Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szczepienia

Polecane posty

Gość gość

Czy Wasze dzieci tak płakały po szczepieniu ? Moja córa była dzisiaj szczepiona i aż zachodziła się z płaczu..była aż cała bordowa..czy to od tego?

Gość gość
córeczka ma dwa miesiące

Gość gość
nie...zw wstydu ze ma taka durnowata matke

Gość gość
Podczas szczepienia to rozumiem, bo to boli..ale wróciłyśmy do domu i strasznie płacze..śpi i wybudza się z płaczem

Gość gość
A sprawdzalas czy nie ma goraczki ? Po szczepieniu cczestosie zdarza.

Gość gość
36,9 nie ma gorączki

Gość gość
up

Gość gość
To moja droga jest tz nieutulony placz lub krzyk mozgowy . Powarzny oodczyn ppszczepieny dobra rada wizyta u pediatry jak najszybciej !!!!

Gość gość
rany nie straszcie jej zadzwoń na pogotowie kobieto wezwij karetkę albo jedz na pogotowie i już a nie na cafee normalna jesteś płacz mózgowy nie utulony jest nieprzerwany a autorka piszę że dziecko chwilę śpi i dopiero się wybudza i tak co chwilę więc to nie jest płacz mózgowy imbecylu

Gość gość
Módl sie lepiej aby na placzu sie skonczylo. Siedz przy lozku i nie zostawiaj na sekundę żeby Ci dzieciak nie zmarl czy cos. Ulotkę szczepionki chociaz czytalas?

Gość gość
I tu sie mylisz moje dziecko tez mialo tem pkacz trocje spalo i wylo i nie jestem imbecylem bo moja corka miala przy tym keszcze 40 stopni goraczki . Wiec nie wyzuwaj mnie bo przerobilam to na skorze wlasnego dziecka ! Biegiem do lekarza autorko !

Gość gość
Sprry pisze z tel i stad te literowki

Gość gość
Ale wy powalone jestescie, to nie jest zaden krzyk mozgowy czy nieutulony placz. Po pierwsze coa takiego jak krzyk mozgowy nie istnieje jako NOP, tylko wspkltowrzyszy powaznym uszkodzeniom OUN, zwykle w przeniegu porazenia mozgowego, etc. Ciemnogrod i jego NOP, czytac mi sie juz Was nie chce. I jeszcze straszycie biedna dziewczyne, jakim trzeba byc pogietym zeby pisac, siedz przy lozeczku i patrz czy nie umiera, kretynki!!!

Gość gość
dokładnie spokojnie a jak nie jesteś czegoś pewna albo się boisz to wezwij pomoc ot co :) spokojnie

Gość gość
Autorko, weź nie czytaj w ogóle tych głupich komentarzy... dziewczyna się chyba nudzi i panikę sieją bo nie mają co robić. Takie zachowanie jest całkowicie normalne, podejrzewam, że to były jej pierwsze szczepienia. Dziecko pierwszy raz doznało takiego bólu, było przestraszone i nie wiedziało co się dzieje, dlatego później tak odreagowuje w domu. Nas pediatra od razu uczuliła na marudzenia, płacze, niespokojny sen, gorączkę itd. Moja córka po pierwszym szczepieniu zachowywała się bardzo podobnie, na drugim i kolejnym już tylko płakała a w domu po paru godzinach już była sobą :)

Gość gość
hehehe śmiać mi się chce hehehe wezwać pogotowie bo małe dziecko jest niespokojne i płacze po pierwszych szczepieniach hehehe weźcie się czymś zajmijcie :D bo naprawdę mnie rozbawiacie :D

Gość gość
dziecko podczas szczepienia doznało szoku, bólu - była przerażona, bo myślała że ktoś jej krzywdę robi. W domu jest niespokojne i potrzebuje czasu, żeby dojść do siebie to całkowicie normalne. A budzi się w śnie z krzykiem, bo być może śni jej się to przykre wydarzenie, przypomina sobie i z powrotem czuje się niebezpieczne, potrzebuje żeby ktoś je przytulił i wymazał te przykre chwile. To całkowicie normalne. Zastanówcie się drogie panie, czy wam się nigdy nie zdarzyło obudzić się w środku nocy z potem na czole po jakimś bardzo nieprzyjemnym wydarzeniu? przy którym się stresowałyście i czegoś się przeraziłyście? oczywiście, że tak... takie wydarzenia po prostu wpływają na naszą psychikę. A dla małego dziecka, które jeszcze nie przeżyło tragicznych wydarzeń, to właśnie szczepienie jest wielkim przeżyciem.

Gość gość
nieutulony płacz, krzyk mózgowy... bidula mała.

Gość gość
"dziecko podczas szczepienia doznało szoku, bólu - była przerażona, bo myślała że ktoś jej krzywdę robi. " no i miało rację, tylko dorosły człowiek nie polega na intuicji.

Gość gość
Krzyk mózgowy nie jest powiklaniem poszczepiennym tylko objawem uszkodzenia ośrodkowego ukladu mózgowego np przy padaczce wiec nie piszcie takich bzdur

Gość gość
spokojnie, dziecko doznało bólu i stresu, jesli do jutra minie to sie nie musisz martwic

Gość gość
ciekawe, że wiekszość niemowląt po chwili płaczu po ukłuciu przechodzi nad szczepieniem do porzadku dziennego , jeżeli dziecko się tak zachowuje, to cos jest nie tak, oczywiscie lekarze powiedza ci, że to normalne... a to g***o prawda