Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

torbiele jajników

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny. Czy któraś z Was miała problemy właśnie z torbielami jajników??? Czy miałyście jakieś objawy tego, że są??? Jak byłyście leczone na to schorzenie??? Czy miałyście problemy z zajściem w ciąże??? Interesuje mnie dosłownie wszystko na ten temat.

Gość gość
witam, torbiele mam od 7 lat, najwiekszy 9 cm... biore cały czas hormony i jest w miare ok, problemów z zajściem w ciąże nie miałam zadnych, mam 2 dzieci, w obu przypadkach zaszłam w ciąże w 1 cyklu prób ;) co do objawów to miałam straszne parcie na pęcherz, i czasami kłucie

Gość gość
ja też zmagam się z torbielami;(((

Gość Lilianeczka ze Śląska
Miałam torbiele na 2 jajnikach. Objaw taki, że zatrzymał mi się okres. Miałam włamanie do mieszkania i przez ten stres zatrzymał mi się okres, nie pękał pęcherzyk. Po tym włamaniu miałam okres po 35 dniach, później chyba 40 dni. Wystraszyłam się, bo zawsze miałam jak w zegarku. Ginekolog wykryła torbiele na jednym jajniku, dała tabletki anty i po miesiącu przeszło. Potem kontrola i na drugim miałam torbiel ale brałam znowu te tabletki i po 3 miesiącach ani śladu do tej pory (minęły prawie 4 lat). W ciążę zaszłam za pierwszym razem :)

Gość gość
ja miałam raz torbiel na lewym jajniku. spóźniał mi się okres zapisałam się do gina i tak się o tym dowiedziałam. dostałam luteine na wywołanie okresu po tej terapii chyba po 3 miesiącach brania luteiny zgłosiłam się na kontrol i torbiel zniknęła. wchłonęła się. aha i miałam lekkie bóle jajnika, który promieniował na nogę

Gość dsdasdda
Ale jakie torbiele? Ja miałam np. endometrialne. 2 razy usuwane laparoskopowo. Walczyłam z niepłodnością, wiele badań, które robiłam wychodziło ok i u mnie i u męża. W ciążę zaszłam po 4 latach starań, po inseminacji.

Gość dsdasdda
Ja czułam ból jajnika, zasilał się przy okresie

Gość Lilianeczka ze Śląska
Nie wiem jakie miałam torbiele. Nic mi nie mówiła :(