polecane posty

Gość gość

Karmię piersią i mam problem. Ostatnio , dokładnie w przeciągu ostatnuch dwóch tygodni moje dziecko nie robi normalnie kupki (kilka razy dziennie). Ostatnia kupka była dokładnie tydzień temu! Nie jem nic co mogłoby spowodować zatwardzenie ani u mnie ani u dziecka, dużo piję... i głupieję! Nie mogę spr brzuszka dziecka bo ma ogromny plaster (przepuklina), niby nie płacze i jest normalna.. czytałam że mleko matki dziecko w pełni przyswaja i nie musi częstwo robić kupki, ale kurcze tydziń?! Mam już synka , i nigdy wcześniej nic takiego nie miało miejsca podczas karmienia piersią.... help mamusie

Gość gość
nigdy nie mow nigdy komiwojazer Josh

Gość gość
przy karmieniu piersią to zupełnie normalne. też miałam taki "problem" i lekarka mówiła że to normalne, pod warunkiem ze dziecko jest spokojne, nie marudzi, je.

Gość gość
Daj czopka, co ci szkodzi. U mnie w ciągu 6mcy 2 razy tak było. Dałam czopka i poszło.

Gość gość
ale po co czopka? ogarnij się kobieto! moze jeszcze paracetamol ... a co tam... na wszelki wypadek. jeśłi dziecko się nie pręży, jest spokojne, to PO CO? skoro brak kupy przy karmieniu piersią jest normą.

Gość gość
No ja bym nie chciała tydzień kupy nie robić po prostu. Czopek się nie wchłania, to łagodny sposób na przyspieszenie zalegającego stolca. Przy tych2 razach taki szlam z niego wyszedł, że ho ho. To nie jest nurofen.

Gość gość
Moj syn (3m) tez robi jedna na tydzien. Nie widze nic w tym dziwnego, jesli nie placze, nie boli go brzuszek i ta jedna kupka ma odpowiednia konsystencje i nie jest zielona

Gość gość
Moja na samej piersi robi kupe raz na 5-7 dni a synek też na samej codziennie. Jeśli dobrze przybiera to ok. Dzieci na piersi nie mają zatwardzenia

Gość gość
no ok. ale co jak dziecko nie zrobi kupki jednej na tydzien? bo u mojej dzisiaj mija tydzien i co..? czopka nie chce ladowac.

Gość gość
Co innego jak dziecko ma taki naturalny rytm wypróżnień, a co innego jak następuje nagła zmiana.

Gość gość
Ale jemu tam nic nie zalega :/ zdrowemu dziecku czopek? Ogarnij się, jak dziecko pije sztuczny syf to musi kupe robić, tak samo jakty

Gość gość
Mój pediatra mówi że mmoże byc raz na 2 tyg nawet jak i kikkanascie razu dziennie i i to i to norma. Może poradz się położnej środowiskowej? Ew jak chcesz przyspueszyc to kladz dużo na brzuchu, możesz też jakis cieplejszy napój podać, np wode lub herbatę, to pobudza jelita do pracy. Ja bym się jeszcze wstrzymała. A puszcza trujące baki? Bo moja jak zaczyna to najpóźniej na 2 dzień jest kupa :D

Gość gość
Akurat karmię piersią.

Gość gość
klade ja na brzuszek, pierdzi duuuzo i smierdzace baki od kilku dni

Gość gość
ja to nawet probowalam suszone sliwki...to niestety tylko mnie przeczyszczalo.... zalozycielka tematu

Gość gość
Mozna podać dziecku czopek glicerynowy - od tego jest.

Gość gość
Mój nie robił po 11 dni też na cycku był to tak zwane wchłanianie bezresztkpwe nie dawaj czopka zrobi

Gość gość
Ja bym jeszcze poczekala. Ile ma ten nieszczesnik?;)

Gość gość
dokladnie 25 bedzie miala 3 miesiace ja to sie naczytalam ze to moze byc jakas choroba...o matko chyba w pon pojde do pdiatry :/ zalozycielka tematu

Gość gość
Zginaj dziecku nozki wbpozycji tak zwanej zabki w tym samym czasie masuj brzuszek... Taka pozycja pomaga dziecku w zrobieniu kupki. Moja corka miala problemy z wyproznianiem ale na mm. W ostatecznosci podaj pol albo nawet tylko kawaleczek czopka glicerynowego. Najlepiej taki o konsystencji "galaretki"

Gość gość
Urodzona 25 lutego? To tak jak moja :D jak do poniedziałku nie zrobi to bym poszła. Moja najpierw robila codziennie, potem raz na dwa dnia teraz ik raz w ttygodniu. Ale moja tylko piers, nic z butli nie wypije, smoczka brała ty łk o 2 dni w szpitalu

Gość gość
robie jej tak że podkulam nozki, jednak masaz brzuszka nie wchodzi w gre bo ma taki goromny plaster...a raczej tasme na brzuchu i nic z tego masowania

Gość gość
tak moja z 25 lutego. ani razu nie dalam jej mm, z butli to tylko moje mleko pila.

Gość gość
A jak moj na mm nie robi tydzien albo i duzej??

Gość gość
ja pamietam jak ze straszakiem przeszlam na mm, i jak dzicko nie robilo kupy do 3-4 dni to mozna mowic o zatwardzeniu. - mowimy o dziecku ktore nie je jeszcze deserkow, obiadkow... zalozycielka tematu

Gość gość
Jak nie boli dziecka brzuszek, nie ma zapracia to wszystko jest w porządku. Ja swojemu synkowi po tygodniu musiałam robić juz lewatywe ALE on miał zaparcia. Lewatywa oczywiście zlecona przez gastroenterologa.

Gość 25 dzień
Jak pije i je coś oprócz piersi to musi robic częściej. Mój starszy robi raz na dwa dni, ma 2,5 roku. Ale nie mowimy o mm tylko o piersi. Jak na mm nie robi tydzien to ma zatwardzenie. Dzieci na piersi nie mają ich

Gość gość
Weź termometr, wsadź go do kremu tego, którym smarujesz dziecku pupę. I delikatnie wsadź do pupy i zataczaj malutkie kółeczka powoli, tak żeby się ta pupcia trochę rozwarła. I powinno pójść. Mój mały miał tak jak Twoje dziecko. Nagle tydzień nie zrobił kupy, przestał jeść w końcu bo był zapchany do pełna. Koleżanka mi tak poradziła, że skoro nie chce mleka, a miał dwa miesiące więc tylko mleko pił to znaczy, że nie ma miejscu w brzuszku. Ulżysz dziecku, bo skoro robiło kupki często to nie jest normalne, że się tak nagle to zmieniło.

Gość gość
Chyba jesteś nienormalna

Gość gość
sama sobie kręć kółeczka w d***e!!! norma to norma.