Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaka metoda antykoncepcji

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny potrzebuje pomocy . zazywam tabletki antykoncepcyjne od 4 lat i choruje caly czas na zapalenie pecherza. stwierdzilam ze odstawie tabletki ale na co mam zmienić ?? czy plastry nie powodują wysuszenia śluzówki ? prosze o pomoc bo jeszcze pare zapalen pecherza a przestane wychodzić z domu ;(

Gość gość
U mnie przy problemach z układem moczowym bardzo pomógł provag i żuravit. Ten pierwszy poprawia nawilżenie śluzówki i zakwasza drogi moczowe oraz pochwę ten drugi działa przeciwbakteryjnie. Może spróbujesz? Ja zażywam tabletki antykoncepcyjne od dwóch lat i odkąd stosuje te dwa preparaty problemy ze strony układu moczowego oraz płciowego mnie nie nękają. Jednak jeżeli chciałabyś zmienić tabletki na coś innego, to mogę dodać od siebie tylko tyle, że dwie moje koleżanki stosują pierścień dopochwowy i są z niego zadowolone.

Gość Migea
Jeśli chodzi o wysuszenie śluzówki to zanim zmienisz metodę antykoncepcji spróbuj zastosować Hydrovag. Ja go stosuje bo mam suchość pochwy, tez jestem na tabletkach anty. U mnie suchośc co prawda nie powodowała problemów z pęcherzem ale ciągłe i nawracając infekcje. Teraz nie dość, że problem suchość minął to i jestem chroniona przed infekcjami dzieki zawartości kwasu mlekowego i glikogenu w kapsułkach Hydrovaga. Przelecz się nim i zobaczysz czy u Ciebie sie sprawdza. Niby zalecają przez tydzień go stosowac ale ja profilaktycznie biore go przez 3-4 dni co miesiąc.