Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zageszczanie wlosow

Polecane posty

Gość gość

Hej, kiedys mialam geste i grube wlosy, pol roku temu skrocilam wlosy z takich do pasa obcielam do ramion, teraz walczylam z wypadaniem, troche ustapilo i strasznie powoli wyrastaja male wloski ale wlosy staly sie rzadsze i zrobily sie zakola. Czy zna ktos sposoby zeby odzyskac dawna gestosc i pozbyc sie zakoli? Za rok slub i chcialabym ladnie wygladac...

Gość gość
Nikt nie chcial wrocic do swojej dawnej gestosci?

Gość gość
metoda montury siateczkowej, ale tylko w Studiu Burda w Katowicach oferują taką metodę.

oczywiście że znam :) i to wypróbowany na sobie :) to DrHair, kosmetyk do zagęszczania włosów.. nie niszczy Twoich tak jak naprzykład doczepiane włosy, bo one swym dodatkowym ciężarem osłabiają Twoje własne poczytaj sobie na http://drhair.de/, rano wstajesz, robisz makijaż twarzy i makijaż włosów za pomocą drhaira i masz od razu efekt zagęszczonych i pogrubionych włosów :)

Gość karusiaaa
może spróbuj ulradźwięków? w sensie - zagęszczania Ultrasonic albo Multisonic :) efekty są bardzo fajne i naturalne (polecam robić w Great Lenghts - mają włosy doskonałej jakości!) :)

Gość gość
Na twoim miejscu dalabym wlosom troche czasu-jesli pojawiaja sie tzw. baby hair to chyba wszystko jest na dobrej drodze :) wiadomo, ze wlosy nie rosna z dnia na dzien niewiadomo ile. piszesz, ze za rok masz slub- to sporo czasu, wcieraj moze jakies odzywki albo łykaj suplementy. ewentualnie mozesz zdecydowac sie na zageszczanie- taki zabieg jest dostepny w wielu salonach, moja kolezanka byla w gorszej sytuacji niz ty, bo niestety nawet baby hair sie u niej nie pojawialy i zdecydowala sie na zageszczanie tutaj: https://www.piotrsierpinski.pl/Przedluzanie_i_Zageszczanie_Wlosow to bardzo profesjonalny salon i musze przyznac, ze ma burze pieknych zdrowych wlosow, ktore przede wszystkim wygladaja naturalnie. a ona zadowolona z efektu- w koncu wlosy to ozdoba kobiety :)

Gość gość
To dość duży problem, osłabione, przerzedzone włosy. Dopiero pomogły mi badania u trycholog w Miraflores i dobrano mi odpowiednią metodę - tophair - bardzo mi pomogło na psychiikę, czuję się o wiele lepiej :)

Ja również korzystałam z usług Miraflores, zdecydowałam się na laserowe zagęszczenie włosów co było najlepsze dla moich naturalnych włosów. Efekt bardzo naturalny, z włoskami nic się nie dzieje nie mam też żadnych problemów z ich pielęgnacją 🙂 

Gość Zyzka

Dziewczyny, a zdajecie sobie sprawę z tego, że przyczyną wypadania włosów mogą być np. sprawy hormonalne? Ja bym zaczęła od tego - od badań krwi. U mnie było w tym względzie ok, więc kupiłam tabletki Vitapil + lotion do psikania też od nich i moje włosy odżyły. Brałam wcześniej samą biotynę, ale szczerze, efektów nie było żadnych, w tych tabletkach po prostu skład jest bardziej kompleksowy, no a dodatkowo zadbałam też o kondycję włosów od zewnątrz. 

Gość cosma
Dnia 24.07.2019 o 00:10, Gość Zyzka napisał:

Dziewczyny, a zdajecie sobie sprawę z tego, że przyczyną wypadania włosów mogą być np. sprawy hormonalne? Ja bym zaczęła od tego - od badań krwi. U mnie było w tym względzie ok, więc kupiłam tabletki Vitapil + lotion do psikania też od nich i moje włosy odżyły. Brałam wcześniej samą biotynę, ale szczerze, efektów nie było żadnych, w tych tabletkach po prostu skład jest bardziej kompleksowy, no a dodatkowo zadbałam też o kondycję włosów od zewnątrz. 

Po jakim czasie zauważyłaś pierwsze efekty? Poszukałam trochę opinii o  vitapil  na różnych forach i chyba się zdecyduję, bo dużo osób chwali.

Gość Zyzka

Wiadomo, że musisz mieć w sobie trochę cierpliwości, bo po kilku dniach efektów jeszcze nie będzie. U mnie pierwsze były po około 1,5 miesiąca, teraz minął kolejny miesiąc i poprawa jest naprawdę znaczna 🙂

Gość Kolajka

Ja stosowałam najpierw lotion z Vitapilu, teraz jeszcze kupiłam tabletki, efekt jest już po 2 miesiącach, na szczotce widzę zdecydowanie mniej włosów, czekam na kolejne efekty 🙂 

Gość Pliszka

Ja równiez zaczełam stosować Vitapil ale całkiem niedawno ok tygodnia temu. Mam tabetki. i wielką nadzieję, ze moje włosy zaczną pracować.

Gość hamana

Ja biorę kapsułki ze skrzypem polnym, u mnie działają skutecznie i nie kosztują majątku: https://www.doz.pl/apteka/p130441-DOZ_PRODUCT_Skrzyp_Total_Repair_kapsulki_zelatynowe_60_szt.

Gość mikii

Przecież można wykonać nieinwazyjne zagęszczanie włosów. Mocuje się taki specjalny system na głowie i tego w ogóle nie widać, a człowiek wygląda tak, jakbym miał swoje włosy. Poczytaj sobie tutaj o tym wawerclinic.pl/uslugi-kosmetyczne/niechirurgiczne-metody-zageszczania-wlosow/.

Polecam ci salon Miraflores, po konsultacji ze specjalistką (a niekiedy także i trychologiem) pani zaproponuje ci metodę odpowiednią dla Ciebie 🙂 więc nie masz się czego obawiać. Jeżeli twoje włosy będą osłabione, to pewnie najpierw konieczne będzie zastosowanie jakiejś kuracji profesjonalnymi produktami trychologicznymi...

Pomóc mogą maseczki olejowe. Przed myciem włosów trzeba nanieść olej na skórę głowy, wmasować i dalej po całej długości włosa. Nałożyć czepek (albo torebkę plastikową) okręcić ręcznikiem i zostawić na kilka godzin albo na noc. Po tym czasie umyć włosy normalnym szamponem. Mi na porost włosów sprawdza się mieszanka olejów Renohair (renovality). Warto spróbować 🙂